Ziua 36. O nouă seară #rezist la Guvern. "Au revenit cu aceleaşi idei ca în celebra OUG 13!"

În Piaţa Victoriei are loc un nou protest, la nemulţumirile românilor adăugându-se şi amendamentul lui Şerban Nicolae vizând graţierea corupţilor.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La fel ca în fiecare seară, la ora 21:00, protestatarii şi-au aprins luminile de la telefoanele mobile şi au cântat imnul naţional al României, după care au strigat, minute în şir, Demisia!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În continuare, cei aproximativ 100 - 150 de manifestanţi au scandat PSD, ciuma roşie!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Aproximativ 100 de persoane s-au strâns în jurul orei 20.00 în Piaţa Victoriei. Odată cu răpăitul tobelor se aud scandările ''Hoţii, hoţii!''

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cei prezenţi în Piaţa îşi declară nemulţumirea atât faţă de Guvern cât şi faţă de Parlamentul în care sunt zeci de corupţi şi unde Şerban Nicolae încearcă să obţină graţierea celor ce au băgat mâna în bugetul ţării.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Au revenit cu aceleaşi idei ca în celebra OUG 13, nimeni nu se duce de bună voie la puşcărie, eu îi înţeleg omeneşte, ca cetăţean, nu!", declară un protestatar.

"Nu mă gândesc nicio secundă că aş putea să cedez în faţa unor indivizi abuzivi, cărora le pasă doar de soarta lor. Eu aş face o simplă socoteală, i-aş "fotografia" înainte să înceapă mandatul şi la sfârşit, şi le-aş contabiliza banii adunaţi înainte şi în fiecare an.

Sunt convins că... poate cei de la USR ar putea fi mai curaţi, restul sunt o mocirlă de care mi-e silă. Numai faptul că sunt 92 de penali în acest Parlament e îngrozitor!", adaugă un altul.

Cât despre faptul că Dragnea şi Grindeanu au declarat că nu susţin graţierea corupţilor, oamenii se arată sceptici, mai ales în ceea ce-l priveşte pe Dragnea (titular de dosar penal şi condamnat la închisoare cu suspendare).

"Acelaşi lucru au susţinut şi înaintea adoptării OUG 13, au spus că ei habar nu aveau, nu ştiau şi totuşi au susţinut-o ulterior. Nu mai credem nimic din ce spun Dragnea şi Grindeanu, în momentul de faţă încrederea în cei doi oameni politici e zero!", declară o tânără.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Mi se pare că toate aceste mesaje, aparent, contrazicându-se, ascund de fapt o tatonare. Tatonează terenul să vadă ce se întâmplă, sunt convins că e foarte bine observat ce s-a întâmplat în ultima vreme. Se fac statistici, se pregătesc, noi suntem aici", spune, la rândul său, un protestatar.

* * *

Pentru a 36-a seară consecutiv, protestatarii revin la Guvern, determinaţi să iasă în stradă, din nou şi din nou, până ce vor percepe o schimbare reală în modul în care este condusă ţara. Începând de ieri, pe lângă epopeea OUG 13, refuzul Guvernului de a demisiona, declaraţiile iritante ale lui Tăriceanu şi Dragnea, oamenii au un nou motiv de nemulţumire: amendamentul senatorului PSD Şerban Nicolae vizând graţierea corupţilor.

Reamintim că Şerban Nicolae le-a transmis ieri colegilor săi din Comisia Juridică o serie de amendamente la proiectul legii graţierii, unul dintre acestea prevăzând faptul că se graţiază şi cei condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie, inclusiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Proiectul urma să fie dezbătut astăzi în Comisia Juridică, însă discuţiile pe tema lui au fost amânate.

La finele şedinţei în care s-a discutat proiectul de lege pe tema condiţiilor din penitenciare, comentând informaţiile din presă pe subiectul amendamentelor sale, Nicolae a declarat: "Am văzut foarte multe speculaţii, avalanşa de inepţii este inepuizabilă, oamenii sunt fie foarte proşti, fie foarte ticăloşi. (...) Nu era nimic secret, nimic pe ascuns. Am văzut speculaţia că am aşteptat să plece Liviu Dragnea din ţară, unii au foarte mult timp pentru speculaţii”.

Cât despre faptul că Liviu Dragnea a declarat că nu susţine acest proiect, Nicolae a afirmat că nu crede că partidul se va întruni să îi ceară să retragă nişte amendamente, ci cel mult le va respinge.

Revenind la protestatari, aceştia au primit ieri cu mare indignare vestea amendamentului propus de Nicolae, mai ales că venea la doar o zi după ce peste 10.000 de persoane au fost în marş spre Parlament, unde au scandat "Vrem Justiţie, nu corupţie!". În opinia multora, prin propunerea acestui amendament, PSD (căci e puţin probabil ca într-un partid ca PSD un senator de... talia lui Nicolae să facă ceva de capul lui) arată că efectiv e irecuperabil şi că îi pasă mult mai mult de salvarea pielii liderilor săi corupţi decât de români.

"Cu aşa oameni nu ne putem aştepta decât la dezastru în ţara asta! Aşa oameni au pus mâna pe putere şi deja îşi desfăşoară mârşăviile şi toate planurile diabolice, nu există reper moral, nu există bine şi rău, există doar interes. Şi cu aşa oameni, mi-e groază să mă gândesc la viitor.

Aici e momentul în care populaţia trebuie să vină şi să se manifeste, să-şi spună punctul de vedere, mizez că reperul moral există încă în fibra românilor, în zestrea de cultură românească, mizez că încă mai există conceputul de bine şi rău, de dreptate şi infracţiune. Pe lângă faptul că au furat de au stins, au devalizat ţara atâţia ani acum vor să apară în faţa noastră ca nişte sfinţi, aşa ceva nu e de acceptat, cine acceptă aşa ceva, e complice.

Niciun pic de bun simţ, niciun pic de jenă, e clar că ei sunt gata cu tăvălugul lor să facă praf ţara şi dacă nu ne opunem serios, dacă nu e opunem prin protest masiv, ăştia sunt în stare să facă absolut orice, pentru că sunt semi-zei deasupra oricărei legi", ne declara ieri un protestatar.

Credit foto: Mihuţ Savu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne