Ziua 253. "Jandarmeria face poliţie politică! Se doreşte ca România să nu mai fie un stat de drept!"

Amenzile date ieri de jandarmi lângă Guvern ar trebui să-i privească pe toţi românii, nu doar pe protestatarii amendaţi, căci prin restrângerea drepturilor cetăţeneşti, ţara se îndreaptă rapid spre dictatură, atrag atenţia protestatarii rezist.
Protest
Protest (Epoch Times)

UPDATE: Jandarmii au descins şi în această seară în Piaţa Victoriei, legitimându-i pe protestatari, cărora li s-a spus că vor primi amenzile acasă. Potrivit unei protestatare amendate ieri, forţele de ordine au fost mai agresive în această seară şi au refuzat să comunice motivul pentru care îi legitimează pe cetăţeni.

* * *

Legitimaţi, amendaţi, somaţi de jandarmi să nu mai protesteze, cetăţenii care, de aproape 9 luni, ies în stradă pentru un stat condus de politicieni cinstiţi şi patrioţi, au revenit lângă Guvern, pentru a 253-a seară consecutiv.

Deloc intimidaţi de faptul că două seri la rând forţele de ordine au descins în Piaţă, împărţind "cu generozitate" amenzi, oamenii reamintesc că abuzul nu mai trebuie permis, altfel România va fi condusă spre dictatură.

Exact ca în comunism, puterea foloseşte tactici KGB-iste, pentru a-i descuraja şi intimida pe cetăţenii care se opun regimului, căci cei votaţi să slujească binelui poporului, vor, de fapt, ca România să nu mai fie un stat de drept, în care să îţi poţi exprima liber opiniile, transmite o protestatară care, luni seară, a fost amendată de jandarmi pentru scandări împotriva membrilor Guvernului şi refuzul de a părăsi Piaţa Victoriei după somaţiile efectuate de forţele de ordine.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Ghandi zicea aşa: la început te vor ignora, apoi te vor ridiculiza, apoi se vor lupta cu tine, iar în final vei învinge. Ne-au ignorat în iarnă, când am fost în stradă cu sutele de mii, iar cei mai mulţi au renunţat la luptă. Cei care am rămas am fost atacaţi mediatic pe toate fronturile - s-a dus şi încă se duce o campanie furibundă de discreditare a celor care înţeleg să îşi apere credinţa în Justiţie şi stat de drept în Piaţa publică.

Acum e timpul luptei. Desigur, nu ca pe vremea mineriadelor, cu bâte şi bocanci, ci la nivel mai subtil, cu abuzuri care, cred ei, ne vor face să renunţăm, iar opinia publică nu le va observa. Doar că şi-au făcut greşit socoteala. Încercările de intimidare nu ţin când ai de-a face cu oameni educaţi, care îşi cunosc drepturile. Cât despre determinarea noastră, cele peste 250 de zile de protest continuu vorbesc de la sine. Nici puterea politică nu se dezminte, aplicând aceleaşi tactici KGB-iste. Exact ca în comunism, una se declară şi alta se execută. În timp ce noi eram legitimaţi şi amendaţi în baza articolului 26, aplicat abuziv, la un post tv, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei declara că protestele sunt neîngrădite, iar zilele trecute şi ministreasa de Interne se exprima în acelaşi sens", declară protestatara.

Potrivit acesteia, prin procesul verbal pe care i l-au întocmit, jandarmii oferă dovada "violării statului de drept" şi lansează un apel la trezire către români.

''Partea bună este că, odată cu procesul verbal care mi s-a întocmit aseară, chiar jandarmii ne-au oferit dovada scrisă a violării statului de drept fix de către cei care ar trebui să-l apere. Textual, în procesul meu verbal, scrie: "Între orele 19.30 şi 20.30 a participat în faţa sediului Guvernului, împreună cu mai multe persoane la o manifestare publică de protest nedeclarată şi neînregistrată, scandând lozinci împotriva membrilor Guvernului şi a refuzat să părăsească zona după avertizările şi somaţiile efectuate de către jandarmi." Ce dovadă mai clară, că Jandarmeria face poliţie politică, doreşte opinia publică?

Nu este evident că se doreşte ca România să nu mai fie un stat de drept, în care să îţi poţi exprima liber opiniile? Măcar în cel de-al doisprezecelea ceas, românii ar trebui să înţeleagă că, prin restrângerea drepturilor cetăţeneşti, ţara se îndreaptă rapid spre dictatură? Că perspectiva închisorii politice nu mai e de neconceput în 2017? Chiar nu am învăţat nimic din anii de comunism?

