Ziua 55." Ţara este în mâna hoţilor, incompetenţilor, oameni fără Dumnezeu şi fără milă faţă de popor!"

Cetăţenii sunt chemaţi să li se alăture protestatarilor #rezist care, seară de seară, revin la Guvern, militând pentru o Românie curată, fără corupţi în demnităţile publice. O Românie a bunului simţ. O Românie în care şeful Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului să nu-şi mai permită să-i ironizeze pe cei peste 600.000 de români ieşiţi în stradă pentru statul de drept.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21, protestatarii #rezist au cântat imnul României, luminând Piaţa Victoriei cu telefoanele mobile şi lanternele. În centrul Pieţei a fost desfăşurat din nou uriaşul drapel UE, ţinut de zeci de cetăţeni.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Între 150-200 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei, unde protestează paşnic, cerând demisia lui Dragnea şi Tăriceanu, politicieni care par a fi demarat un concurs de genul: "Cine-i jigneşte mai tare pe protestatari." Astfel, de unde până pe la prânz liderul PSD conducea detaşat cu fotografia în care schimbarea orei a fost folosită ca prilej de a-i sfida pe protestatari, ulterior Tăriceanu şi-a devansat detaşat colegul de guvernare, afirmând că Guvernul n-a greşit adoptând OUG 13, în schimb protestatarii au stricat imaginea României. Detalii aici.

"Încă o minciună din partea dumnealor. S-a văzut cum au fost primiţi protestatarii la Bruxelles. Majoritatea părerilor au fost pozitive din partea celor de acolo, în niciun caz că am făcut noi o imagine proastă. Trebuia de prima dată să nu dea ordonanţa aceea şi nu se întâmpla nimic din ce se întâmplă zilele acestea şi ce s-a întâmplat până acum", spune o tânără.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Nu mă mai miră de mult declaraţiile lui Tăriceanu. L-am şi numit Trădiceanu. Nici măcar nu mai iau în serios declaraţiile lui. Mă irită bineînţeles pentru că este o sfidare la adresa noastră, a tuturor, dar cam atât. (...)

Au făcut din ţara asta, din legile ţării, o afacere pentru ei. Sper să-şi dea demisia, să plece, să lase loc oamenilor care chiar au soluţii eficiente, care chiar sunt interesaţi de binele ţării, de binele nostru, al tuturor, de viitorul nostru, nu de ferme de porci, nu de interese, nu de cumetrii politice", spune o altă protestatară #rezist.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Vin cu speranţa că o să demisioneze Guvernul. Am reuşit să-i determinăm să abroge OUG dar acum am văzut că vor să introducă prin Parlament graţierea. Simt că nu am câştigat foarte mult, am câştigat o amânare. În contiunare lucrează pe foarte multe fronturi şi vor să facă foarte multe nedreptăţi. Deci mai avem încă mult de luptat!", spune o altă persoană.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Venită în Piaţa Victoriei alături de cei doi copii ai săi, o tânără mamă afirmă că o aduce la proteste dorinţa de a-şi creşte copiii în ţară şi speranţa că lucrurile se vor schimba.

"Vin cât de des pot (în Piaţă) având în vedere că am doi copii. (...) Vin pentru că încă mai sper, şi nu vreau să plec din ţara asta, nu vreau să fiu o străină o viaţă întreagă, printre străini, să nu am tradiţiile mele, să nu mă pot acomoda, nu te poţi acomoda nicăieri ca la tine în ţară", spune femeia.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

La rândul său, un medic plecat în străinătate de ani de zile, vede ceea ce se întâmplă în Piaţa Victoriei nu doar ca pe o mişcare de protest ci şi ca pe una de disperare, disperarea celor ce-şi văd ţara condusă de hoţi şi incompetenţi. Dacă pe vremuri soluţia era plecatul afară din ţară, acum pentru mulţi români această soluţie a dispărut şi ea, căci afară nu mai reuşesc decât cei foarte buni şi/sau cei ce se fac parte din "mafii", fie ele politice, etnice sau de altă natură. Oamenii medii, fie ei harnici şi muncitori, cu greu mai au o perspectivă, spune medicul, iniţiator, fondator şi secretar general al Comitetului Naţiunilor Captive Germania/Europa şi autor al cărţii ''Holocaustul Roşu, sau crimele în cifre ale comunismului internaţional.''

"Eu am o existenţă între Germania şi România. Stau patru luni pe an în Germania şi opt în România. (...) Evenimentul din Piaţă care, cum spunea Gavrilă Ogoranu, spală o parte din ruşinea poporul român. Despre ce ruşine este vorba? Despre faptul că românii au ales aceşti ticăloşi care v-au scos pe dvs şi m-au adus şi pe mine a doua oară în stradă. În afară de momentul emoţionant când era vorba de sute de mii de oameni, mă interesa şi am urmărit să văd după ce mai piere entuziasmul ce a mai rămas din popor. Am vrut să văd ce mai rămas din români privind puterea de rezistenţă – exact lozinca străzii. Şi de-abia am aşteptat să vin din Germania. (...) Nu pot sta mult, dar m-a interesat pentru că eu nu o văd numai o mişcare de protest ci de disperare. Disperare de ce? Foarte mulţi tineri înţeleg în mâna cui este puterea ţării şi cine deţine puterea.. (..) Ţara este în mâna hoţilor, incompetenţilor, oameni fără Dumnezeu şi fără milă faţă de acest popor.

Ce văd aici este un apel, o disperare din păcate justificată. (...) Prin prezenţa mea îmi exprim solidaritatea şi admiraţia pentru ce fac aceşti tineri", declară unul dintre cetăţenii prezenţi în Piaţă, recomandându-se Florin Mătrescu, medic internist, doctor în ştiinţe medicale, cu un doctorat autentic, spre deosebire de cel al multor politicieni.


* * *

Pe pagina de Facebook Corupţia Ucide a fost postată o nouă mobilizare la protest, un Protest pentru Bun Simţ în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19. Apelul vizează o recentă postare a liderului PSD, Liviu Dragnea, care a ironizat protestele din Piaţa Victoriei.

Cum în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a trecut la ora oficială de vară, liderul PSD Liviu Dragnea a prins momentul pentru a ironiza protestele #rezist. Dragnea a postat o poză de la unul dintre protestele din Piaţa Victoriei declanşate de adoptarea infamei ordonanţe 13, care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor, pe care era scris următorul mesaj: "Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoţii! #rezist #nudorm".

Culmea ironiei, se pare că mesajul postat de Dragnea pe fotografie nu i-ar aparţine liderului PSD ci ar fi un furt, scrie Johnny Badelita, care s-a plâns că i-a fost furată ideea: "Momentul acela când îţi fură Liviu Dragnea postarea şi o dă în nume propriu!!!", a scris Johnny Badelita pe reţeaua de socializare.

Revenind la protest, reamintim că de 54 de zile - astăzi a 55-a zi- protestatarii revin în Piaţa Victoriei, devenită epicentrul luptei paşnice pentru curăţarea României de corupţie. Scopul protestelor a devenit mai mare decât demisia lui Grideanu, Dragnea şi Tăriceanu (pe care protestatarii ştiu că nu o pot obţine decât dacă se va ieşi din nou masiv, dar cu adevărat masiv în stradă), vizând reaşezarea valorilor în societate.

Cei ce ţin, ca să îi cităm, aprinsă flacăra de veghe la Guvern speră ca exemplul lor să fie contagios, speră ca cei de acasă să înţeleagă că trebuie să iasă la vot şi să aleagă oameni cinstiţi şi corecţi care să lucreze pentru ţară şi mai speră că abuzurile, derapajele, atacurile la adresa statului de drept nu vor mai fi acceptate. Iar politicienilor li se transmite mesajul că Strada e cu ochii pe ei şi dacă vor comite din nou "greşeli" precum OUG 13, oamenii vor ieşi din nou în stradă şi-i vor da jos.

Foto credit, Mihuţ Savu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne