Ziua 149. "Am avut Guvernul Ruşinii, Guvernul Zero, acum avem Guvernul Banc"

După 6 luni de proteste, tot ceea ce a considerat Puterea necesar să schimbe a fost un Guvern Zero cu un Guvern Banc. Aşadar, #rezistenţa trebuie să continue, până când românii vor avea conducători cinstiţi, care să lucreze în interesul oamenilor, nu contra lor, cred protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

După Guvernul Ruşinii avem Guvernul Banc, susţin protestatarii #rezist, indignaţi că Liviu Dragnea a numit în fruntea ţării "miniştri incompetenţi, fără realizări, demisionari şi retractori ai demisiei, plus politruci." Nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă pe prima scenă politică a ţării, protestatarii transmit că vor un guvern format din oameni competenţi, care să facă ceva pentru ţară şi că vor continua să militeze pentru independenţa justiţiei, pedepsirea corupţilor şi eliminarea acestora din orice funcţie publică.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Astăzi am avut propunerea de guvern. Preşedintele PSD şi totodată stăpânul României în momentul de faţă, Dragnea, la finalul conferinţei de presă despre un subiect care ar trebui să fie serios, a luat peste picior un jurnalist şi a încheiat cu un banc. Cred că am avut 'Guvernul Ruşinii', 'Guvernul Zero' – cum în mod impropriu l-au numit comuniştii -, dar acesta, prezentat astăzi, cred că este 'Guvernul Banc' sau 'Guvernul Glumă'. Pe lângă foştii miniştri incompetenţi, fără realizări, demisionari şi retractori ai demisiei, dar totuşi 'grei' în PSD, pe care – de ce oare? – îi regăsim şi în noua formulă guvernamentală, au fost desemnaţi o serie de politruci.

Avem la economie un filolog, dar care 'ştie cum merge economia' şi îl recomandă dorinţa de lucru, conform prim-ministrului desemnat, la învăţământ un om care nu e în stare să lege două vorbe coerente, dar care s-a luptat până în pânzele albe ca să-l scape pe stăpânul lui de acuzaţia de plagiat, la mediul de afaceri un 'părerolog' de la televiziunea unui mogul, la cultură un fost director al unor publicaţii de scandal… Iar, ca să închei ca Dragnea bancul cu poanta la sfârşit, cu voia noastră, a tuturor românilor care am votat sau nu, care am votat PSD sau nu, Tudose, Mihai Tudose, asupra căruia planează diverse suspiciuni, dar care are şi probleme concrete, precum cea cu plagiatul, însă şi realizări inexistente. Până şi preşedintele executiv al PSD a susţinut că nu crede 'că are anvergura unui prim-ministru'.”, transmite un protestatar.

Speranţa noastră este să nu treacă de Parlament această glumă de guvern şi să ne îndreptăm spre alegeri anticipate. Am spus şi voi repeta de fiecare dată: Dorim un guvern format din oameni competenţi, care să facă ceva pentru ţară. Surprinzător, la justiţie a fost reciclat Tudorel Toader, care cumva părea să ne mai dea o speranţă că nu va doborî justiţia de tot, dar poate l-au convins şi pe el. Oricum instituţiile aservite PSD – CCR, Parlament, unde are majoritate, Avocatul Poporului – au rezolvat aproape toate problemele penalilor şi nu mai sunt de rezolvat decât chestiuni de detaliu… În continuare milităm pentru independenţa justiţiei, pedepsirea corupţilor şi eliminarea acestora din orice funcţie publică. De-aia suntem aici… Cât vom mai fi… Suntem Rezistenţii din Piaţa Victoriei până se vor rezolva lucrurile… Dacă plecăm înainte, ne vom pierde până şi această titulatură", adaugă protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt tânăr din Piaţa Victoriei a acuzat Curtea Constituţională condusă de Valer Dorneanu - instituţie cheie în statul român - că s-a transformat într-un veritabil instrument politic al PSD.

"Dacă zilele trecute domnul Preşedinte a făcut o "mişcare pentru ţară", cu riscul de a deveni partizanul PSD-ului în ochii unora, am avut ieri motivarea PG în legătură cu clasarea dosarului OUG13, bazată pe evaluarea Curţii Constituţionale, CCR care acţionează ca un instrument politic al PSD, instrument care obligă Parlamentul să introducă un prag pentru abuzul în serviciu. CCR a devenit "sclavul" PSD şi trebuie să STOPĂM acest lucru pentru a mai spera să avem un STAT DEMOCRATIC.

Astăzi ni s-a prezentat de către domnul DraCnea şi domnul Prim lista noului Executiv, care cuprinde în mare parte aceeaşi echipă guvernamentală dată jos prin moţiune de cenzură. Motiv pentru care noi, cei care rezistăm de atâtea zile, ne vom mobiliza masiv duminică, şi vom face un nou pas de a STOPA acest curent setat în România de a avea corupţi în funcţii publice, şi de a folosi CCR şi Avocatul Poporului ca instrumente în lupele politice şi în DISTRUGEREA DEMOCRAŢIEI. Ţin pe această cale să vă spun că vă aşteptăm duminică să fiţi alături de noi, doar împreună reuşim să avem un viitor sănătos", a declarat protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)