Ziua 389. "S-au jucat cu focul, l-au aprins. Acum e rândul nostru!"

Alegerea e simplă: în stradă pentru apărarea statului de drept sau în casă, complici ai celor care vor reinstaurarea dictaturii. E o alegere pentru care vom da socoteală generaţiilor viitoare, susţin protestatarii #rezist, scoşi din nou din case de dorinţa lui Tudorel Toader de a o revoca pe Kovesi.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestele ce au şi vor avea loc în aceste zile sunt despre noi, sunt examenul nostru de cetăţeni chemaţi să spună, într-un moment în care "apele se aleg", în ce fel de ţară vor să trăiască: una democratică, liberă şi prosperă, sau una condusă de corupţi, transmit protestatarii reveniţi în Piaţa Victoriei pentru a 389-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13.

Indignaţi că Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA în baza unui raport straniu, a cărui publicare a fost îndelung amânată, protestatarii reamintesc că avem în faţă doar două opţiuni: în stradă pentru apărarea statului de drept sau în casă, complici ai celor care vor reinstaurarea dictaturii.

"Eram aseară la Ministerul Justiţiei, evident afară, în frig şi zloată. Când am auzit verdictul, la care mă aşteptam de altfel, s-a făcut deodată o linişte în sufetul meu, încât mi-am putut auzi gândurile. Asta e. S-a întâmplat. S-au jucat cu focul, l-au aprins. Acum e rândul nostru. Momentul adevărului. Momentul alegerii, al separării apelor de uscat. Acum ştim încotro târăsc ţara. Ultimele văluri au căzut, împăratul e chiar gol. Nu mai există nicio urmă de îndoială.

Acum şi aici este vorba despre noi. Este un examen de conştiinţă. Este examenul nostru de cetăţeni, depinde doar de noi să-l luăm şi să păstrăm România în rândul ţărilor democratice. Vrem libertate şi democraţie? Vrem un viitor pentru noi, copiii şi nepoţii noştri, aici, într-o Românie liberă, democratică şi prosperă? E timpul să o dovedim. Lăsăm tastatura, like-urile şi comoditatea casei şi ieşim în stradă.

Amânăm timpul construcţiei pentru timpul acţiunii. E o luptă în care nu există dezertori, doar complici ai celor care ucid democraţia. Gândiţi-vă bine ce veţi face. Este nevoie de fiecare dintre noi, este nevoie de prezenţa noastră în stradă. Trebuie să ne apărăm drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, altfel le vom pierde. Fiecare om, fiecare dintre noi este important, puterea noastră stă în număr, împreună putem să-i oprim. Alegerea e simplă: în stradă pentru apărarea statului de drept sau în casă, complici ai celor care vor reinstaurarea dictaturii. E o alegere pentru care vom da socoteală generaţiilor viitoare. Eu am ales de multă vreme. Voi continua să mă bat pentru ceea ce iubesc mai mult decât orice, libertatea. Până la capăt. Vă aştept alături de mine" , transmite protestatara.

Un alt protestatar remarcă faptul că Tudorel Toader, considerat până nu demult un profesionist, a derapat la fel ca cei ce l-au numit ministru şi critică maniera "toxică" şi "lamentabilă" în care şi acesta a transmis, la fel precum colegii lui, dar cu mult mai multe cuvinte - "facem cum vrem noi, pentru că putem".

"Nu mă miră faptul că celor din PSD/ALDE le trebuie mai mult de un an ca să poată pricepe mesajul nostru – vrem să lase în pace justiţia, de care să se ocupe profesionişti de bună-credinţă, şi să facă ceva de bine pe partea de guvernare şi administraţie. M-a surprins până la urmă într-o mică măsură faptul că ministrul Tudorel, care fusese în mod repetat prezentat ca un profesionist, se pare că a fost molipsit de politicienii din anturaj, nu a mai rezistat şi a ajuns să derapeze în acelaşi mod ca politicienii respectivi.

O să le rezistăm noi lor, că ne-am obişnuit. Ceea ce am mai observat aseară este şi faptul că gaşca celor care ţin să controleze justiţia ca să-şi rezolve problemele lor cu legea nu reuşeşte să evolueze. Fiindcă maniera lamentabilă în care s-a exprimat aseară ministrul Tudorel mi-a părut cam la fel de ermetică, de lipsită de contact cu oamenii din public şi de toxică, precum felul în care a ieşit acum un an predecesorul Iordache să „comunice”. În esenţă, mesajul de tip monolog este cam acelaşi – „facem cum vrem noi, pentru că putem”. Doar că, faţă de Iordache, la Tudorel a lipsit revenirea sacadată şi răţoită la „Altă întrebare!”. Şi a durat mult mai mult agonia. Poate o fi Tudorel mai emotiv decât Iordache. În fine, noi am înţeles că ei insistă să rămânem pe baricade. Vor fi serviţi. Chiar dacă fără plăcere", spune protestatarul.

Reamintim că ministrul Tudorel Toader a cerut, joi, revocarea şefei DNA, după ce a prezentat un rechizitoriu care conţine 20 de puncte. Laura Codruţa Kovesi a fost acuzată inclusiv că, prin declaraţiile sale, a stricat imaginea României. Detalii aici.

La scurt timp după anunţul lui Toader, peste 1500 de oameni au venit să protesteze lângă Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne