Ziarul de Gardă: În ultimii zece ani, bugetarul Igor Dodon s-a odihnit în diferite zone exotice

Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive
Igor Dodon, petrecând vacanţa în Maldive (Ziarul de Gardă)

Potrivit investigaţiei „Vacanţele de lux ale preşedintelui”, realizate de Ziarul de Gardă, preşedintele Igor Dodon, ale cărui conturi, în ultimii 15 ani, au fost alimentate, oficial, doar din bugetul de stat, s-a odihnit în această perioadă în zone exotice.

Ziarul de Gardă a intrat în posesia mai multor informaţii şi fotografii despre mai multe vacanţe de lux de care a beneficiat familia Dodon în ultimii zece ani: Maldive, Seychelles, Dubai sau o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, resort gestionat de familia procurorului general al Rusiei, Iurii Chaika.

În context, vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că este dureros să constaţi că în cea mai săracă ţară din Europa avem un preşedinte care nu doar că iubeşte luxul, dar are tupeul să o facă atât de ostentativ.

„Este ruşinos. O sfidare a bunului simţ. E adevărat că într-o ţară în care se respectă legea, iar instituţiile statului sunt independente ar trebui să existe şi o anumită răspundere penală”, a conchis acesta.