Ziua 194. „Ideea că guvernarea PSD-ALDE ar avea ca obiectiv bunăstarea românilor e o glumă sinistră”

Început în toiul iernii, când Guvernul Grindeanu adopta, "noaptea ca hoţii", controversata OUG 13 care mutila Codurile penale, protestul #Rezist a intrat acum în ziua 194 şi promite să continue până când va avea loc o schimbare fundamentală a modului în care coaliţia PSD-ALDE înţelege să conducă ţara.
Protest
Protest (Epoch Times)

Intrată în zodia PSD-ALDE, România se îndreaptă spre un dezastru iminent. Bunăstarea românilor nu este şi nu a fost niciodată pe agenda puterii, unde subiecte mult mai "importante" precum subminarea Justiţiei şi jefuirea bugetului de stat continuă să constituite o preocupare zilnică, au tras un semnal de alarmă protestatarii #rezist, care au revenit din nou, "pe baricade", în Piaţa Victoriei din Capitală.

Ideea că guvernarea PSD-ALDE ar avea ca obiectiv bunăstarea românilor nu-i decât o glumă sinistră. De fapt, principalul lor obiectiv este bunăstarea, doar că nu-i vorba despre cea a cetăţenilor ţării, ci strict, punctual, de cea a membrilor partidelor lor şi a cohortelor de rubedenii şi slugi care-i încojoară. Au câştigat alegerile cu un aşa-zis program de guvernare, plin de promisiuni fantasmagorice de bine, au dat jos Guvernul care trebuia, chipurile, să-l pună în aplicare, au venit apoi cu un nou Guvern, cam cu aceiaşi miniştrii, dar cu un alt program de guvernare, unul şi mai plin de aberaţii de nepus în practică, la care, de altfel, se renunţă pe rând, evident cu daune enorme pentru noi toţi. În lunile de când sunt la putere, n-am văzut o zi normală de guvernare!”, a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

Manifestanta susţine că n-a văzut nici cea mai mică intenţie din partea coaliţiei de a face ceva bun pentru români, dimpotrivă, singura lor preocupare a fost şi este decapitarea Justiţiei prin demiterea şefei DNA şi a procurorului general, prin ordonanţe de urgenţă (vestita de acum OUG13) şi legi speciale care să-i scape de puşcărie şi să le permită să fure în continuare, fără probleme.

Apoi şi-au mărit nesimţit de mult salariile, pensiile speciale, au dat liber primarilor la banul public, fără obligativitatea justificării cheltuielilor. Unde se ascunde intenţia de a aduce bunăstarea românilor? În introducerea de noi taxe, a accizelor la carburanţi, în suprataxarea muncii part-time prin obligarea angajatorilor de a achita taxe ca pentru munca în program normal? În alte şi alte bâlbe ale celor două (deja) Guverne PSD-ALDE, cu costuri enorme pe toate planurile? În împrumuturile de aproape 5 miliarde de euro, bani cheltuiţi doar pentru acoperirea pensiilor şi a pomenilor electorale în avans, cu neglijarea totală a investiţiilor? În faptul că nu există programe de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile şi nu numai? În distrugerea a ceea ce a mai rămas din învăţământul românesc, în neglijarea sănătăţii şi lista poate continua? Nu, categoric, guvernarea PSD-ALDE n-are ca obiectiv bunăstarea românilor, dimpotrivă, aş zice, obictivul principal este subminarea stabilităţii României, pe toate planurile! În aceste condiţii, se impune şi justifică continuarea protestului #rezist, ajuns, azi, în a 194-a zi. Poate că suntem doar o mână de oameni, nişte zeci, uneori, sute, dar nu vom ceda, nu vom renunţa, vom fi în stradă atâta timp cât va fi necesar pentru readucerea României la normalitate”, a subliniat protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt cunoscut participant la protestul din Piaţa Victoriei a opinat că, în primul şi în primul rând, coaliţia PSD-ALDE urmăreşte să scape clasa politică coruptă de puşcărie, prin legislaţie care să le permită să fure şi să scape de justiţie.

Vor să controleze toate instituţiile statului, astfel încât să nu poată fi traşi la răspundere din nicio parte. La fel ca în comunism când nu aveai cui să te adresezi. Ei vor totalitarism, iar cei care au ceva de spus împotriva lor să nu se poată adresa nimănui. Duc o luptă acerbă împotriva celor care îi critică, însă nu prin a răspunde punctual la critici, ci prin dezinformare, minciună, schimbarea subiectului, manipulare în toată regula. Practic nu acceptă critici pentru ceea ce fac. Taci şi înghite”, a precizat protestatarul.

În opinia tânărului, orice ar face PSD şi ALDE nu se pot reforma niciodată, „este putredă rădăcina, nu au cum să dea mlădiţe sănătoase”.

„Se comportă exact ca nişte comunişti, nu vor să răspundă pentru faptele şi promisiunile lor. Nu contează ce vrea poporul, nu se opresc din ceea ce fac. Au creat o breşă în sistem care să le permită să ia puterea cu doar 3 milioane jumătate de oameni. Au manipulat prin minciuni şi promisiuni nerealizabile aceşti oameni şi acum îngroapă pe toţi cei 20 de milioane de români. Nu au şanse de revenire, odată ce cred că pot fura şi pot să scape e greu să le scoţi asta din cap”, a afirmat manifestantul.

Mai mult, tânărul susţine că reprezentanţii celor două partide aflate la putere dau dovadă de un "comportament mafiot" în relaţia cu oamenii legii.

„Ne faci dosare, te executăm. Ne întrebi de partea legală a acţiunilor, te executăm. Deschizi dosar, dai sentinţe, te executăm. E greu să nu te revolţi, e greu să îi laşi să te mintă în faţă şi tu să taci. Indiferent cât va produce România, cât de bine o să stăm economic, atâta timp cât o să avem corupţi şi corupţie în sistem nu o să prosperăm deloc. Trebuie să dăm cu caracatiţa de pământ”, a conchis protestarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne