Ziua 129. "Ar trebui scos spiritul civic de la “naftalină” şi lumea să ni se alăture în stradă!"

Scandarea "Demisia!" şi refrenul "Deşteaptă-te, române!" au răsunat din nou în faţa Guvernului, mai actuale ca oricând acum când coaliţia la putere resuscitează OUG 13, pregătindu-se să impună prin lege praguri consistente pentru abuzul în serviciu.
Protest
Protest (Alexandru Socol bSk)

În timp ce politicienii PSD se întrec să "pluseze" care mai de care la suma care ar trebui să fie pragul pentru abuzul în serviciu, protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, mai indignaţi ca oricând de "bătaia de joc" a celor care conduc destinele ţării.

Protest
Protest (Alexandru Socol bSk)

Revoltaţi că OUG 13, pentru a cărei abrogare şi respingere românii au ieşit în stradă cu sutele de mii, este reînviată, "cu o neruşinare fantastică" de cei aflaţi la putere, protestatarii fac un apel către cei de acasă să li se alăture, pentru ca legiuitorii să înţeleagă, odată peste totdeauna, că politicienii nu au dreptul să treacă peste voinţa românilor.

"În cele 129 de zile de protest continuu am momente în care cred că unii îşi bat joc de noi sau ne testează vigilenţa. Dacă îşi imaginează că am obosit după 4 luni de ieşit zilnic în stradă le spunem, ghinion, nu am obosit, suntem în continuare cu ochii pe ei. Şi nici nu avem cum altfel văzând toată…, nici nu stiu cum să o calific, prostie, inconştienţă, aroganţă.

Cum este posibil să reapară pe scenă Iordache "Altă întrebare" şi cu o neruşinare fantastică să spună că abuzul în serviciu ar trebui să fie de cel puţin 200.000 lei, dar poate creşte şi la 400.000. Şi îşi mai permite cu o aroganţă fără măsură să şi spună că vine vacanţa şi că soluţia ar fi OUG? Păi eu nu înţeleg cum este posibil aşa ceva, ăsta iar ne vrea sute de mii de oameni în stradă? Sau, atunci ca să fie echitate să zicem că nici noi că nu ne mai plătim impozitele până la 200.000 lei sau poate chiar până la 400.000.

Protest
Protest (Alexandru Socol bSk)

Înţeleg că am avea şi noi, contribuabilii acest drept atunci, nu ar fi firesc? Părerea mea este că ar trebui iar scos spiritul civic de la “naftalină” şi lumea să ni se alăture în stradă. Văd că unii profită de faptul că sunt acum alte priorităţi, suntem în mijlocul perioadei de examene, urmează vacanţele, lumea este preocupată acum de asta, dar cred că este timpul să le arătăm încă o dată că nu au cum să treacă peste voinţa noastră", declară o protestatară #rezist.

Declaraţiile protestatarei sunt legate de faptul că, după ce CCR a decis, în urma "analizării" sesizării fostei soţii a lui Liviu Dragnea, că legiuitorul are obligaţia să decidă un prag pentru abuzul în serviciu, mingea a fost ridicată rapid de la fileu de PSD, astăzi, Florin Iordache declarând că acest prag ar trebui să fie de minim 200.000 de lei, cât prevedea şi OUG 13. Mai generos, colegul de partid al lui Iordache, Eugen Nicolicea, a vorbit chiar de sume de ordinul milionului de euro.

Protest
Protest (Alexandru Socol bSk)

La rândul său, o altă protestatară îşi exprimă şi ea speranţa că românii se vor trezi şi vor realiza în ce fundătură i-au dus politicienii care "legiferează hoţia şi abuzul".

"Suntem lumina roşie de avarie a României. Ţara este "pe roşu" - coincidenţă cu "ciuma roşie"? Ieşim încă în stradă pentru că preferăm să creăm istoria, nu să o urmărim la tv. Noi suntem rezistenţa din munţi (varianta "de oraş") care luptă cu sistemul corupt punându-i o oglindă în faţă. Şi nu fără rezultat. Sper ca în urma evenimentelor recente - s-a dovedit că şi mărirea salariilor e o minciună - să se trezească şi alţii, să vadă în ce fundătură ne-au adus cei care ne conduc şi să înţeleagă că aşa-zisa criză de putere care s-ar crea la schimbarea sistemului nu e nici pe departe aşa de gravă ca situaţia actuală când se legiferează hoţia şi abuzul în serviciu. Până atunci, noi veghem. Cântăm "Deşteaptă-te, române!", aprindem luminile şi strigăm "România, trezeşte-te!", transmite protestatara.

Protest
Protest (Alexandru Socol bSk)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne