Ziua 215. "Corupţia Ucide, la propriu! Câţi morţi au lăsat în urmă şeful CNAS şi Dragnea nu vom afla niciodată"

Intrată în zodia PSD-ALDE, România se îndreaptă cu paşi grăbiţi şi siguri spre un dezastru de proporţii, au tras un semnal de alarmă "rezistenţii" din Piaţa Victoriei, care s-au întors "pe baricade" pentru o nouă seară de proteste în faţa Guvernului.
Protest anti OUG 13
Protest anti OUG 13 (Facebook)

Început în plină iarnă, când Guvernul condus la vremea respectivă de pesedistul Sorin Grindeanu adopta, "noaptea ca hoţii", infama ordonanţă 13 care "mutila" Codurile penale, protestul #Rezist a intrat acum în ziua cu numărul 215 şi, după cum arată situaţia din ţară, promite să continue şi în perioada următoare.

"Suntem în cea de a 215-a zi de protest neîntrerupt împotriva acestor ticăloşi care s-au întors odihniţi de prin vacanţe şi dau asaltul final asupra Justiţiei şi nu numai. Proiectul legilor Justiţiei, prin care aceasta va fi subordonată politic, va întoarce ţara în vremurile teribile de dinainte de decembrie 1989. Dezastrul distrugerii Justiţiei este completat de dezastrul provocat de legi şi declaraţii iresponsabile ale guvernanţilor! Premierul este un personaj de-a dreptul sinistru, luat parcă din Marea Adunare Naţională şi transplantat în fruntea Guvernului. Normal, cum au nevoie de bani, din ce în ce mai mulţi bani, s-au reîntors la ideea exploatării aurului de la Roşia Montană astfel că au anunţat că vor retrage dosarul depus la UNESCO pentru declararea acestei zone arie protejată.

Protest
Protest (Epoch Times)

Dacă nu vom conştientiza că fără Justiţie independentă nu pot exista stat de drept, libertate şi democraţie, vom pierde şi Roşia Montană! Este încă o problemă din lungul şir cu care ne confruntăm, începând din 11 decembrie 2016, de când la putere este coaliţia PSD-ALDE. Protestăm de peste şapte luni şi vom continua. Democraţia, libertatea şi toate drepturile cetăţeneşti nu sunt un dat, avem datoria să le apărăm, în stradă, când nu există altă soluţie! Mi-ar plăcea să cred că protestăm împreună pentru un viitor democratic al României. Lucrurile sunt atât de grave încât este nevoie de toţi cei care ne dorim un viitor în România, trebuie să ieşim în stradă, acum!", a declarat o protestatară din Piaţa Victoriei.

La rândul său, un alt manifestant a atras atenţia că "ne-am obişnuit să credem că în vremuri de pace nu se întâmplă orori".

"Dacă se întâmplă, ele sunt de natură accidentală şi nu sistemică, pentru că oricât de prost ar fi un sistem legal pe timp de pace, acesta nu permite excese de tip Auschwitz. Cu atât mai mult când e vorba de o ţară membră a Uniunii Europene. Un exemplu de funcţionare foarte proastă a sistemului e cel în care o persoană care nu mai are un picior sau o mână trebuie să meargă în fiecare an în faţa unei comisii ca să dovedească acest lucru. Diferenţa însă dintre imbecilitatea unei birocraţii şi forma ei cea mai dejectă este atunci când mor oameni. Oameni omorâţi nu cu ajutorul legii, ci ironia sorţii, în ciuda ei şi a instituţiei care teoretic se ocupă fix cu salvarea vieţilor acestora", a continuat tânărul.

În acest sens, protestatarul a făcut referire la cel mai recent scandal de corupţie care vizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Protest
Protest (Epoch Times)

"80% din bugetul pentru îngrijiri la domiciliu al Casei de Asigurări de Sănătate a fost fraudat. 80%! Adică oameni lăsaţi să moară deşi aveau dreptul iar statul avea obligaţia să îi ajute. Cel care a fraudat această sumă colosală a fost numit de către partidul la putere, PSD, şi avea doar şase luni în funcţie. Chiar dacă nu există încă o condamnare în acest caz, nimeni de la PSD nu şi-a cerut scuze pentru această crimă, pentru că este o crimă", a precizat tânărul.

Potrivit manifestantului, relaţiile de prietenie dintre Marian Burcea, preşedintele CNAS numit în martie 2017, şi liderul PSD Liviu Dragnea încep acum să iasă la iveală.

"Este relaţia de servitute a statului în raport cu politicianul, cel care nu are niciodată în vedere criterii de competenţă şi cinste atunci când numeşte pe cineva în instituţii apolitice. În final avem un preşedinte (Marian Burcea) pus la casa de sănătate a României de către un infractor condamnat penal (Liviu Dragnea) şi o frauda de 80% din bugetul către pacienţii care aveau nevoie de asistenţă la domiciliu. Câţi morţi au lăsat în urmă aceşti doi oameni, unul prin numirea, chiar şi indirectă dar la influenţa lui directă şi cel numit nu vom afla niciodată. Dar cert e că Corupţia Ucide, la propriu!", a subliniat protestatarul.