Ziua 271. „Nu se poate, români, să lăsăm lucrurile aşa. Cei care au murit în Colectiv se uită şi la voi şi aşteaptă să faceţi ceva!”

Corupţia continuă să ucidă la doi ani după ce a secerat 65 de vieţi la Colectiv şi în spitale şi va continua să ucidă dacă românii nu se mobilizează şi nu-i obligă pe politicieni să lucreze pentru oameni, nu pentru îmbogăţirea lor, transmit protestatarii #rezist.
Protest
Protest (Epoch Times)

La doi ani după ce zeci de tineri au murit ucişi fie de flacările din Colectiv fie de bacteriile din spitalele nepregătite pentru ei, România are corupţie la fel de mare că la momentul dramei, şi chiar mai pe faţă, transmit protestatarii #rezist, reveniţi lângă Guvern pentru a 271-a seară consecutiv.

Şi, cum protestul lor are loc la o zi după ce peste 1.000 de oameni au luat parte la marşul dedicat victimelor din Colectiv, cetăţenii veniţi în Piaţa Victoriei reamintesc că plătim statul să ne fure şi să ne umilească, iar când avem nevoie de sprijinul lui, statul ne lasă să murim în chinuri cumplite. Corupţia încă ucide, spun protestatarii, iar românii nu trebuie să mai accepte proliferarea ei.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Ce putem constata acum la doi ani de la tragedia Colectiv? 65 de morţi şi nimeni nu a fost tras la răspundere. Au fost omorâţi 65 de oameni şi nimeni nu este în puşcărie. Cei încă în viaţă pătimesc fără niciun fel de ajutor de la stat. Au îndurat cu toţii supliciile din spitale, acolo unde cotizau şi ei şi părinţii lor şi de la spital au primit moartea în dar sau condiţii inumane, total nepotrivite pentru bolnavii cu arsuri grave. Iar la doi ani după avem corupţie la fel de mare, poate chiar mai pe faţă.

Nu se poate, români, să lăsăm lucrurile aşa. Cei care au murit acolo se uită şi la voi şi aşteaptă să faceţi ceva. Nu putem să stăm cu mâinile în sân. Cei care sunt în viaţă încă, dar cu traumatisme grave, încă sunt la fel de consternaţi de ce se întâmplă. Practic noi plătim ca să avem un sistem de sănătate în caz de nevoie şi alţii fură tot, iar la cei a căror viaţă depinde de banii daţi de noi toţi nu ajunge nimic, ba mai mult li s-a înrăutăţit condiţia medicală stând în spital. Plătim contribuţiile CAS ca să putem fi omorâţi mai uşor. Plătim statul român ca să ne fure şi să ne umilească, nu să avem la cine să apelăm când avem o problemă", spune un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt participant îşi dedică şi el protestul de astăzi tot victimelor tragediei din Colectiv, tinerilor care au murit în flăcări şi celor care au trăit iadul în spitalele nepregătite pentru tratamentul marilor arşi.

"Aşa cum spuneam la începutul lui octombrie, această lună le este dedicată lor, tinerilor care au murit nevinovaţi! Aseară la Colectiv, am văzut mulţi oameni, dar am văzut şi mai mulţi la Patriarhie! Sunt creştin-ortodox crescut la ţară, unde am învăţat ce înseamnă să mergi la Biserică, să respect, să fiu respectat, dar oamenii trăiesc în ''bule diferite'', vorba unei prietene! Cum facem să spargem toate bulele? După doi ani de la tragedie, românii nu au învăţat nimic, poţi vedea cu ochiul liber asta în spitale, instituţii, magazine, trafic şi mai ales în politică!

Mă leg de politicieni pentru că îl avem pe Bănicioiu în Parlament când locul lui era la puşcărie, sau în arest preventiv pe durata procesului. Şi politicienii au bula lor, bulă pe care o vom sparge şi-i vom obliga să trăiască pentru bula noastră, a românilor. Noi, cei din Piaţa Victoriei şi voi, românii, suntem obligaţi să schimbăm! Doar atât putem face pentru cei 65 de îngeri! Doar atât! Să luptăm până la ultima suflare!", spune tânărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne