Ziua 83. "Se merge din rău în mai rău! Zilnic ni se dă câte un motiv să protestăm!"

Protestatarii #rezist au revenit, pentru a 83-a seară consecutiv în Piaţa Victoriei, pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu şi o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în România.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Nu mai puţin de 83 de zile. Atât a trecut de când Guvernul Grindeanu a adoptat, "noaptea, ca hoţii!", ordonanţa nr. 13 care mutila Codurile Penale. Cum de atunci nimeni nu şi-a asumat răspunderea pentru acest gest iar pe agenda Parlamentului au tot apărut proiecte de legi vizând protejarea corupţilor, protestatarii #rezist s-au întors şi în această seară în Piaţa Victoriei.

La ora 21:00, aşa cum ne-au obişnuit, protestatarii au cântat imnul României, după care scandarea Demisia! a răsunat din nou în faţa Guvernului.

Protest
Protest

Protest
Protest

"Actuala coaliţie la putere, cu un vot luat cu promisiuni false sau nerealizabile, şi-a demascat singură intenţiile prin OUG 9 şi OUG 13. E greu de crezut că există politicieni atât de prost pregătiţi încât să se arunce singuri în aer. Să arunce la gunoi, într-o singură seară, investiţiile făcute în campania electorală de către partenerii lor, să piardă într-o singură noapte majoritatea electoratului, să facă legi pe nume propriu şi cu destinaţie foarte clară pentru abuz şi corupţie. A fost un moment de revelaţie pentru toată România şi a arătat disperarea de a scăpa de puşcărie, a lor, şi a celor cu care împart zilnic banii publici, adică banii noştri. Este clar că politicianul român se autodenunţă şi se autoproclamă corupt. E greu de crezut că politicianul român nu a înţeles că suntem în era în care informaţia circulă cu totul şi cu totul altfel decât pe vremea lui Iliescu.

Politicianul român, dinozaur, nu a înţeles că acum vocea unui singur om poate să fie auzită de către toată lumea imediat prin intermediul reţelelor de socializare şi investiţiile în televiziuni de propagandă nu mai au impact decât la o categorie foarte restrânsă de populaţie, la o minoritate. Poţi alinia în spatele tău o minoritate, dar poţi să faci doar mitinguri de susţinere cu 5000 de oameni dintr-un judeţ cu o populaţie de 500 000 de oameni. Aceşti oameni sunt aduşi cu autocare, exact ca la vot. Asta este tot. Cei de acolo nici nu ştiu de ce au venit, nu înţeleg de ce sunt acolo şi ce susţin. Este masă de manevră, dar este o minoritate. E adevărat că se folosesc de imaginea asta. Dar folosesc imaginea unei minorităţi pentru o minoritate", a declarat un protestatar.

Protest
Protest

La rândul său, o altă protestatară reaminteşte că Guvernul şi Parlamentul le dau zilnic oamenilor noi şi noi motive de ieşit în stradă, întrebarea care se impune fiind nu de ce se mai protestează în Piaţa Victoriei ci de ce nu este mai multă lume la protest.

"Pentru mine, ca şi pentru cei pe care îi vedeţi acum în jurul nostru, este cea de-a 83 a zi în care ieşim în Piaţa Victoriei să protestăm. Pe mine mă tot întreabă prietenii, de ce încă mai ies în Piaţă, iar răspunsul meu invariabil este: de ce voi nu mai ieşiţi? Că mare lucru nu s-a schimbat, din contră, se merge din rău în mai rău. Mie mi se pare că zilnic ni se dă câte un motiv cel puţin. Câteodată îi suspectez pe parlamentari şi pe guvernanţi că iau toate aceste decizii care mai de care mai proaste şi mai ciudate, parcă punându-ne nouă vigilenţa la încercare. Oare mai iese lume în stradă, ia să vedem?

Părerea mea este că acum, chiar dacă nu mai suntem nici pe departe la fel de numeroşi ca în urmă cu două luni, reuşim să fim acel ghimpe în coastă, acei ochi aţintiţi asupra lor 24 din 24. Şi ştiţi cum e, când cineva stă cu ochii pe tine non stop, chiar dacă nu reacţionezi, nu îţi este confortabil şi nici nu te simţi în largul tău. Aş vrea ca toţi aceşti indivizi fie că sunt din Parlament sau din Guvern să conştientizeze că îi vedem şi că la următorul derapaj major vom fi în stradă iar câteva sute de mii cum am fost atunci imediat după porcăria aia cu OUG 13. De aceea suntem în stradă, să ne vadă, să nu uite şi să ia aminte! De asta suntem atât de hotărâţi şi insistăm să rezistăm, iar asta pentru mine este atitudine de învingători", spune o protestatară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne