Ziua 145. "Dl Preşedinte, opriţi nebunia guvernării PSD-ALDE înainte să târască ţara în faliment!"

Au trecut 145 de zile de când un grup de politicieni ajuns la butoanele puterii a încercat să dea - "noaptea, ca hoţii" - o lovitură de neuitat statului de drept. De atunci, seară de seară, protestatarii #rezist revin în Piaţa Victoriei şi se declară determinaţi să rămână "pe baricade" până când va avea loc o schimbare fundamentală a modului în care este condusă ţara.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Deşi Guvernul Grindeanu, care în urmă cu 145 de zile adopta infama OUG 13 în favoarea infractorilor, este acum pe făraş în urma moţiunii de cenzură depusă împotriva sa chiar de PSD, protestatarii continuă să revină în Piaţa Victoriei pentru a ţine aprinsă flacăra "Rezistenţei".

Mesajul Străzii este clar: politicienii care şi-au făcut un punct de glorie din apărarea intereselor infractorilor şi jefuirea bugetului de stat trebuie să înţeleagă odată pentru totdeauna că poporul s-a săturat de toate hoţiile lor, e nevoie de o schimbare fundamentală.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În continuare am mai multe motive pentru care revin şi voi reveni în Piaţa Victoriei. Unul care este similar cu ceea ce m-a adus aici şi la început de februarie este că nu mai am (sau avem) încredere în politicienii care conduc acum. După mascarada din ultimele zile, cu miniştri care revin asupra demisiilor când şi cum le cere şeful de partid, aştept să văd ce au înţeles din toate cele întâmplate. Aştept să văd dacă urmează să avem un Guvern cu nume noi, cu oameni care măcar declară într-un mod cât mai credibil că obiectivul lor este să-şi facă treaba, corect şi cu profesionalism, deci implicit şi legal. Şi cred că e important ca politicienii să ajungă să priceapă că suntem destui cei care ne dorim asta şi că rămânem cu ochii pe ei, a declarat unul dintre protestatari.

La rândul său, o altă manifestantă a explicat, în cea de-a 145-a zi a protestului #rezist, că au rămas în picioare toate motivele care au scos-o în stradă începând din ianuarie, printre care stat de drept, susţinerea luptei anticorupţie, curăţirea clasei politice prin demisia din funcţiile publice a tuturor celor care au dosare penale, o guvernare responsabilă, fără elefanţi scoşi din pălărie când nu te aştepţi, susţinerea parcursului european al României, a apartenenţei la structurile NATO şi a parteneriatului strategic cu SUA.

Pe lângă acestea, în fiecare zi, am alte şi alte motive care mă scot din casă şi mă aduc aici, în Piaţa Victoriei. În ultimele zile am văzut, dacă mai era necesar, până unde merge iresponsabilitatea PSD! Folosindu-se de instituţiile statului, două găşti, Dragnea şi Grindeanu-Ponta, au declanşat o luptă murdară pentru putere în partid! Astfel că Guvernul Grindeanu a fost demis, prin moţiune de cenzură în Parlament, chiar de partidul din care fac parte membrii acestuia, inclusiv premierul, după mai puţin de 6 luni de la învestire! Să ne înţelegem, nu că n-ar exista motive reale pentru demiterea guvernului, doar că nu acestea au contat, moţiunea de cenzură fiind un fel de compunere de şcoală generală, cu un limbaj de lemn atât de contondent încât urechile mele au avut de suferit.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Evident că o mână de ajutor extrem de preţioasă la toată această nebunie a dat şi ALDE. Sunt deja cunoscute episoadele de teatru absurd ale întregii poveşti: demisii date şi retrase, membrii ai guvernului care au votat pentru propria lor demitere, ”vot secret” cu bile ”la vedere”, aşa că nu le voi dezvolta aici. Ceea ce mă îngrijorează foarte tare este că, de fapt, costurile acestei aventuri le suportăm noi, cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Această criză politică declanşată cu atâta iresponsabilitate de coaliţia PSD-ALDE, are costuri extrem de mari, şi nu doar în bani (vreo 2,2 miliarde de euro, la o primă estimare), ci şi în ratarea oportunităţilor create de vizitele domnului Preşedinte în SUA şi Germania, precum şi de participarea acestuia la Reuniunea Consiliului European de vară, de la Bruxelles, peste tot fiind primit excepţional, semn că România prezintă un real interes atât pentru SUA, cât şi pentru UE", a declarat protestatara.

În opinia ei, prin această aventură politică, coaliţia PSD-ALDE s-a descalificat şi nu ar mai trebui să primească dreptul de a da viitorul Guvern în urma negocierilor de la Palatul Cotroceni.

Majoritatea fragilă cu care a trecut moţiunea de cenzură îi dă fiori lui Dragnea iar nouă, speranţe. Sigur că în negocierile de la Cotroceni nu va recunoaşte asta şi se va prezenta, însoţit de Tăriceanu, de pe o poziţie de forţă (care în realitate nu există), jucând la cacealma! Am încredere că domnul Preşedinte va fi un jucător mai bun. Guvern tehnocrat sau alegeri anticipate, acestea sunt, din punctul meu de vedere, singurele variante acceptabile în acest moment. Decizia aparţine domnului Preşedinte iar azi sunt aici şi pentru a-i transmite că am încredere în domnia sa, ştiu că va dovedi că este un adevărat om de stat, aşa cum au sperat toţi cei care l-au votat în 2014!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Vreau să-i transmit, de aici, din Piaţa Victoriei, acest mesaj: Domnule Preşedinte, ţara are nevoie de dumneavoastră! Opriţi nebunia guvernării PSD-ALDE, înainte ca această coaliţie toxică să târască ţara în faliment şi să o scoată de pe orbita democraţiei! Avem nevoie de un guvern responsabil, format din persoane competente şi fără probleme penale! Noi, cetăţenii cinstiţi ai acestei ţări, suntem alături de dumneavoastră, acum şi oricând va fi nevoie!, a mai precizat protestatara.