Ziua 166. „Acest coşmar sinistru în care nulităţile sunt în fruntea ţării şi ne sfidează se va termina curând”

Suntem perfect conştienţi de pericolul dictaturii şi de programul de teleormanizare a României, dar şi de puterea noastră, le-au transmis guvernanţilor protestatarii #rezist, care au revenit din nou, "la datorie", în Piaţa Victoriei din Capitală.
Protest
Protest (Epoch Times)

Seară de seară, protestatarii revin în Piaţa Victoriei pentru a ţine "aprinsă flacăra Rezistenţei" şi a cere o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în ţara noastră. Deşi au avut de-a lungul vremii ceva probleme cu jandarmii, protestatarii dau asigurări că nu vor renunţa la ieşitul în stradă până când România nu va merge în direcţia potrivită.

„Mă simt mai motivată ca oricând să vin în Piaţa Victoriei acum că lucrurile au luat o întorsătură mai dură... Faptul că ne-au legitimat abuziv şi ne-au ameninţat cu amenzile s-a întors deja împotriva lor. Deşi o parte dintre protestatari au părăsit Piaţa în seara în care jandarmii au venit să ne intimideze, unii dintre noi am rămas, conştienţi de drepturile noastre, ba, mai mult, în câteva minute au venit şi alţii... La fel a fost şi în zilele următoare, când am fost mai mulţi decât de obicei. Sincer, mă bucur că Firea ne-a interzis protestul şi marşul de mâine, pentru că acest abuz demn de un stat totalitar sper să îi trezească pe cei care, deşi împărtăşesc aceleaşi valori cu noi, au preferat să se mintă că situaţia nu e aşa de gravă şi au aşteptat ca alţii să le rezolve problemele”, a declarat o tânără.

Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatara le-a atras atenţia guvernanţilor că nu sunt „o turmă de oi sperioase şi incapabile de gândire”, ci sunt conştienţi de pericolul care pândeşte ţara.

„Ceea ce nu înţeleg guvernanţii este că nu suntem o turmă de oi sperioase şi incapabile de gândire. Suntem perfect conştienţi de pericolul dictaturii, de programul de teleormanizare a României, dar şi de puterea noastră. Până acum s-au prefăcut că ne ignoră, au încercat să ne bagatelizeze şi să ne ridiculizeze, iar acum au trecut la ofensivă. Asta arată cât sunt de înspăimântaţi şi de disperaţi şi ne confirmă puterea pe care o avem. Vorba lui Gandhi, la început te vor ignora, apoi vor râde de tine, mai apoi se vor lupta cu tine, după care vei învinge. Am toată încrederea că acest coşmar sinistru în care nulităţile sunt în fruntea ţării, fură, mint, ne sfidează şi ne hotărăsc destinele se va termina curând. Am încredere că şefa DNA şi procurorul general nu se vor lăsa intimidaţi şi vor continua lupta. Elita morală a României îi susţine”, a subliniat tânără.

La rândul său, o altă manifestantă a vorbit despre un adevărat război purtat de coaliţia PSD-ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea, împotriva cetăţenilor cinstiţi ai acestei ţări.

Vin în Piaţa Victoriei pentru că sunt nevoită, cetăţean conştient fiind nu pot sta acasă când se întâmplă lucruri atât de grave. E tot mai rău pe zi ce trece, pe lângă muntele de cauze, începând cu OUG13, care ne-au scos cu sutele de mii în stradă, astă iarnă, în fiecare zi apar altele şi altele. Percep ceea ce se întâmplă ca un adevărat război al coaliţiei la guvernare împotriva noastră, a cetăţenilor cinstiţi ai acestei ţări. Că e vorba despre un adevărat război recunoaşte şi vremelnicul şef al Camerei Deputaţilor, condamnat penal, cu sentinţă definitivă, când spune că singurele lui arme sunt Parlamentul şi partidul. Problema e că, în fapt, e războiul lui împotriva noastră, iar în acest război se foloseşte de toate instituţiile statului, ca şi cum statul i-ar aparţine”, a precizat protestatara.

Manifestanta susţine că, de la primele declaraţii "belicoase" făcute de liderul PSD Liviu Dragnea dumincă seara, au curs intimidările din partea Jandarmeriei la adresa cetăţenilor care ies în stradă.

La marşul proDNA, din aceeaşi seară, jandarmii au fost prezenţi în număr impresionant, însoţiţi de zeci de maşini (cu care au ocupat o bandă, cea pe care am cerut-o noi), ameninţători şi chiar agresivi, ne-au provocat permanet, ne-au ţinut pe trotuar, au bruscat pe oricine ieşea din rând (jurnalista Ondine Gherghuţ a fost lovită), au ridicat, fără vreun motiv, şi dus la secţie, un protestatar, precum şi un jurnalist care filmase întreaga scenă. La DNA au stat pe trei rânduri ocupând strada până dincolo de jumătatea lăţimii ei şi ne-au înghesuit pe trotuarul opus, printre maşini parcate. O huidumă de jandarm, de 2/2 m, îmbrăcat în negru de sus până jos, m-a îmbrâncit, pur şi simplu pentru că aşa a vrut el. E necesar să precizez, pentru a nu exista dubii, că sunt împotriva violenţei de orice fel şi de oriunde ar veni ea şi cred că protestele trebuie să rămână paşnice. Pe de altă parte, ce pericol puteam reprezenta eu, la cei 1,59 metri ai mei? De altfel, un alt jandarm, de la Dialog, şi-a cerut scuze în numele huidumei. Ironia sorţii este că niciodată n-am strigat împotriva jandarmilor, ştiind că adevăraţii vinovaţi sunt cei care le dau ordine. N-am nimic cu unealta, am cu cel care o foloseşte”, a continuat protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

În opinia ei, jandarmii au fost şi sunt folosiţi împotriva cetăţenilor iar ordinele vin de foarte sus, prin „ministresa de Interne, fosta secretară Carmen Dan, direct de la Daddy, condamnatul penal care visează să aibă ţara la degetul mic”.

Intimidările au continuat şi marţi seara, când jandarmii au venit în Piaţa Victoriei, au legitimat câteva persoane şi ne-au spus că protestul nostru este ilegal şi că vom suporta consecinţele. În cea de-a 162-a zi, protestul #rezist devenise ilegal, aşa deodată. Intimidărle nu s-au oprit aici, mai mulţi protestatari au primit amenzi, iar mitingul anunţat pentru duminica asta nu a fost autorizat. Prin aceste intimidări urmăresc să ne determine să nu mai protestăm, dar aşa ceva nu se va întâmpla! Trebuie să le arătăm că nu ne vom lăsa intimidaţi. Dreptul de a protesta este înscris în Constituţia ţării, legea care bate orice altă lege, şi a fost obţinut cu sânge în 1989 şi în 1990! Nimeni, niciodată, nu ne poate lua libertatea! Vom continua să protestăm!”, a punctat protestatara.

Manifestanta a ţinut să transmită, din Piaţa Victoriei, în a 166-a zi de proteste, un mesaj către „voi, cei care staţi acasă şi, poate, vă doriţi libertate, democraţie şi prosperitate în România”:

Dragi compatrioţi, democraţia şi libertatea nu sunt un dat, pentru ele trebuie să lupţi permanent, iar noi, cetăţenii cinstiţi ai acestei ţări, putem să o facem prin proteste paşnice. Dacă iubiţi democraţia şi libertatea, dacă vreţi un viitor pentru copii şi nepoţi, aici, în ţară, veniţi alături de noi! Este nevoie de voi, câteva zeci, sute sau poate mii (pe la marşuri), nu putem opri tăvălugul reinstaurării dictaturii, ale cărei semne sunt tot mai vizibile. Doar împreună putem reuşi!