Ziua 25. "Afară cu penalii!" Protestele continuă la Guvern

Pentru a 25-a seară consecutiv de când "noaptea, ca hoţii", guvernanţii au adoptat OUG 13, cetăţenii revin în Piaţa Victoriei cerând o schimbare reală în modul în care este condusă această ţară.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21, cei circa 200 - 300 de protestatari aflaţi lângă Guvern au cântat, ca în fiecare seară, imnul României şi au aprins luminile telefoanelor mobile. În Piaţa Victoriei se scandează acum ''Demisia, Demisia!'', mesaj pe care cetăţenii îl transmit seară de seară guvernanţilor minute în şir.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Deşi au ieşit în stradă atâtea sute de mii de oameni ei continuă să îşi vadă de treburile lor, să ne ignore de parcă am fi noi nişte nimeni. (...) Îşi joacă şi ultima carte, stiu că mai devreme sau mai târziu o să ajungă la pârnaie şi spun pârnaie nu închisoare pentru că pe limba vagabonţilor numai aşa poţi să vorbeşti", işi exprimă o protestatară indignarea.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pe aceeaşi linie, un alt tânăr prezent în Piaţă se declară şi el jignit de atitudinea Guvernului care-i sfidează pe români:

"M-a adus (în Piaţă n.r.) din prima zi după ce a fost dată ordonanţa indignarea, faptul că am fost umiliţi de Guvernul Grindeanu prin tot ceea ce au făcut pe sub masă. La nivel personal mă simt jignit şi umilit de ceea ce au făcut şi de aceea continui să vin în continuare în speranţa că îşi vor da demisia, demisia de onoare căci sunt compromişi", declară tânărul.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Nu se poate merge mai departe cu minciună, necinste, dezinformare, trebuie să fie o societate deschisă şi democratică în adevăratul sens la cuvântului. Sunt convins că ei (protestatarii) vor învinge nu cei care stau acolo la Guvern", adaugă un domn în vârstă, declarându-se solidar cu tinerii din Piaţă.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În jur de 100-150 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu.

"Oamenii care sunt acum la conducere nu ne reprezintă în niciun fel, că suntem aşa o naţie frumoasă. Sperăm că se va schimba ceva în bine, merităm lucrul ăsta!", ne declară o doamnă venită la protest cu copilul său.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Protestele declanşate de adoptarea OUG 13 - între timp abrogată şi respinsă de Parlament - au intrat în cea de a 25-a zi, "rezistenţa" continuând şi în această seară în Piaţa Victoriei, unde oamenii cer, din nou, demisia celor ce s-au fac vinovaţi de tentativă de mutilare a Codului Penal în favoarea corupţilor.

Indignaţi de faptul că cei pe care-i consideră vinovaţi - respectiv Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu - nu doar că nu-şi asumă responsabilitatea pentru ceea ce au făcut, ba dimpotrivă, se lansează în acuzaţii fantasmagorice la adresa protestatarilor şi continuă să susţină că OUG 13 a fost bună, oamenii continuă să ceară, seară de seară, demisia acestora.

La nemulţumirile legate de adoptarea, noaptea, pe furiş, a ordonanţei şi de declaraţiile celor trei politicieni, oamenii se declară nemulţumiţi şi de faptul că, în timp ce ei protestează în Piaţă cerând un stat de drept, Parlamentul controlat de PSD şi ALDE se ţine de "mânării" precum "dezincriminarea defrişărilor ilegale" prin modificarea sau chiar anularea OUG 51/2016, de parcă nimic nu s-ar fi schimbat.

Deja se mută mânăriile în Parlament. Ordonanţe bune, făcute pe vremea lui Cioloş sunt acum anulate, amendate, ordonanţa asta cu pădurile, se instituţionalizează iarăşi jaful şi defrişări ilegale, complotează, sunt în continuare puşi pe jaf. Asta mă nelinişteşte şi pentru asta continui să lupt", declara joi un tânăr.

În consecinţă, protestatarii se declară determinaţi să revină în Piaţă atât cât va trebui până când Guvernul pleacă şi cei de la putere arată că au înţeles mesajul Străzii şi sunt dispuşi să legifereze onest şi în favoarea cetăţenilor, nu a unor grupuri de corupţi.

Photo credit: Mihuţ Savu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne