Ziua de foc. Incendiu izbucnit la moscheea al-Aqsa din Ierusalim

Moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est.
Moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est. (Wikipedia.org)

Un incendiu a izbucnit luni la moscheea al-Aqsa din Ierusalim, cel de-al treilea loc sfânt al Islamului. Incendiul nu a provocat pagube semnificative, dar a pus în pericol o parte a locului de rugăciune vechi de peste 2.000 de ani.

Incidentul a avut loc în aceeaşi zi în care renumita catedrală Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de un incendiu masiv care a provocat prăbuşirea unei turle şi a întregului acoperiş. Totuşi, pompierii au oprit flăcările şi distrugerea completă a catedralei pariziene, care are o vechime de 850 de ani.

Incendiul de la moscheea al-Aqsa a izbucnit luni seara în camera de gardă de lângă camera de rugăciune al-Marwani, potrivit declaraţiei Departamentului pentru fonduri islamice al moscheei.

Departamentul a lăudat rezultatul operaţiunilor rapide ale pompierilor, care au stins imediat focul. Incendiul pare să fi fost iscat de copiii care se jucau în zonă. Departamentul le-a cerut credincioşilor care locuiesc în zona moscheei şi a Oraşului Vechi să îşi educe copiii să nu se joace cu focul, în special în interiorul moscheei al-Aqsa.

Poliţia israeliană a declarat publicaţiei al-Araby că deschide o investigaţie asupra incidentului. Israelul a guvernat întregul Ierusalim începând cu 1967. SUA a recunoscut recent Ierusalimul drept capitală a Israelului, însă puţine naţiuni au făcut acelaşi lucru, majoritatea respectând numeroasele rezoluţii ONU ce condamnă anexarea teritoriului de către israelieni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe