Ziua 345. "Refuz să-mi calc demnitatea în picioare!"

România a fost acaparată de corupţi iar atât timp cât injustiţia devine lege, rezistenţa devine şi ea, datorie, transmit protestatarii reveniţi lângă Guvern.
Protest
Protest

Protestatarii au revenit lângă Guvern, pentru a 345-a seară consecutiv, de la momentul "noaptea ca hoţii", mai exact de la adoptarea celebrei OUG 13. Indignaţi că ţara "este acaparată de o mână de politicieni corupţi", cetăţenii care păstrează vie, de 345 de zile, flacăra rezistenţei în Piaţa Victoriei, transmit că nu vor înceta să lupte pentru a nu pierde ca libertatea câştigată cu sânge în '90.

"S-au împlinit, pe data de 1 ianuarie, unsprezece ani de când România a devenit stat membru al UE şi îmi doresc să rămână o ţară europeană, cu tot ce implică acest statut din punct de vedere politic, social şi cultural. Ieşirea mea în stradă, protestând paşnic sub diferite forme, se doreşte a fi un semnal de alarmă, că ţara noastră este acaparată de o mână de politicieni corupţi (unii sunt cercetaţi penal, sau având dosare pe rol, alţii - sentinţe definitive), scopul acestora fiind exact rezolvarea problemelor personale, pe care le au cu Justiţia, astfel încât au trecut, într-un mod abuziv, la modificarea Legilor Justiţiei. Atât timp, cât "Injustiţia devine lege, rezistenţa devine datorie", eu îmi voi sacrifica timpul liber, îl voi dedica şi mă voi implica în orice fel de acţiune civică, pentru a nu pierde însemnătatea acelui cuvânt sfânt, pe care l-au strigat eroii noştri în '89 şi '90 - "LIBERTATE"!", spune o protestatară.

O altă participantă la protest le reaminteşte românilor că întotdeauna este loc de "mai rău" şi că a vedea răul care macină ţara şi "a nu acţiona este suprema laşitate".

"Mă scoate în stradă refuzul de a face parte din turma obedientă, pentru care "şi ce dacă fură, dacă ne dau şi nouă ceva la pensie/ salariu'!" şi "mai rău decât atât nu se poate". Surpriză: de fiecare dată s-a putut. Refuz să-mi calc demnitatea în picioare. Refuz să închid ochii şi să mă scuz că "nu am văzut" sau "nu am ştiut". Văd şi stiu. Şi a şti şi a nu acţiona este suprema laşitate!", spune protestatara.