Ar mai fi un amendament la ceea ce e scris în procesul verbal (dincolo de sensul acestuia), şi anume că, în Piaţa Victoriei nu se strigă lozinci contra membrilor guvernului de marionete - cel mult îi strigam lui Pop să se ducă la şcoală. Mesajele Pieţei sunt: Justiţie, nu corupţie; Nu vrem să fim o naţie de hoţi; DNA să vină să vă ia; Fără prag etc. Deci chestiuni de moralitate publică...", atrage atenţia protestatara, care anunţă că le va face plângere penală celor ce au legitimat-o.

"La nivel personal mă bucur foarte mult că lucrurile devin şi mai clare şi că, odată cu documentul primit aseară, voi putea începe procedurile legale. Voi acţiona în justiţie Jandarmeria pentru interzicerea unui drept cetăţenesc garantat de Constituţie şi de Declaraţia Drepturilor Omului şi voi face plângere penală contra celor care m-au legitimat şi mi-au întocmit procesul verbal. Îmi pare sincer rău de ei, că sunt tineri, dar se pare că altfel nu vor înţelege niciodată că e ceva greşit să te pui în slujba infractorilor, chiar dacă au ajuns în fruntea ţării. Şi se vor convinge că fix aceia care le-au ordonat să ne evacueze din Piaţă cu orice preţ, se dezic de ei imediat. Acarul Păun va plăti şi de data aceasta. E trist, dar sper să fie o lecţie pentru colegii lor!", concluzionează protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt protestatar, transmite că intervenţiile jandarmeriei, departe de a-l intimida, mai degrabă îl motivează să revină în Piaţa Victoriei.

"De ceva timp am resimţit un plus de ostilitate din partea autorităţilor cu privire la prezenţa protestatarilor în stradă. Am avut zilele trecute şi declaraţii ale viceprimarului P.M.B., A. Bădulescu de la PSD, care anunţa că ar curăţa asfaltul şi ar face tot felul de alte activităţi în Piaţa Victoriei, doar ca să nu mai fie loc şi pentru protestatari. Iar după ultimele tensiuni generate zilele acestea de intervenţiile jandarmeriei pentru a intimida şi stânjeni accesul protestatarilor în Piaţa Victoriei mă simt şi mai motivat să-mi găsesc timp şi energie pentru a reveni aici.

S-a putut observa un lucru simplu: prezenţa protestatarilor în Piaţă şi în stradă este invers proporţională cu gradul de linişte socială determinat de faptele şi declaraţiile politicienilor de la putere. De câte ori au comis politicienii sărituri peste gardul decenţei a venit şi mai multă lume alături de noi. Iar modul în care în ultima perioadă am fost întâmpinaţi aici de jandarmi ne sporeşte indignarea şi ne impulsionează să rezistăm în continuare", spune protestatarul.

Tânărul reaminteşte că dreptul de a protesta este garantat de Constituţie şi de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, asumată de statul român şi transmite că acest drept nu se negociază, iar oameni nu se vor lăsa intimidaţi de jandarmii asmuţiţi contra lor.

"Parcă s-au trezit dintr-o dată după atâtea luni să vină zilnic să ne legitimeze pe cei de aici şi să ne transmită mesaje de descurajare – pretind că venirea noastră în Piaţă este ceva ilegal, ne cer să plecăm, ne completează procese verbale pentru amenzi etc. Iar în momentul în care le-am răspuns civilizat că vrem doar să exprimăm paşnic ceea ce ne dorim, ni s-a răspuns imparţial şi vag cu chichiţe juridice din diverse articole ale legii privind adunările publice, oricât le-am explicat că pe noi nu ne adună aici vreun organizator anume şi că venim fiecare aşa cum simţim să o facem.

Se pare că avem încă prea mulţi indivizi care îşi iau salarii din instituţiile publice şi pentru care Constituţia României o fi reprezentând doar o eventuală lectură abstractă şi ceva mai complicată, cu toate drepturile ei garantate la libera exprimare (art. 30) şi la participare la întruniri publice (art. 39) cu tot. Ca să nu mai discutăm despre faptul că acestea şi altele sunt prinse şi în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, act asumat şi de statul român încă de secolul trecut de când s-a dorit intrarea noastră în O.N.U. Vor trebui să priceapă şi să accepte şi politicienii noştri măcar două lucruri, destul de simple: că aceste drepturi nu se negociază cu ei şi că nu ne vor intimida asmuţind jandarmi ori altceva către noi, ba chiar dimpotrivă!", spune protestatarul.