Ziua 346. "Politicianul este servul, nu stăpânul celor care l-au ales!"

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

"Deşteapta-te, române!" a răsunat din nou în Piaţa Victoriei, unde protestatarii #rezist au revenit, pentru a 346-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13. Determinaţi să-şi continue protestele până când asaltul asupra Justiţiei va înceta şi "penalii" vor pleca din fruntea ţării lăsând locul politicienilor oneşti, cetăţenii reamintesc că "aleşii" au fost votaţi pentru a-i servi pe cetăţeni, nu pentru a se purta ca nişte stăpâni.

Mai mult, protestele nu sunt despre schimbarea unei găşti cu alta, transmite o protestatară, ci despre viitor. Românii trebuie să schimbe nu doar conducătorii pe care îi au în prezent ci şi mentalitatea cu care îşi aleg reprezentanţii. Şi, mai mult, trebuie să înţeleagă că treaba cetăţeanului nu se termină odată cu votul.

"Suntem priviţi cu suspiciune când încercăm să conştientizăm românii de drepturile lor şi le cerem să-şi ia puterea înapoi. Suntem întrebaţi pentru cine netezim calea. Răspunsul e foarte simplu: pentru nimeni în special. Ne luăm puterea înapoi ca cetăţeni, în sensul că devenim conştienţi de faptul că politicianul este servul, nu stăpânul celor care l-au ales. Votul îl deleagă pe omul politic să administreze pe o perioadă limitată ţara, în interes public, nu personal (abuziv şi discreţionar).

Devenind conştienţi de puterea noastră, înţelegând să ne folosim de pârghiile democratice pe care le avem, îi supraveghem îndeaproape pe cei delegaţi să ne reprezinte, obligându-i să îşi facă treaba pentru care au fost aleşi şi pentru care sunt plătiţi. Despre asta este vorba, nu despre schimbarea unei găşti cu alta. Cine vor fi politicienii de mâine rămâne de văzut. Plecăm dinspre general spre particular, nu invers. Deocamdată creionăm profilul politicianului căruia îi vom acorda încrederea şi abia după "interviu" (campania electorală) stabilim aleşii (prin vot). Cu menţiunea că treaba cetăţeanului nu se termina odată cu votul...", spune tânăra.

O altă participantă la protest reaminteşte că promisiunile electorale ale PSD s-au dovedit un fiasco şi apreciază că tot mai mulţi români s-au trezit şi, la momentele de răscruce, oamenii luptă împreună pentru a da ţării un alt viitor:

"Astăzi, în ziua 346 de protest, vreau să precizez un lucru care mă frământă de câtăva vreme. Eu cred că politicienii noştri au calculat greşit subapreciind posibilitatea românilor de a se revolta masiv. Istoria demonstrează că cetăţenii şi-au regăsit puterea de a lupta depăşind condiţiile vitrege. De nenumărate ori, în ultimul an, s-au mobilizat cu mic cu mare ieşind în stradă: copii şi părinţi, bunici, tineri şi vârstnici.

Calculul coaliţiei de la guvernare PSD-ALDE, potrivit căruia protestatarii se vor risipi, s-a dovedit greşit. Spun acest lucru, întrucât tot mai mulţi români şi-au dat seama de derapajul în care este târâtă România. Promisiunile electorale au devenit un FIASCO, euforia "râurilor de lapte şi miere" a dispărut. Salariile şi pensiile oamenilor de rând s-au mărit numai pe hârtie, fiindcă noul cod fiscal, deprecierea leului, scumpirea ROBOR, ridicarea preţului gazelor şi energiei, împrumuturile enorme pe care le face guvernul lunar sunt tot atâtea semnale de alarmă pentru români. Părerea mea este că rândul protestatarilor se îngroaşă cu mulţi dintre simpatizanţii şi votanţii PSD-ALDE. La momente de răscruce vom fi mulţi împreună, pentru binele nostru şi al urmaşilor, urmaşilor noştri. Să nu uităm că suntem urmaşii lui Decebal, ai lui Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul, C. Brâncoveanu şi nu numai!", transmite protestatara.