Ziua 173: Trăim o bătaie de joc continuă! Dreptul la educaţie, la sănătate, doar pe hârtie!

Lucrurile-s cu susul în jos în România, ajunsă un stat în care politicienii îşi iau bolizi de lux şi îşi măresc indemnizaţiile, în timp ce pentru buna funcţionare a ţării nu se găsesc bani, acuză protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit lângă Guvern, pentru a 173-a zi consecutiv, acuzând că au ajuns să trăiască într-o ţară în care Puterea şi-a făcut o prioritate din legalizarea furtului şi graţierea corupţilor, asta în condiţiile în care infrastructura, spitalele, dotarea Armatei etc. sunt la pământ.

Românii trăiesc o bătaie de joc continuă, atrage atenţia, revoltată, o protestatară, reamintind că autorităţile alocă bani pentru fudulie, petreceri, bolizi de lux, aceasta în timp ce un poliţist a fost ucis în timp ce patrula singur, militari au ajuns în râpă după ce camionul lor a rămas fără frâne, iar oameni săraci sunt aruncaţi din azil. Ceea ce trăim zi de zi este departe de a fi normalitate, transmite protestatara, adăugând că vom putea vorbi despre normalitate în momentul în care instituţiile statului vor lucra pentru cetăţean, nu în interese mafiote.

Piata Victoriei
Piata Victoriei (Epoch Times)

Un poliţist a fost înjunghiat cu 40 de lovituri de cuţit. Patrula singur, pentru că sunt posturi indisponibilizate. Trei militari morţi după ce camionul care îi transporta a rămas fără frâne şi a ajuns în râpă. Oameni aruncaţi dintr-un azil în cea mai călduroasă zi, 1 iulie 2017. De ce? Guvernanţii ne vor spune aceleaşi texte – nu sunt prevăzuţi bani în bugetul pentru acest an. Să vedem la rectificarea bugetară.

Dar ce avem peste drum, acolo, la cei care sunt plătiţi de noi ca să ne guverneze responsabil? De la 1 iulie, parlamentarii primesc lunar 1.500 de euro pentru cazare în Bucureşti, deşi sunt în vacanţă. 1.500 de euro pentru un apartament în Bucureşti??? Tot de la 1 iulie, şi-au majorat indemnizaţiile de la 7.700 lei brut la peste 13.000 lei brut pe lună „în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale”, spun ei. Dacă îi cauţi, nu îi găseşti. Dacă îi găseşti, degeaba o faci, oricum nu fac nimic. Acum 4 zile, Camera Deputaţilor a atribuit contracte în valoare totală de peste 3,3 milioane de lei, fără TVA, pentru noi automobile de protocol.

Aleşii au cumpărat bolizi de 450 de CP, care ating viteza de 100 de km/h în doar 5 secunde. Primăria Capitalei alocă din bugetul pe anul 2017 peste 180 milioane lei celor trei instituţii care organizează spectacole, concerte, târguri, festivaluri şi alte evenimente culturale.

Protest
Protest (Epoch Times)

De ce alocă România bani pentru distracţie şi fudulie, iar pentru nevoile de zi cu zi, nu? De ce nu avem infrastructură, şcoli şi spitale decente, cu oameni pregătiţi şi bine plătiţi? Să înţelegem că dreptul la un trai decent, la educaţie, la sănătate este doar pe hârtie, ca să dea bine în Constituţie? Câţi oameni trebuie să mai moară ca să înţelegem că avem o problemă? Noi, ca stat. Şi ca naţiune. De ce continuăm să credem că asta este normalitate? Nu este normalitate, este o bătaie de joc continuă. Normalitatea va fi atunci cînd vom fi respectaţi şi noi şi drepturile noastre, iar instituţiile statului vor lucra pentru cetăţean, nu pentru interesele lor mafiote”, transmite protestatara.

La rândul său, un alt protestatar acuză ostilitatea politicienilor faţă de protestatari precum şi indecenţa şi derapajele de pe scena politică şi din administraţie unde numirile se fac pe pile şi relaţii.

„Revin şi revenim în Piaţă fiindcă reacţiile politicienilor de la putere la mesajele transmise clar de atâţia oameni sunt în continuare lamentabile şi îngrijorătoare. Nu doar că au ignorat cu indolenţă ce li se cere şi că nu au arătat vreo deschidere, însă continuă să reacţioneze cu ostilitate, folosindu-se chiar de instituţiile la conducerea cărora au ajuns să aibă acces.

Partidele care au câştigat ultimele alegeri, în loc să administreze corect şi cu profesionalism ca în ţările civilizate, au în agendă altceva decât au promis în campanie prin programul asumat. În plus, unele numiri în funcţii ale unor persoane care nu au nici pregătire, nici experienţă ori măcar o legătură cu domeniile şi bugetele publice de care se ocupă, deja nu mai lasă situaţia în registrul incompetenţei, ci denotă chiar impostura. Îmi reamintesc acum doar de cazul unei domnişoare, Andreea Maria Arcan Apostol, care din fostă prezentatoare meteo la tv a fost numită acum un timp vicepreşedinte ANFP, însă sunt şi alte exemple mai recente.

Noi protestăm paşnic împotriva indecenţei şi a derapajelor pe care le observăm, iar ei se împotrivesc demersurilor noastre încercând să ne împiedice şi punându-se de-a curmezişul prin instituţii precum jandarmeria sau primăria, cu amenzi, respectiv interdicţii etc. Ceea ce ne întăreşte convingerea că are sens să continuăm şi chiar ne sporeşte determinarea. Şi mi se pare ceva bun şi sănătos în faptul că, faţă de alte dăţi din trecut când până la urmă oamenii au lăsat-o baltă renunţând cu blazare sau lehamite la reacţii, acum nu s-a mai retras chiar toată lumea la rutina zilnică. Rămânem cu ochii pe ei!”, spune protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne