Ziua 252. "Iliescu&Co ne-au pregătit o mineriadă violentă, Dragnea&Co ne pregătesc o mineriadă soft!"

Adevăratul plan de guvernare al PSD este să corupă tot, să termine tot, să fure tot ce se poate fura şi să scape, acuză protestatarii rezist, lansând un nou apel la mobilizare.
Protest
Protest (Epoch Times)

UPDATE: Jandarmii i-au legitimat din nou pe protestatari şi chiar au dat amenzi celor care au refuzat să părăsească Piaţa Victoriei, deşi în această dimineaţă, protestul a fost notificat la Primăria Municipiului Bucureşti şi Jandarmerie.

"Le vom face plâgere penală, pentru abuz în serviciu", a declarat o protestatară pentru Epoch Times, precizând că jandarmii au dreptul să legitimeze doar când au indicii clare că se pregăteşte, se comite sau a fost comisă o infracţiune, ceea ce nu este cazul cu cetăţenii care protestează paşnic, de luni de zile lângă Guvern.

* * *

Deloc descurajaţi de faptul că jandarmii au descins ieri peste ei, legitimându-i şi cerându-le să nu mai scandeze, să nu mai afişeze pancarte şi chiar să părăsească zona, protestatarii au revenit pentru a 252-a seară lângă Guvern, hotărâţi să continue să ceară plecarea corupţilor şi a celor cu dosare penale din fruntea ţării.

Protest
Protest (Epoch Times)

Indignaţi de cele întâmplate ieri - dar şi de multitudinea de amenzi date de Jandarmerie în ultima perioadă - protestatarii opinează că, la 3 decenii după ce Iliescu a chemat minerii, acum Dragnea pregăteşte o mineriadă-soft. Căci, chiar dacă actuala puterea nu a rostogolit minerii peste cetăţeni, amenzile şi şicanele jandarmilor au acelaşi scop ca venirea ortacilor din vara lui '90: intimidarea celor ce contestă actuala putere.

"În ultimele zile descinderile jandarmilor în Piaţa Victoriei sunt din ce în ce mai ameninţătoare şi abuzive. Duminică seara nu ne vedeam de jandarmi, aşa de mulţi erau. Oricine intra în scuarul în care se desfăşurau protestele era legitimat şi somat să părăsească Piaţa pe motiv că participă la o "adunare publică neautorizată".

Atitudinea ameninţătoare şi acţiunile abuzive ale jandarmilor s-au accentuat în ultimele zile, mai exact după "incidentul" cu cătuşele de la procesul lui Dragnea la ÎCCJ. O altă ipoteză ar fi că, zilele acestea, la Bucureşti a avut loc Reuniunea NATO la nivel înalt. Dacă în '90 Iliescu&Co ne-au pregătit o mineriadă violentă, Dragnea&Co ne pregătesc o mineriadă soft. NIMENI şi NIMIC nu ne poate intimida: nici amenzile abuzive, nici interdicţiile jandarmilor, nici acţiunile de intimidare sau încercările de cenzurare a exprimării libere.

Piaţa Victoriei este Piaţa Victoriilor Noastre şi nu acceptăm să ne fie confiscată!", declară o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar transmite şi el că nu va renunţa şi că cetăţenii vor veni zilnic în Piaţa publică pentru a le cere demisia politicienilor care măcelăresc Justiţia, încătuşează economia şi distrug viitorul acestei ţări.

"Cu pumnul la propriu în gura opoziţiei şi cu intrerlopi şi jandarmi puşi pe intimidat cetăţenii, gruparea mafiotă PSD-ALDE îşi respectă la virgulă programul de guvernare propriu. Nu ăla prezentat în campanie şi pentru care au fost votaţi. Nu, ăla este îngropat şi uitat.

Vorbim aici de programul de guvernare pentru statul mafiot. Încătuşează economia, pun taxe şi impozite noi, scumpesc carburanţii şi energia, încearcă să măcelărească justiţia şi propagă corupţia în continuare prin plasarea rubedeniilor şi incompetenţilor în instituţiile cheie. Bine, veţi zice că ăsta nu este program de guvernare, dar eu o să vă contrazic.

Ăsta este adevăratul lor plan de guvernare, de asta vor la putere, să corupă tot, să termine tot, să fure tot ce se poate fura şi să scape. Asta au făcut dintotdeauna socialiştii vopsiţi în România. Câştigă pe minciună şi dezinformare, păstrează puterea prin forţa brută folosind puterea de stat şi interlopii şi fură tot, având grijă să scape basma curată. Programul ăsta al lor de guvernare a funcţionat câteva decade post comuniste, dar este timpul să oprim asta. Îi vedem şi suntem în Piaţă zilnic pentru a arăta de ce sunt în stare, le cerem demisia şi să îşi asume toate derapajele care au costat România viitorul ei democratic", spune protestatarul.