Ziua 245. "Ce facem, oameni buni, cu ţara asta? Stingem lumina şi plecăm? Ne-au dovedit hoţii şi corupţii?"

Ne-am săturat de atacurile împotriva justiţiei, precum şi de creşterile de preţuri din ultimul timp cauzate de măsurile catastrofale pe care le iau cei ce ne conduc, au tras un semnal de alarmă "rezistenţii" din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Ce facem, oameni buni, cu ţara asta? Stingem lumina şi plecăm? Ne-au dovedit hoţii şi corupţii? Am capitulat? Noi suntem în continuare în Piaţa Victoriei, au transmis protestatarii #rezist, care îi cheamă pe români în stradă alături de ei să lupte pentru România.

''Suntem şi azi în Piaţă. În cea de a 245-a zi de proteste #rezist. Suntem aici de mai bine de opt luni şi unii dintre noi au venit aproape în fiecare seară. Am sentimente amestecate după ziua de ieri, după evenimentul la care am chemat lumea pentru a atrage atenţia guvernanţilor că ne-am săturat de atacurile împotriva justiţiei, care se reflectă în momentul de faţă prin introducerea iminentă a modificărilor la legile justiţiei în Parlament, precum şi de creşterile de preţuri din ultimul timp datorate măsurilor catastrofale pe care le iau cei care ne conduc. Le mulţumim celor care au venit. Mulţumim personalităţilor din lumea artistică şi media care au ajutat la propagarea mesajului nostru. Au participat nu 100 sau 150 de oameni, cum am auzit din estimările din media, ci circa 500 de oameni. Credeţi-mă, cunosc după opt luni fiecare colţ al Pieţei Victoriei şi pot să fac o estimare destul de realistă. Însă am fost mult prea puţini. Nu chemăm lumea pentru noi. Îi chemăm să ni se alăture pe cei care consideră, la fel ca noi, că România merge într-o direcţie greşită", a declarat un tânăr.

Protest
Protest (Epoch Times)

În opinia protestatarului, singura speranţă, tristă de altfel, este că românii acţionează mai mult post factum în cazul adoptării unor ordonanţe sau legi cu caracter oneros.

''Mă aşteptam să fie mai mulţi indignaţi de ceea ce se întâmplă, însă mulţi sunt pasivi, sunt pe Facebook în faţa ecranelor. Primim pe live-urile pe care le facem, de la deja clasicele comentarii „boschetarilor!” şi „mergeţi la muncă”, până la indicaţii de genul „intraţi peste ei!”, „aşa nu faceţi nimic”, „daţi-i ăluia steagul acela”, „strigaţi aia şi ailaltă”. Ajung să cred că vom fi nevoiţi să mutăm protestele, revoluţiile şi alegerile pe internet şi să ne rezumăm la un „like” sau un „angry face”. Nu ştiu unde sunt românii care erau în Piaţă astă-iarnă, dacă mai sunt la curent cu ce se întâmplă, dacă îi mai interesează, dacă le mai pasă. Am prieteni care erau aici zi de zi în februarie, oameni cu copii, care îmi zic că iau în mod serios în considerare să plece din ţară, pentru a le oferi un viitor copiilor lor. Ce facem, oameni buni, cu ţara asta? Stingem lumina şi plecăm? Ne-au dovedit hoţii şi corupţii? Am capitulat? Noi suntem în continuare în Piaţa Victoriei, cât vom mai fi. Sper să nu devenim şi noi în curând o amintire sau o poveste cu rezistenţi", a subliniat tânărul.

(Epoch Times)

Un alt manifestant a atras atenţia că marţi este o zi importantă pentru România, Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe în două dosare foarte importante:

''1. Cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Ministerul Public, componentă a autorităţii judecătoreşti, pe de altă parte;

2. Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Dacă în ceea ce priveşte primul dosar, lucrurile au fost mediatizate, la al doilea nu prea s-a făcută "tam-tam", dar ambele dosare sunt cruciale pentru viitorul nostru. Aseară am văzut în Piaţa Victoriei o desfăşurare de forţe şi mi-am adus aminte de 1 Februarie 2017, iar Jandarmeria acţionează la ordin, la ordin politic! Simt că Puterea pregăteşte ceva şi noi trebuie să fim atenţi şi trebuie să reacţionăm imediat! Astăzi sistemul sanitar a protestat, iar miercuri Cartel ALFA are programat un miting în Piaţa Victoriei. Ce este cel mai grav, că tot ce atinge Ciuma Roşie, distruge! ROMÂNIA, TREZEŞTE-TE!", a precizat protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne