Ziua 109. "Trebuie să scăpăm de fatalismul ăsta mioritic"

Imnul României şi scandarea "Demisia!" au răsunat din nou lângă Guvern, devenit, pentru protestatarii #rezist, un simbol al protejării corupţilor şi al neasumării răspunderii pentru greşelile comise.
Protest
Protest (Epoch Times)

Pentru a 109-a seară consecutiv de când guvernanţii modificau, "noaptea, ca hoţii", Codurile Penale în favoarea corupţiei, protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a le transmite din nou celor de la putere, că nu mai acceptă să fie conduşi de oameni fără principii care nu-şi respectă electoratul.

Protest
Protest (Epoch Times)

Rămaşi câteva zeci care, seară de seară, ţin aprinsă "flacăra rezistenţei", protestatarii din Victoriei constituie nucleul căruia, în momentele fierbinţi, cum ar fi momentul în care Comisia Juridică a Senatului a dat undă verde unor amendamente pentru graţierea corupţilor, i se adaugă numeroşi alţi români deloc dispuşi să tolereze derapajele puterii.

Pe lângă revolta faţă de încercările constante ale puterii de a-i graţia pe corupţi şi de a dezincrimina conflicte de interese etc., oamenii se arată revoltaţi de faptul că cei care conduc ţara au instaurat "tirania tupeului" şi cred că dacă au fost votaţi îşi pot permite orice nelegiure.

Protest
Protest (Epoch Times)

Suntem încă în stradă, după mai mult de 100 de zile, în semn de protest faţă de tirania tupeului. România este în stare de asediu - suntem sufocaţi de hoţie şi abuzuri, ba mai mult, se încearcă implementarea credinţei că e normal să tai pădurile, să faci trafic de influenţă, să furi, să minţi cu neruşinare, să nu-ţi respecţi electoratul, să nu răspunzi penal pentru hotărârile pe care le iei de pe poziţia unei funcţii plătite de stat. Că e normal orice, în numele votului.

Ceea ce mulţi nu înţeleg încă este că funcţionarii (la orice nivel) sunt angajaţii plătitorilor de taxe, că instituţiile au fost create de om spre a-l servi şi că legile pot fi modificate dacă nu respectă principiile democratice şi morale - doar nu sunt legile fizicii! Eu cred că situaţia se va normaliza în România în momentul în care vom renunţa la ideea că nu avem cu ce înlocui actuala clasă politică. Avem specialişti în toate domeniile; trebuie doar să scăpăm de fatalismul ăsta mioritic", spune o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt participant la protest se declară indignat de slaba calitate a celor din Guvern.

"Macron şi-a făcut guvern cu 18 ministri şi 4 secretari de stat. Ai noştri au ajuns la 110 - 115 mulţi dintre ei ospătari, chelneri, şoferi, aghiotanţi personali chiar şi urmăriţi penal. Să fie clar: nu am nimic cu aceste meserii, prietenul meu cel mai bun şi finul meu e şofer, dar nu îi vreau în guvern. Să PLECE", îşi exprimă dezaprobarea şi totodată dorinţa un protestatar.

O altă protestatară critică şi ea Guvernul şi pe premier, reamintind că pentru cei din Piaţă, cabinetul Grideanu şi-a pierdut legitimitatea încă de la adoptarea OUG 13.

"Ieşim în stradă din mijlocul iernii, şi mai avem câteva zile până să vină vara şi încă suntem în Piaţă din cauza acestui Guvern de iresponsabili care parcă au un singur ţel, să bage ţara în faliment prin toate măsurile pe care le iau. Dar de lăudat se laudă cu creşteri economice extraordinare cam cum se lăudau comuniştii cu "creşterea producţiei la hectar".

Protest
Protest (Epoch Times)

Ce fel de prim ministru eşti când te lauzi cu creşterea exporturilor şi când eşti întrebat de importurile care depăşesc exporturile să zici ceva de genul "hai să rămânem optimişti". Cum să mai ai încredere într-un astfel de guvern? Cum să nu insişti să-i ceri demisia? Guvernul ăsta şi-a pierdut pentru noi legitimitatea din 31 ianuarie, vrem să plece şi să lase locul unui guvern cu oameni capabili care să poată şi să îşi dorească să facă ceva pentru ţara asta", declară protestatara #rezist.