Ziua 357. "Comportamentul forţelor de ordine este la polul opus atitudinii civilizate şi paşnice a protestatarilor"

Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit, pentru a 357-a seară consecutiv, lângă Guvern, pentru a cere, şi astăzi, o Justiţie curată şi plecarea corupţilor din demnităţile publice. Însufleţiţi de faptul că, în urmă cu două seri, peste 100.000 de români au ieşit în stradă cerând oprirea asaltului asupra Justiţiei, oamenii se declară, pe de altă parte, indignaţi că protestul de sâmbătă a fost umbrit de incidentul jandarmului bătăuş, care a împărţit pumni cetăţenilor.

"Zilele acestea am vibrat pe două coordonate:

1) Entuziasmul şi satisfacţia că noi, românii din ţară şi de pretutindeni, am dovedit că suntem uniţi şi reprezentăm o forţă capabilă de schimbare. Precipitarea evenimentelor (''Marşul speranţei'', compatrioţi sosiţi cu trenul sau alte mijloace de transport ) m-a trimis cu gândul la Marea Unire din 1918.

2) Pata neagră sau umbrită a acestor zile a fost determinată de reacţia forţelor de ordine: ''jandarmul bătăuş'' a stârnit indignare şi revoltă, atitudinea de stopare şi intimidare a protestatarilor la ieşirea din metrou la Universitate, reţinerea unui protestatar la Gara de Nord, oprirea unor mijloace de transport în comun şi debarcarea pasagerilor care se îndreptau spre protest sunt tot atâtea nemulţumiri. Comportamentul forţelor de ordine este la polul opus atitudinii civilizate şi paşnice a protestatarilor", declară o protestatară.

De asemenea, participanta la protest îşi exprimă nemulţumirea şi faţă de modul în care PSD tratează învăţământul din România, punându-l practic pe butuci.

"Un motiv de revoltă, mare cât muntele Himalaya, este ştirea legată de închiderea unui număr de 1000 de şcoli şi grădiniţe. Ministrul Educaţiei nu-şi asumă responsabilitatea şi găseşte scuze, ca şi altă dată. Ce să înţelegem noi??? Guvernanţii ne vor proşti şi analfabeţi, uşor de manipulat . Doamne, ai grijă de noi! În altă ordine de idei, aştept cu interes noul guvern ''Dăncilă-Dragnea. Unele surse spun că se amână numirile până spre sfârşitul săptămânii. Se vehiculează ştiri conform cărora mare parte dintre foştii miniştri vor fi menţinuţi în funcţii. Deci, nimic nou nu se întrevede", transmite protestatara.