Ziua 379. "Avem cel mai stufos şi mai incompetent Guvern din Europa. Trebuie să oprim metastaza creată de PSD"

Numai curajul, unitatea şi demnitatea ne vor ajuta să oprim metastaza naţională creată de PSD, a fost mesajul transmis de protestatarii rezist din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest

Trăim vremuri apăsătoare, în care un segment al clasei politice se străduieşte să semene haos şi debandadă în ţara noastră, au tras un semnal de alarmă marţi "rezidenţii" din Piaţa Victoriei, care s-au întors în faţa Guvernului pentru o nouă seară de proteste.

"Nici un alt Guvern de după 1989 parcă nu a acţionat cu atâta înverşunare împotriva propriului popor. De un an de zile, de când la guvernare a ajuns coaliţia PSD-ALDE nimic nu s-a înfăptuit pentru ca viaţa românilor să fie mai bună. Zilnic, prin toate mijloacele de informare în masă ne sunt servite minciuni, diversiuni, scandaluri etc. de către cei care, culmea, îşi zic "aleşii neamului". Programul lor de guvernare este o utopie pe care PSD a folosit-o doar în scop electoral. Neputincioşi sau rău-intenţionaţi au revenit de nenumărate ori asupra acestui program jucându-se cu vieţile şi nivelul de trai al românilor", a declarat o protestatară.

Potrivit manifestantei, statisticile ne aşează în coada clasamentului la sectoare precum sănătatea, învăţământul, infrastructura, investiţiile şi, nu în ultimul rând, nivelul de trai al românilor.

"Sănătatea se confruntă cu o situaţie fără precedent: lipsa medicamentelor care pune în pericol viaţa pacienţilor. Situaţia învăţământului s-a cronicizat: circa 1000 de şcoli şi grădiniţe urmează să îşi închidă porţile. Consecinţa: un popor fără cultură şi educaţie va fi un popor fără libertate. După părerea mea, luând în calcul că s-au desfiinţat peste 1000 de fabrici, uzine şi combinate (unele date la fier vechi sau vândute şi falimentate), PSD se face vinovat de subminarea economiei naţionale. Demni de cartea recordurilor suntem la viteza cu care se construiesc autostrăzi şi şosele. Nu trebuie să uităm că lipsa acestora are impact asupra investiţiilor şi asupra promovării turismului. Investiţiile şi crearea locurilor de muncă au intrat pe linie moartă. Bugetul investiţiilor este redistribuit pe alte zone. Singurii vinovaţi sunt guvernanţii", a precizat protestatara.

În opinia acesteia, avem cel mai stufos şi mai incompetent Guvern din Europa, dovada fiind legile promovate în ultima vreme (Legea salarizării şi Noul Cod Fiscal) care au produs "confuzie şi revoltă în loc de bunăstare şi nivel de trai decent aşa cum li se promiseseră românilor".

"Aceste legi ne fac unici pe mapamond: unde s-a mai pomenit, ca după o lună de muncă, să trebuiască să vii cu bani de acasă ca să-ţi plăteşti impozitele către stat? Şi mai trist este că, pentru a-şi salva nepriceperea şi incompetenţa, ministrul Muncii vine cu precizări aberante aruncând noroi spre angajatori: salariile s-au micşorat fiindcă "va fură patronii". De fapt, toată povara fiscală o suportă angajatorii (şi aşa puţini la număr) care susţin bugetul de stat prin dări şi taxe copleşitoare.

Lia Olguţa Vasilescu, emblema incompetenţei, incită la învrăjbirea angajaţilor şi angajatorilor, apoi încearcă corectarea erorilor legislative prin OUG. Nici pe departe nu cred că se vor colecta mai mulţi bani la bugetul României. Ceea ce este cert şi se observă şi de pe Lună e faptul că incompetenţa şi traiul bun nu fac casă împreună", a afirmat protestatara, adăugând că escrocheriile făcute de la Revoluţie încoace se vor a fi salvate prin modificări ale Legilor justiţiei şi ale Codului penal.

"Graba nejustificată şi ignorarea părerilor specialiştilor şi ale forurilor internaţionale arată limpede că se acţionează pentru salvarea penalilor. Românii nu îşi doresc acest lucru şi s-a confirmat de nenumărate ori prin proteste de stradă. Dorim confiscarea averilor ilicite ale tuturor celor care au adus România într-o stare deplorabilă.

Cred că nimeni nu-şi doreşte o ţară care să devină raiul infractorilor şi al penalilor (care, mai nou, au ajuns "migratori" spre Costa Rica, Madagascar, Serbia, Anglia sau diverse destinaţii exotice). Numai laşii şi cei care sunt culpabili fug din faţa răspunderii şi refuză să-şi dovedească nevinovăţia, dacă aceasta există. Eu cred că fuga acestor oameni îi acuză şi mai tare. Numai curajul, unitatea şi demnitatea ne vor ajuta să oprim metastaza naţională creată de PSD", a conchis protestatara.