Ziua 168. Cum poate un condamnat penal să tragă după el în haznaua corupţiei instituţiile statului?

Corupţie, incompetenţă, neocomunism. Ăsta este viitorul pe care-l pregăteşte Dragnea României, susţin protestatarii din Piaţa Victoriei, care acuză că liderul PSD duce ţara într-o direcţie greşită.
Protest
Protest (Epoch Times)

Instituţii care trebuiau să fie un garant al democraţiei au fost politizate, viaţa mai bună promisă românilor s-a dovedit a fi de fapt un viitor cu taxe şi impozite mărite, justiţia este sub atac, iar economia schingiuită, susţin protestatarii #rezist, reveniţi pentru a 168-a seară consecutiv lângă Guvern.

Indignaţi că ţara pare a fi luată "pe persoană fizică", din moment ce Dragnea susţine că Parlamentul este arma lui, protestatarii cer o revenire la normalitate, cu alte cuvinte schimbarea modului în care este condusă România, căci votul dat de români în decembrie 2016 nu a fost în niciun caz unul pentru hoţie, pentru corupţie şi sugrumarea justiţiei.

Protest
Protest (Epoch Times)

Cum poate să se producă schimbarea? În primul rând prin plecarea celor cu dosare penale, în frunte cu Dragnea, de la putere, transmit protestatarii. Căci rămânerea lui Dragnea la cârmă înseamnă îndreptarea ţării spre corupţie şi neocomunism.

"Dragnea vrea să ia România înapoi de la români. Ăsta este Dragnea. Un trădător de neam şi de ţară prorus. Tot el a negociat o parte a României cu UDMR-ul. Tot el duce o politică de schingiuire a justiţiei. Tot el, pe imn patriotic, a declarat public că armele lui de luptă împotriva justiţiei sunt partidul şi Parlamentul. Nu mai este nici un dubiu pentru toată lumea că acest condamnat penal duce România într-o direcţie cu totul si cu totul greşită.

Corupţie, incompetenţă, neocomunism. Ăsta este viitorul României cu el în fruntea Partidului Ciuma Roşie (PCR). Ne îngroapă viitorul, ne întoarce din drumul nostru pro-european şi ne schingiuieşte economia. A făcut promisiuni în campanie, şi acum retrage promisiunile importante pentru care a fost votat. A promis măriri, a promis o viaţă mai bună pentru români iar în schimb votanţii PSD primesc măriri de taxe şi impozite şi pe lângă ei, noi toţi.

Cum poate un condamnat penal, un repetent, să tragă după el în haznaua corupţiei instituţii precum CCR-ul, Guvernul, Parlament, CNA-ul, Jandarmeria şi multe şi multe alte instituţii de interes public. Instituţii care sunt teoretic un garant al democraţiei. Au fost politizate toate aceste instituţii şi toate aceste instituţii acum aservesc ambiţiile de prim-ministru ale unui condamnat penal, unui corupt, unei scursuri de om. Nu renunţăm să rezistăm şi nu cedăm. Atât noi, cei din Piaţă, cât şi milioanele din mediul online nu vrem să fim o naţie de hoţi", declară un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

O altă protestatară explică, la rândul său, că nu poate sta în casă atunci când vede unde a ajuns ţara din cauza corupţiei celor ce ar fi trebuit să lucreze pentru binele românilor. În plus, venitul în Piaţă oferă ocazia de a cunoaşte oameni deosebiţi, oameni care-şi pot pune în plan secundar interesele personale, pentru binele acestei naţii.

"Îmi spun în fiecare săptămână că nu mai ies 'gata, asta a fost ultima dată. Să mai iasă şi alţii'. Apoi mă duc acasă, mă uit la oamenii care cerşesc la metrou, mă uit la tinerii care nu reuşesc să promoveze examenul de bacalaureat şi la gropile din asfalt. De două-trei ori pe săptămână merg cu o asociaţie în spitalele de copii din Bucureşti şi mă îngrozesc.

Toate acestea sunt din cauza corupţiei, din cauza celor care fură ţara asta de ani de zile. Nu înţeleg cum poţi fura pentru a construi pe 7000 de mp când alţii stau câte 5 într-o garsonieră. Şi uite aşa revin în fiecare săptămână în Piaţa Victoriei. Am avut plăcuta surpriză ca într-o noapte (mai exact în seara când jandarmii au legitimat protestatarii din Piaţă şi le-au interzis să mai stea acolo), pe la 2 AM când am trecut să văd dacă mai sunt steagurile pe care au spus că le vor ridica, am găsit doi băieţi noi, pe care nu i-am mai văzut niciodată.

Am rămas cu ei până la 6 dimineaţa, perioadă în care mi-au povestit că n-au mai ieşit în Piaţă din februarie, iar acum au fost determinaţi să revină când au văzut abuzurile jandarmilor. Unul dintre ei fusese arestat din greşeală în noaptea când au aruncat huliganii cu fumigene. Cu toate că a fost bătut şi ţinut la secţia de poliţie peste noapte, a mărturisit că nu le poartă pică jandarmilor. De atunci trag speranţa că voi cunoaşte un om nou în fiecare săptămână", declară protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)