Ziua 317. Proteste la Parlament, Guvern şi sediul PSD: "România, trezeşte-te din acest coşmar sinistru!"

Românii ar trebui să înţeleagă faptul că democraţia nu este un dat, ci trebuie apărată dacă ne dorim să mai trăim într-un stat de drept, transmit protestatarii la finele unei zile în care, în Parlament, PSD şi ALDE au redus Opoziţia la tăcere.
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

UPDATE: În jur de 20 de persoane iau parte la protestul tăcut din faţa PSD, urmând să rămână şi peste noapte. La Parlament s-au mobilizat circa 250 de cetăţeni.

* * *

Indignaţi că, ignorând complet vocea societăţii civile, îngrijorările exprimate de magistraţi şi amendamentele propuse de Opoziţie, PSD, ALDE şi aliatul lor UDMR au mutilat regulamentul Camerei Deputaţilor şi continuă, pe repede înainte, aşa-zisele dezbateri ale ultimelor două legi ale Justiţiei, protestatarii au ieşit din nou în stradă, pentru a 317-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13.

În jurul orei 17.30, la Parlament erau circa 100 de persoane, păzite de numeroşi jandarmi, iar la PSD o mână de oameni a creat un "spaţiu liber de corupţie", aşteptările fiind ca şi alţii să se alăture.

"Românii ar trebui să înţeleagă faptul că democraţia nu este un dat, că trebuie apărată prin orice mijloace, desigur, în mod paşnic, dacă ne dorim să mai trăim într-un stat de drept. Ce se întâmplă zilele acestea în Parlament reprezintă un abuz al puterii, un atac direct la democraţie... Reamintesc tuturor românilor, şi în special bucureştenilor, că doar împreună putem (încă) opri ciuma roşie. România, trezeşte-te din acest coşmar sinistru!", transmite o protestatară.

Un alt protestatar îşi manifestă şi el indignarea faţă de ce a făcut PSD cu legile Justiţiei, cu modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor pentru a se pune căluş Opoziţiei şi reaminteşte că pe rolul clasei politice sunt şi legile din domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe care mulţi le văd drept o tentativă de a face din România un stat represiv pe modelul Rusiei sau Turciei, unde participarea la proteste paşnice este descurajată de instituţiile statului pe toate căile, precum şi punerea Codurilor Penale în acord cu deciziile CCR. Ori, una dintre deciziile CCR vizează stabilirea infamului prag pentru abuz în serviciu.

"Este prea mult, îmi este imposibil să stau în casă, zilnic se fac abuzuri, astăzi au modificat regulamentul privind desfăşurarea şedinţelor din plen. Opoziţia este redusă la tăcere. Urmează legile "jandarmeriei", dacă vor aproba şi aceste modificări, vom protesta din închisoare.

Mâine iar vor trece peste promisiuni, au spus că vor respecta zilele de doliu, se pare că vor redefini şi articolul legat de abuzul în serviciu, cu siguranţă şi acestea vor fi schimbate în folosul lor. Sunt nişte criminali, este evident că formează un grup infracţional organizat. Dau un pont către DNA, sau alte structuri competente, cam aşa văd situaţia:

1. Creare grup infracţional 2. Stabilire plan clar de subjugare a justiţiei, Propagandă electorală mincinoasă 3. Alegeri electorale fraudate 4. Atac asupra statului de drept 5. Legi date doar în interesul lor 6. Decizii guvernamentale în urma cărora au murit oameni 7. În urma acţiunilor se vede clar că au doar interese proprii, în niciun caz nu guvernează pentru cetăţeni. 8. Îngrădirea drepturilor omului, cenzură şi intimidare continuă 9. Manipulare cu ajutorul televiziunilor politice.

Corupţia Ucide ! Ei sunt vinovaţii, indiferent de culoarea politică!", a transmis protestatarul.

Pe lângă protestul de lângă Parlament şi cel din Victoriei, unde circa 10 persoane ţin aprinsă flacăra de veghe, în dupa-amiza aceasta s-a mers şi la PSD, unde, pe modelul celor de la Sibiu, se organizează un protest tăcut, în regim de permanenţă. Astfel, protestatarii vor rămâne peste noapte lângă sediul social-democraţilor, urmând ca din timp în timp cei ce stau de veghe să fie înlocuiţi, însă tot timpul să fie cineva în faţa sediului de pe Kiseleff, astfel încât PSD-iştii să nu uite că societatea e cu ochii pe ei şi nu e de acord cu asaltul asupra Justiţiei. Protestatarii au făcut şi o pagină de Facebook a evenimentului, accesibilă aici

Protest tacut la PSD
Protest tacut la PSD (Facebook)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne