Ziua Internaţională a copilului "sărbătorită" de cadrele didactice printr-un uriaş protest

Nemulţumiţi de proiectul de ordonanţă vizând salarizarea bugetarilor, angajaţii din învăţământ vor ieşi în stradă chiar de Ziua Copiilor.
Protest al profesorilor la Guvern.
Protest al profesorilor la Guvern. (Epoch Times România)

În jur de 15.000 de cadre didactice vor ieşi în stradă pe 1 iunie, în semn de protest faţă de ordonanţa privind salarizarea, a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI)Simion Hăncescu, pentru Mediafax.

Prin protestul lor, angajaţii din învăţământ îşi propun să sancţioneze Guvernul care, în noul proiect de ordonanţă vizând salarizarea bugetarilor nu a prevăzut creşterile salariale dorite de sindicaliştii din educaţie.

Marţi, liderii sindicali au fost chemaţi la Ministerul Muncii unde au fost informaţi asupra variantei finale a ordonanţei privind salarizarea din sectorul bugetar. La ieşire, Hăncescu a declarat că ordonanţa propusă de Guvern „nu aduce nimic bun pentru învăţământ”.

"Nu putem spune nimic despre o creştere pentru debutanţi, doar mici corecţii din sistem care înseamnă vreo 69 de milioane de lei. Prin urmare, reamintesc că ne aşteptam la o lege a salarizării care să creeze un nou orizont pentru oamenii din sistem. Această lege a salarizării pentru noi este nulă. Există două domenii în România care ar fi trebuit tratate la egalitate, Sănătatea şi Educaţia. Din păcate, Educaţia a fost abandonată în acest moment”, a declarat Hăncescu marţi.

Reamintim că proiectul de ordonanţă elaborat de Guvern are în vedere, în primul rând, Sănătatea, domeniu din care premierul şi ministrul de resort şi-au propus să elimine dezechilibrele. Premierul a opinat că nu se poate merge până acum cu creşteri de 10-20% pentru toată lumea, căci aceasta va duce la păstrarea inechităţilor care se perpetuează de ani de zile.

Nemulţumiri faţă de modul în care a tratat Guvernul problema măririlor salariale au fost şi angajaţii din Administraţie Publică, aceştia anunţând că ar putea boicota alegerile locale şi, la fel ca şi profesorii, că vor ieşi în stradă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne