Ziua 237. "S-a ajuns la culmi inimaginabile ale tupeului. Parcă e concurs de batjocorire a neamului"

Trăim o realitate de coşmar, în care hoţii se pretind victime ale sistemului şi se întrec, care mai de care, să îşi bată joc de cetăţeni. Situaţia s-ar schimba mult mai repede dacă românii, în loc să aştepte să-şi facă DNA treaba, s-ar mobiliza să scuture "jugul", transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

La opt luni de la debutul protestelor legate de OUG 13, protestatarii rezist s-au strâns în Piaţa Universităţii de unde au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, loc devenit epicentrul celor mai lungi şi mai mari proteste din istoria României. Pe drumul dinspre Universitate spre Guvern, oamenii au fluturat steagurile UE, SUA şi ale unor ţări europene, pentru a arăta unde este locul României, iar în fruntea coloanei a fost afişat un banner cu mesajul "Demisia, Shhaideh şi Plumb."

Protest
Protest (Epoch Times)

Participanţii la marş au scandat puternic "DNA, să vină să vă ia!", "Nu scăpaţi" şi "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!". Odată ajunşi în Piaţa Victoriei, unde aştepta un alt grup de protestatari, cetăţenii au scandat "PSD, ciuma roşie" înspre Guvern.

"Adunarea" s-a dat la Kilometrul zero al democraţiei româneşti căci de acolo zeci de mii de cetăţeni porneau, acum opt luni de zile, în marş spre Parlament şi Guvern, cerând clasei politice să nu adopte legea graţierii şi să nu modifice legislaţia penală în favoarea corupţilor. Ignorând însă glasurile lor, pe 31 decembrie, Cabinetul Grindeanu adopta OUG 13.

Astăzi, după opt luni de primele marşuri "anti-elefanţi", cum li s-a spus legii graţierii şi proiectului ce avea să devină OUG 13, protestatarii reamintesc că "acest maraton de luptă civică va rămâne în istorie", şi îi îndeamnă pe cetăţeni să fie parte din această istorie, istoria luptei românilor pentru dreptul la o viaţă decentă într-o ţară curată, condusă de politicieni patrioţi, oneşti şi buni profesionişti.

De asemenea, participanţii la protest îi trimit un mesaj lui Liviu Dragnea, pe care-l consideră principalul beneficiar al modificării legislaţiei anti-corupţie:

"Dragnea, ai furat un lac şi ai fost prins din nou... eşti un ratat, şi ca tâlhar şi ca politician, nici om nu te poţi numi, eşti o eroare genetică! Nu ai vrut să îţi dai demisia cu demnitate, aşa că vei fi luat încătuşat! Românii rămân în stradă să ceară dreptate!", declară o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

O altă participantă la protest le reaminteşte românilor că s-a ajuns la culmi inimaginabile ale tupeului: unii corupţi se pretind victime ale sistemului, alţii, precum Daea, recunosc senin traficul de influenţă în favoarea familiei, iar toate acestea sunt posibile doar pentru că oamenii au permis-o. Aşadar, oamenii trebuie să scape de frica schimbării, de neîncrederea în viitor, căci orice e preferabil jafului de care avem parte:

"Ştiţi de ce rămân femeile maltratate cu soţii lor, deşi au ocazia să plece? De frica schimbării. Cam asta se întâmplă şi cu ţara asta. Lipsa încrederii în viitor îi paralizează pe acţiune pe cei mai mulţi compatrioţi. Mi s-a spus în nenumărate rânduri că protestul nostru e haotic, că nu aduce nimic în schimb, iar vidul de putere care s-ar crea în cazul dispariţiei acestei clase politice ar fi ceva catastrofal pentru România.

Eu cred că orice e preferabil acestui jaf organizat. S-a ajuns la culmi inimaginabile ale tupeului: politicieni dovediţi corupţi se lamentează că sunt victimele sistemului, că i-a nedreptăţit justiţia, recunosc senin traficul de influenţă sub pretextul sentimentelor paterne (un tată bun nu-şi poate lăsa odorul de izbelişte, e chiar dator să îi acorde sprijin în viaţă - pe banii contribuabililor şi spre paguba lor), preşedintele CCR, acest preş de şters picioarele de la uşa PSD, se autodepăşeşte în slugărnicie şi cere linişte pentru ca şarpele veninos ajuns în funcţia de Avocat al Poporului să poată muşca în voie.... Parcă e concurs de batjocorire a neamului.

Ies la iveală tot mai multe afaceri necurate, iar declaraţiile lor sunt halucinante. E clar că nu mai e posibilă nici un fel de reciclare. Ar fi inutilă o alternativă politică din partea noastră, dacă sistemul rămâne.

Partea bună a realităţii de coşmar în care suntem prinşi este că sfârşitul nu poate fi decât aproape. Sunt zbaterile de pe urmă ale uriaşei hidre pe care am lăsat-o să ne sugă în toţi aceşti ani... Se fac şi se anunţă numeroase arestări şi anchete în rândul aleşilor... Fireşte, lucrurile s-ar precipita şi am fi scutiţi de o mulţime de ofense din partea impostorilor care ne conduc, dacă românii ar înţelege necesitatea stringentă a schimbării şi ar ieşi în stradă... Chiar şi aşa, sunt optimistă şi perfect conştientă de rolul nostru, al celor care ieşim zilnic în Piaţa publică de aproape opt luni. Încă îi aştept şi pe ceilalţi să se trezească...", transmite protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne