Ziua 230. "Nu mai întoarce şi celălalt obraz, române! Opreşte pumnul care te striveşte pe tine şi pe copilul tău!"

De 27 de ani, românii primesc "palme" de la politicienii care îi sfidează în timp ce le iau banii din buzunar. Este însă timpul ca acest lucru să înceteze, căci, încurajaţi de pasivitatea românilor, aleşii neamului distrug viitorul ţării, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)

UPDATE: Parte dintre protestatarii reuniţi lângă Guvern au plecat în marş spre sediul PSD, partid pe care îl consideră responsabil de aruncarea ţării în haos. Pe drum, participanţii la marş au cântat "România, stat european!" şi au scandat "PSD, ciuma roşie!", "PSD, slugă la UDMR!". Ajunşi în faţa PSD, protestatarii au strigat puternic "DNA, să vină să vă ia!", "Marş afară, trădători de ţară!".

În drum spre sediul social-democraţilor, protestatarii au făcut o scurtă escală în faţa ambasadei Federaţiei Ruse, unde au scandat, de asemenea, mesajul "România, stat european!" şi "Putin, nu uita, Moldova nu e a ta!"

Alţi protestatari au rămas în Piaţa Victoriei.

Atât lângă Guvern cât şi în timpul marşului, oamenii au afişat steaguri ale unor ţări UE, ale SUA, NATO, transmiţând astfel politicului mesajul că locul României este între ţările civilizate ale Europei şi în NATO.

* * *

România se îndreaptă către o dictatură, una în care se aplică legea pumnului. A arătat-o clar lovitura dată de Mirel Palada senatorului USR Goţiu, în pauza unei emisiuni TV. Nesancţionat nici măcar la nivel declarativ de liderii PSD, aplaudat însă de televiziunile apropiate puterii, pumnul dat de Palada opozantului său politic este oglinda stării acestei naţiuni, arată protestatarii reveniţi pentru a 230-a seară consecutiv lângă Guvern.

Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)

Potrivit acestora, de 27 de ani exact asta fac politicienii - îi lovesc pe români. Căci terfelirea valorilor morale, degradarea sistemului de învăţământ, a sistemului sanitar, furtul banului public asta sunt: palme şi picioare date poporului român, care a permis mult prea multă vreme să fie batjocorit. E însă timpul ca acest lucru să înceteze şi românii să iasă în stradă şi să spună NU, măcar acum, în ceasul al 12-lea, când pumnii se dau pe faţă, la televizor, spun cetăţenii:

"Ai fost învăţat să întorci şi celalt obraz atunci când politicianul te pălmuieşte, însă tu, române, eşti pălmuit zilnic, eşti pălmuit şi când dormi, eşti pălmuit şi când mergi la doctor şi nu primeşti îngrijirea de care ai imperios nevoie, eşti pălmuit când îţi duci copilul la şcoală şi îl laşi să înveţe în condiţii precare, de multe ori periculoase pentru viaţa lui.

Eşti pălmuit când vezi cum nişte infractori şi incompetenţi decid pentru viitorul tău şi al copiilor tai. Eşti pălmuit când vezi că toate valorile morale, competenţa, predictibilitatea sunt luate în derâdere de actuala coaliţie la putere. De 27 de ani eşti pălmuit neîncetat şi tu ai întors şi celălalt obraz de fiecare dată. De 27 de ani primeşti palme şi pumni şi tu nu spui nimic. Stai şi aştepţi ca toate astea să înceteze. A sosit timpul, dragul meu român, ca tu să te ridici de acolo de unde aştepţi.

A sosit timpul ca tu, alături de noi toţi, să opreşti mâna politicianului care te loveşte neîncetat. Mâna asta este plătită de tine. Tu plăteşti ca ea să existe, tu plăteşti pe cei care ar trebui să pedepsească politicianul care loveşte, tu plăteşti pe cel care informează dacă un politician te loveşte, tu plăteşti şi pe cel care îl ţine închis pe politicianul care te loveşte. Tu române, tu. Tu plăteşti tot şi tot tu eşti pălmuit zilnic, eşti ignorat zilnic, îţi sunt luate roadele muncii tale şi sunt plasate în buzunarul unui infractor, al unui baron local, al unui penal.

Toate astea se întâmplă pentru că tu ai întors de fiecare dată şi celălalt obraz. Opreşte mâna, opreşte pumnul, opreşte piciorul care te striveşte neîncetat. Opreşte pe cei care au alungat deja peste 4 milioane de români. Hai alături de noi, împreună putem să oprim supliciul ăsta ce durează de prea mult timp. Nu fi blând cu infractorii şi penalii. Nu îi lăsa să mai sacrifice şi generaţia copiilor tăi.

PSD-ALDE continuă amplificat ce a făcut FSN în anii '90, nevoalat, pe faţă. Pumnul lor te striveşte în direct, la televizor, online şi oriunde te afli tu. Sub conducerea lui Dragnea tot ce se făcea tăcut de 27 de ani, acum se dă pe faţă, în prime-time. Acum poţi să vezi clar şi fără filtre manipuloatoare cum acţionează ei şi cum au acţionat atâta timp. Înrobesc justiţia, măcelăresc învăţământul, fură tot din spitale şi la tine nu ajunge nimic, fură tot de la investiţiile în infrastructură, îţi înrobesc copilul cu credite externe. Te leagă să poţi fi pălmuit fără drept la replică. Nu mai întoarce şi celalt obraz, române. Opreşte pumnul care te striveşte pe tine şi pe copilul tău. Putem face asta împreună. Vino alături de noi să îi oprim, meriţi altceva, chiar dacă eşti obişnuit să întorci şi celălalt obraz", transmite un protestatar.

Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)

În asentiment cu el, o protestară remarcă şi ea că agresivitatea de care încep să dea dovadă "aleşii" şi simpatizanţii acestora atinge cote alarmante, că libertatea şi democraţia s-au degradat iar viitorul arată sumbru.

"În ultimele şapte luni de când vin în Piaţă, am experimentat tot felul de emoţii şi sentimente, de la euforia şi speranţa din primele zile de proteste din ianuarie şi februarie, la dezamăgire şi deznădejde, pe măsură ce au trecut lunile, dar acum sunt de-a dreptul îngrozită pe prezent, dar mai ales de viitor. Libertăţile noastre şi democraţia s-au degradat într-un ritm galopant în ultima perioadă. Eu nu cred că mai avem vreo speranţa, drumul este clar spre o dictatură, unde se va aplica legea pumnului. A pumnului în gură, că am văzut recent acest tip de comportament, care chiar a fost aplaudat pe anumite posturi TV, de aldişti şi pesedişti. Agresivitatea de care încep să dea dovadă "aleşii" şi simpatizanţii acestora atinge cote alarmante", spune protestatara.

Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)

Şi, nu doar că politicienii devin tot mai agresivi, dar distrug şi educaţia, atentând astfel la viitorul acestei ţări. Iar pentru ca ochii românilor să fie închişi, banii din buget care nu sunt furaţi sunt îndreptaţi spre manifestări festiviste, "sclipici" de aruncat în ochii societăţii vile. Şi toate acestea se întâmplă pentru ca românii stau pasivi, spune protestatara.

"Viitorul este sumbru, în momentul în care ministrul Educaţiei începe să ameninţe profesorii care "nu i se vor supune", că vor fi daţi afară. Gazeta matematică, după 120 de ani de existenţă, riscă să devină istorie, tot din directivele aceluiaşi ministru genial zis şi "Genunche".

Copiii şi-au început şcolile, iar manualele lipsesc cu desăvârşire. Este clar acum, mai mult ca niciodată, că "ţara te vrea prost", nu avem nevoie de educaţie, nici de învăţământ performant. Vă amintiţi de filmul "The Wall" şi de celebrele versuri ale melodiei, "we don't need no education"?.... mie îmi vine zilnic în minte....

În timp ce educaţia se pune "pe butuci" sub ochii noştri, în Bucureşti "parangheliile a la Firea continuă, la fel şi banii care curg necontenit de la bugetul primăriei la Catedrala Neamului. Şi primăriţa noastră cea minunată, vrea să ne arate să se gândeşte şi la noi şi mai asfaltează câte o stradă. Da, în săptămâna în care au început şcolile, iar traficul este aproape pe modul "Block", s-a început asfaltarea pe cea mai aglomerată arteră din Bucureşti, Ştefan cel Mare. Putem spune că nu se gândeşte la noi cu mare drag? Iar noi suntem tare mândri şi mulţumiţi de conducătorii cei iubiţi, atâta vreme cât stăm cuminţi "la locurile noastre", nu mai protestăm, că nu avem motiv. Prin această atitudine pasivă a societăţii civile, nu facem altceva decât să contribuim la dezastrul spre care, cu ochii noştri închişi, ne îndreptăm. Totuşi, noi, cei câţiva din Piaţă, încă insistăm să rezistăm şi ne încăpăţânăm să cântam în fiecare seară "Deşteaptă-te, Române!", declară participanta la protest.