Zile grele pentru Vasile Blaga. Şeful NEI Guard l-a implicat în dosarul ginerelui său

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga
Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga (Epoch Times România)

Turnat de Darius Vâlcov la DNA cum că a aranjat licitaţii în Olt, Vasile Blaga, mai primeşte o veste rea: şeful firmei de protecţie şi pază Nei Guard, Mihai Neicu, le-a declarat anchetatorilor că fostul preşedinte PDL i-ar fi cerut în 2011, la sediul partidului din Bucureşti, să-l ajute pe ginerele său, Andrei Rudeanu, actualmente arestat preventiv, să obţină contracte de pază cu instituţii de stat şi private, relatează Mediafax citând surse judiciare.

Potrivit surselor, care citează din documente ale anchetatorilor, şeful NEI GUARD a dat o declaraţie ca martor în dosarul în care Andrei Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Blaga este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală:

"În perioada septembrie 2010 - primăvara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discuţie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucureşti, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discuţii, acesta mi-a solicitat să-l ajut pe ginerele său, numitul Rudeanu Ionuţ, care îşi înfiinţase societatea de pază şi protecţie Axis Corporate Security, să obţină contracte de pază cu instituţii de stat şi companii private, şi să îl ajut în managementul acestei societăţi (recrutarea de personal, dotare, întocmirea documentaţiei necesare, participări la licitaţiile publice etc)", le-a declarat Neicu procurorilor DNA.

Neicu le-ar mai fi declarat anchetatorilor că, după discuţia cu Blaga, s-ar fi întâlnit chiar a doua zi cu Andrei Rudeanu şi cu soţia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucureşti, pentru o discuţie legată de dezvoltarea Axis Corporate Security. După discuţii, Neicu ar fi convenit cu soţii Rudeanu ca firma lor să îşi desfăşoare activitatea chiar în sediul companiei sale, Nei Guard, iar în continuare l-ar fi ajutat pe ginerele lui Blaga să obţină diverse contracte de pază:

"În urma sprijinului acordat de către mine, numitul Rudeanu prin firma Axis a obţinut mai multe contracte importante de pază, respectiv cu administraţia domeniului public şi privat sector 4 Bucureşti, Spitalul «Marie Curie» din Bucureşti, lanţul de hipermarketuri Carrefour şi altele pe care nu mi le amintesc precis", a declarat Neicu.

Arestarea lui Rudeanu a avut loc la o zi după percheziţiile desfăşurate joi de oamenii legii în în Bucureşti şi în judeţul Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt implicate cinci firme de pază, printre care şi cea deţinută de ginerele co-preşedintelui PNL Vasile Blaga.

Reţinerea lui Rudeanu are loc după percheziţiile desfăşurate joi de oamenii legii în în Bucureşti şi în judeţul Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt implicate cinci firme de pază, printre care şi cea deţinută de ginerele co-preşedintelui PNL Vasile Blaga.

Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive", reiese dintr-un comunicat de presă remis de Poliţia Română.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 600.000 de euro. Printre firmele vizate de oamenii legii ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de ginerele lui Vasile Blaga

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne