Ziua 135. "M-am săturat de modul lipsit de ruşine în care se vrea teleormanizarea ţării!"

Revoluţia Bunului Simţ a intrat astăzi în cea de a 135-a zi, o zi specială. Astăzi, la 27 de ani de când minerii năvăleau în Capitală pentru ca România să se poată feseniza, PSD-ul care i-a preluat sceptrul se autocanibalizează, mobilizându-se contra propriului Guvern.
Protest
Protest (Alexandru Socol bSk)

Protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei pentru a 135-a zi consecutiv de la adoptarea OUG 13, pentru a cânta din nou "Deşteaptă-te române!" (lucru atât de necesar, spun ei) şi a scanda "Demisia!". Demisia nu doar a Guvernului care se ţine acum doar de un fir de aţă, ci a tuturor celor care consideră România drept fieful lor, numai bun de jefuit.

Protest
Protest (Ina Radulescu)

"Suntem de patru luni jumătate în stradă şi ştiţi foarte bine că toţi, începând pe fondul ordonanţei 13, am dorit demisia acestui guvern de o incompetenţă crasă. Însă acum, vă spun sincer, când văd că Dragnea îi laudă după evaluări pe cei care pe departe sunt cei mai slabi miniştri din acest guvern de incapabili, pe Daea, Olguţa Vasilescu şi pe Carmen Dan, încep să am oarecare dubii.

La noi din păcate ni se tot demonstrează că există mai rău decât ceea ce credem noi că deja ar fi cel mai rău, aşa că mă îngrozeşte teribil ideea unui nou guvern. Dacă acest guvern de marionete este prost ca noaptea şi s-a consacrat “noaptea ca hoţii” nu stiu cum ar putea fi un alt guvern PSD altfel decât o “gaură neagră”, mai ales că la produs găuri în bugetul de stat sunt maeştri. Şi atunci, vă întreb, cum să nu ieşim în stradă revoltaţi de toată mascarada asta ieftină? Până lucrurile nu se rezolva într-un fel şi din punctul meu de vedere singura rezolvare este soluţionarea cât mai urgenţă a dosarului lui Dragnea, care mă gândesc că din puşcărie unde îmi doresc să ajungă va fi mai puţin nociv decât este acum. Chiar m-am săturat de modul lipsit de scrupule şi de ruşine în care vrea teleormanizarea ţării. Ajunge!", transmite o protestatară.

O altă participantă la protest reaminteşte că acest cancer al corupţiei care macină acum România îşi are rădăcinile în trecut.
Astfel, în urmă cu exact 27 de ani, în Capitală năvăleau minerii, pentru ca FSN-ul să se întindă peste toată ţara.

"De ce sunt azi în Piaţă? „ Ne întrebaţi ce vrem aici, dar ştie toată ţara, noi susţinem punctul 8 de la Timişoara”. Şi pentru că nu pot să uit lozincile scandate cu ură în 1990, "Moarte intelectualilor!", "Noi muncim, nu gândim!"

27 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. 27 de ani de cînd Iliescu, preşedintele de la acea vreme, chema „delegaţia” de mineri în Bucureşti pentru a susţine forţele de ordine în misiunea de a înăbuşi în sânge protestele celor care cereau insistent aplicarea punctului 8 de la Timişoara, fără comunişti şi securişti în funcţii publice. 6 morţi, peste 1.000 de răniţi, sute de persoane arestate. De ce? Pentru ca FSN-ul să se poată întinde ca o caracatiţă, ca un cancer, în România. În partide, în instituţii publice, peste tot. Legea lustraţiei a fost respinsă de consiliul legislativ, condus la acea vreme de preşedintele actual al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu", spune protestatara.

Protest
Protest (Ina Radulescu)

De asemenea, protestatara reaminteşte că, aşa cum vechii "golani" cereau un punct 8 de la Timişoara, şi acum se cere aplicarea tot a unui punct 8, şi anume: „ Fără penali în funcţii publice”. Până acest lucru nu se va realiza, indiferent că la conducere este Guvernul Grindeanu sau alt guvern, România nu se va vindeca de cancerul care a infestat-o acum 27 de ani.

"În 27 de ani, cancerul s-a generalizat în toată România şi a trecut de la faza de comunişti şi securişti, la faza de corupţi şi penali. Motiv pentru care şi punctul 8 de la Timişoara s-a modificat, fiind acum „ Fără penali în funcţii publice”. Aşa că sunt încă în Piaţă şi voi rămâne în Piaţă până cînd punctul 8 va fi aplicat, acesta fiind singurul tratament pentru a scăpa România de cancerul cu care trăim de atâta amar de vreme.

Şi încă ceva: Noi chiar gândim si #insistăm să fim sănătoşi", spune protestatara.