Ziua 81. "Binele se va dovedi, până la urmă, mai #rezistent decât răul"

Protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern pentru a ţine aprinsă "flacăra democraţiei", întrupând, "în mod simbolic, spiritul civic autentic şi luciditatea curajoasă ale sutelor de mii de oameni care au protestat, în lunile din urmă, în toate oraşele ţării."
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 81-a seară consecutiv, protestatarii #rezist au revenit la Guvern, făcând să răsune din nou în Piaţa Victoriei, imnul României şi scandarea Demisia. La ora 21, lanternele şi telefoanele mobile au strălucit în noapte, iar refrenul ''Deşteaptă-te, române'' - îndemn pe care protestatarii îl consideră extrem de actual în zilele tulburi pe care le trăieşte România -, a răsunat sub ferestrele Guvernului.

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Indignaţi că nimeni - cu excepţia fostului ministru Iordache, promovat ulterior vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor - nu a demisionat după ce 600.000 de oameni au ieşit în stradă revoltaţi de adoptarea OUG 13, cei câţiva zeci de protestatari #rezist continuă să vină seară de seară la Guvern, cerând schimbarea modului în care este condusă ţara. Oamenii vor demisia celor ce au greşit, plecarea penalilor din demnităţile publice şi o politică făcută pentru cetăţeni şi ţară, nu în interesul corupţilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"#Rezist–#rezistăm de 81 de zile în Piaţă cu convingerea că aceasta rămâne una dintre metodele concrete şi eficiente de a ne păstra neîngrădită libertatea şi de a sancţiona modul dezastruos în care e guvernată România în momentul ăsta.

Repetându-le seară de seară guvernanţilor şi parlamentarilor strigătura #VĂVEDEM!, luăm acţiunea asta foarte-n serios cu toţii: veghem şi supraveghem, ca nişte cetăţeni responsabili, toate acţiunile celor a căror slujbă este să ne reprezinte şi să ne apere interesele. Noi, cei puţini care încă luminăm şi cântăm imnul României în Stradă seară de seară, întrupăm, în mod simbolic, spiritul civic autentic şi luciditatea curajoasă ale sutelor de mii de oameni care au protestat, în lunile din urmă, în toate oraşele ţării. Toţi ca unul am fost în marile momente de criză ale societăţii provocate de politicienii de la putere – iar dacă în Piaţă va rămâne la un moment dat (avem patru ani de PSD&comp. în faţă...) un singur cetăţean, o singură voce care-şi va striga indignarea şi îngrijorarea, acea unică voce nu va înceta să fie portdrapelul nostru, al tuturor, încrezător până la capăt şi neclintit în speranţa că Binele se va dovedi, până la urmă, mai #rezistent decât răul", declară o protestatară.

"Ceva trebuie să se întâmple!", spune o altă protestatară, acuzând cârdăşia extrapartinică pentru apărarea ilegalităţilor polticienilor care încearcă să legalizeze în Parlament ceea ce nu s-a reuşit cu OUG 13.

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

"De peste 80 de zile încă ne aflăm în Piaţă şi protestăm din cauza derapajelor zilnice ale Parlamentului, Guvernului şi coaliţiei PSD + ALDE care se încrâncenează să-şi apere propriile ilegalităţi pe care le-au comis, dar nu ştiu, cred că se gândesc cumva şi la cele ce urmează a fi comise, altfel nu-mi pot explica această îndârjire cu care se apără corupţii între ei.

După eşecul Guvernului în adoptarea OUG 13, constat că se încearcă în continuare de a se legaliza în Parlament aproape tot ce nu au reuşit să adopte prin mult discutata ordonanţă, aşa, puţin câte puţin.

Mai constat cârdăşia extrapartinică pentru apărarea acestor ilegalităţi a unor oameni politici de prim rang, să zic aşa, care deunăzi erau duşmani şi se atacau cu fiercare ocazie iar astăzi au devenit parteneri care luptă cot la cot împotriva justiţiei şi a DNA-ului.

Ce să mai spun, că zilnic văd şi aud de promovarea imposturii şi incompetenţei în administraţiile publice şi locale, la un nivel fără precedent prin numiri în diverse funcţii a unor persoane fără competenţe în domeniile respective, doar pe bază de prietenie sau cumetrie. Mie mi se pare total anormal ca în România anului 2017, ţară membră de 10 ani a Uniunii Europene să se aplice practicile de acum 30-40 de ani. Atunci erau mai importante "dosarul" şi "rădăcinile sănătoase" decât studiile şi experienţa.

Nu vedeţi că ei zilnic ne dau cel puţin un motiv pentru a ieşi în stradă? Eu una când văd ce se întâmplă, efectiv nu pot să stau acasă liniştită, nu am cum. Seară de seară vom fi în Piaţă până când ceva se va întâmpla, se va schimba. Nu mă întrebaţi ce, că nu ştiu, dar ceva trebuie să se întâmple.
.", declară o altă protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne