Ziua 231. "Suntem otrăviţi cu o falsă normalitate, ne-au fost reprogramate standardele din ce în ce mai jos!"

Politicienii trebuie să priceapă că a fi în fruntea ţării înseamnă să-i serveşti pe cetăţeni cinstit şi profesionist. La rândul lor, românii trebuie şi ei să aibă reprezentarea unei Românii în care domneşte legea şi valorile morale şi să le ceară politicienilor să se comporte corespunzător, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Românii au ajuns să trăiască într-o ţară în care ministrul Educaţiei este un "semianalfabet", în care materialele auxiliare sunt interzise în şcoli sub ameninţarea sancţiunilor, în care Justiţia este sub asalt, unde preţul carburanţilor creşte pentru ca statul să poată da salarii bugetarilor, unde, pe scrut, toate lucrurile par că sunt pe dos, transmit protestatarii reveniţi lângă Guvern pentru a 231-a zi consecutiv.

Iar acest lucru s-a întâmplat pentru că de aproape trei decenii oamenii au fost "otrăviţi de o falsă normalitate", astfel încât standardele li s-au deformat şi au ajuns să perceapă răul ca pe ceva inevitabil, ca pe un mod de a trăi, arată o protestatară. Şi este timpul ca acest lucru să se schimbe, este timpul ca marea masă a românilor, a celor ce determină rezultatele la alegeri, să înţeleagă că "normal" are un cu totul alt înţeles decât cel pe care politicienii ne-au făcut să credem că-l are şi să facă eforturi pentru însănătoşirea acestei ţări.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Se întâmplă lucruri din ce în ce mai scandaloase. De exemplu, materialele auxiliare sunt interzise în şcoli şi s-a ajuns până la percheziţionarea elevilor în ghiozdane, în căutare de cărţi neavizate de minister-partid. Dacă nici interzicerea cărţilor nu e semn de dictatură... Şi totuşi, românii nu ies în stradă, stau "liniştiţi la locurile lor". Te întrebi atunci, cum de e posibil aşa ceva. Cum de poate înghiţi atâtea acest popor.

Şi am ajuns la concluzia că, de 27 de ani, suntem otrăviţi cu o falsă normalitate, ne-au fost reprogramate standardele din ce în ce mai jos. Şi-ar fi imaginat cineva un semianalfabet în fruntea Ministerului Educaţiei acum 25 de ani??? Credeam că am scăpat de asta odată cu revoluţia din '89... Nu e deci de mirare că România se găseşte în acest blocaj - în care majoritatea vede şi înţelege ce se întâmplă dar nu reacţionează - pentru că acest popor a uitat ce înseamnă o viaţă fără "ei".

Nu-şi poate imagina cum e să trăieşti într-o lume în care politicianul să administreze bugetul în folosul ţării şi comunităţii, funcţionarul să te servească amabil şi zâmbitor, şcoala să modeleze frumos minţile şi să le deschidă copiilor orizonturi noi, atenţia şi grija faţă de om şi de natură să fie ceva normal. Nu putem evolua dacă nu avem în minte către ce ne îndreptăm... România, trezeşte-te şi îndrăzneşte să crezi în tine!", declară o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

De partea sa, un alt protestatar transmite şi el că îşi doreşte să fie parte a unei generaţii care să nu mai accepte să fie condusă de incompetenţi şi impostori şi nici nu e dispusă să rămână tributară mentalităţii „lasă că merge şi aşa” şi „oricum nu se va schimba mare lucru”.

"Revin şi vom reveni în Piaţă până când vom avea parte de o reacţie corectă din partea politicienilor de la butoanele puterii. Dacă din februarie până azi nu au avut o reacţie corectă, pot vedea explicaţia acestui fapt în două variante: fie că nu au înţeles bine mesajul nostru (ceva similar cu celebra „problemă de comunicare” invocată de PSD), fie l-au înţeles însă îşi imaginează că le va merge cum vor ei şi că noi vom renunţa pur şi simplu cumva şi cândva.

Prima variantă cred că e foarte puţin probabilă, fiindcă le-am tot transmis clar în cuvinte simple şi puţine (uneori chiar fără cuvinte, le-am arătat doar culori şi steaguri) ceea ce ne dorim: politicieni care îşi văd de treabă în administraţie, în mod corect şi profesionist, pentru cetăţeni şi nu pentru grupurile de apropiaţi cu interese necurate, cu decenţă, la fel ca în ţările civilizate.

Dacă e valabilă a doua variantă, atunci vor trebui să priceapă mai devreme sau mai târziu că se înşeală. Suntem hotărâţi să le rezistăm, să fim parte dintr-o generaţie care nu mai acceptă la putere nici incompetenţa şi nici impostura, o generaţie care n-o s-o mai lase baltă, „că merge şi aşa” sau „că oricum nu se va schimba mare lucru”. Mi se pare inadmisibil să te prezinţi în alegeri cu promisiuni, să câştigi, iar apoi când apar probleme de rezolvat să vii cu reacţii sau răspunsuri de genul „nu putem controla condiţiile meteo”, ca şi cum asta ar fi fost soluţia aşteptată de la ei. Cu cine îşi imaginează că discută la modul ăsta?", spune protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

Tânărul mai reaminteşte că, faţă de generaţiile anterioare, din '90 până în prezent, acum cetăţenii au avantajul că se informează mai bine şi stiu pe ce lume trăiesc. Aşadar, până la urmă, politrucii vor fi cei care pierd...

"Ştim mai bine pe ce lume trăim şi ce se poate, plus că am ştiut să luăm legătura şi o s-o păstrăm în continuare comunicând şi organizându-ne mai bine. Dacă politrucii de la conducere se încăpăţânează să o ţină pe-a lor, nu o să fie altceva decât o risipă nocivă de timp şi energie. Treaba lor!", declară protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne