Ziua internationala Falun Gong sarbatorita la Bucuresti

Apel pasnic pentru incetarea persecutiei in China vis-a-vis de Ambasada Chinei din Bucuresti
Apel pasnic pentru incetarea persecutiei in China vis-a-vis de Ambasada Chinei din Bucuresti (Num Korkiat / Epoch Times Romania)

In peste 100 de tari din lume s-a celebrat pe 13 mai ziua in care aceasta straveche practica de qigong a fost daruita publicului larg. S-au implinit 19 ani de la prima data cand Dl Li Hongzhi a inceput sa predea Falun Gong (numita si Falun Dafa) intr-o scoala modesta din nord-estul Chinei, introducand in China moderna o practica straveche de mii de ani.

Cum printre tarile de pe cele trei continente care au sarbatorit aceasta zi deosebita, se numara si tara noastra, Asociatia Falun Dafa Romania a organizat doua evenimente care au avut ca scop sa prezinte publicului beneficiile pe care aceasta disciplina spirituala le aduce corpului, mintii si spiritului, precum si de a face cunoscuta persecutia crunta pe care o indura practicantii Falun Gong in China, doar pentru ca pun la baza tuturor lucrurilor natura fundamentala a vietii - Adevar, Compasiune, Toleranta. Practicantii Falun Gong cauta sa se asimileze acestor valori universale atat in gandurile cat si in actiunile lor cotidiene, obtinand nu numai calm interior si optimism, dar totodata si o intelegere profunda a vietii si a universului.

Calmul interior, stapanirea de sine, generozitate si optimismul, precum si intelegerea profunda a vietii si a universului sunt lucruri care ii caracterizeaza pe cei care practica Falun Gong.

Astfel ca, bucurestenii aflati in trecere prin parcul Drumul Taberei in aceasta insorita zi de mai, au avut acces la beneficiile acestei scoli de qigong afland totodata adevaruri cutremuratoare. S-au putut familiariza cu cele 5 exercitii ale scolii exemplificate de voluntari, au putut viziona panouri cu imagini despre Falun Dafa in lume si cu practicanti torturati si omorati in China de azi, avand totodata posibilitatea sa semneze petitia pentru incetarea persecutiei. Trecatorii de toate varstele au fost profund impresionati de cele vazute, de faptul ca asemenea atrocitati (cum ar fi recoltarea de organe pe viu de la practicantii din China, vandute apoi pe bani grei pentru profituri macabre) se mai petrec in zilele noastre si sunt trecute sub tacere pentru apararea intereselor economice, chiar de catre marile puteri ale lumii. Chiar azi a fost publicat raportul organizatiei Amnesty International, in care sunt raportate incalcari flagrante ale drepturilor omului in China, care raman ca si pana acum doar fapte si dovezi consemnate pentru indreptarea carora puternicii lumii nu fac nici acum nimic concret. Genocidul devine ceva care poate este trecut cu vederea in schimbul unor avantaje si a unei piete uriase de desfacere.

Multe din persoanele care au dorit sa semneze petitia si-au exprimat ingrijorarea cu privire la aceste fapte abominabile care continua sa aiba loc in China si s-au oferit sa ajute la raspandirea acestor triste adevaruri printre cunostinte, rude si prieteni. Multi au lasat o adresa de e-mail pentru a fi contactati la actiuni viitoare de informare organizate de Asociatie. Altii si-au exprimat dorinta de a achizitiona cartea care cuprinde invataturile Falun Dafa, Invartind Roata Legii scrisa de fondatorul scolii, Dl Li Hongzhi si care a fost tradusa in peste 30 de limbi si de a practica exercitiile predate gratuit saptamanal in Parcul Herastrau, cu efecte puternice in imbunatatirea sanatatii. Elevele de liceu au admirat florile de lotus confectionate din hartie colorata si au fost interesate sa afle mai multe lucruri despre aceasta practica straveche fiind uimite ca exista oameni persecutati in China pentru ca doresc sa practice.

Oameni de toate varstele, barbati si femei, tineri si pensionari au fost surprinsi placut ca exista o asemenea cale spirituala pentru ridicarea nivelului moral si totodata impresionati de calitatile morale care pot fi dezvoltate prin aceasta practica. Un domn pensionar care a fost prezent mai multe zile printre gloante in Piata Universitatii in anul 1989 cand a fost rasturnat regimul comunist, era deceptionat de faptul ca oamenii din Romania dupa atatia ani de la rasturnarea regimului nu se bucura de o situatie mai buna materiala si au atat de multe neajunsuri. A fost la inceput neincrezator ca in zilele grele de astazi, exista oameni care nu urmaresc sa obtina interese materiale, ci doresc sa-si ridice nivelul moral, ba chiar isi risca vietile pentru valorile morale in care cred. Curand dupa aceea, a inteles sacrificiul practicantilor Falun Dafa si a luat materiale informative pentru a le studia.

Al doilea eveniment organizat in onoarea Zilei internationale Falun Gong s-a desfasurat pe Bdul Beijing vis-a-vis de Ambasada Chinei unde practicantii din Romania si invitatii lor din Anglia, Italia si Hong Kong au facut un apel pasnic pentru incetarea persecutiei in China, au afisat banere care prezinta unele din cele 100 de metode de tortura utilizate asupra practicantilor din China si au efectuat exercitiile practicii. Vocea practicantei care descria ororile inimaginabile ale acestei persecutii si adevaruri multora nestiute si nebanuite, rasuna parca mai puternica in ploaie, amplificata de o rezonanta stranie. Deasupra cladirii Ambasadei plutea un nor negru, iar alaturi cerul se lumina parca treptat, lasand loc razelor de soare sa patrunda. A fost o ploaie scurta care parca a limpezit lucrurile, iar cand soarele a revenit era parca mai multa speranta si lumina in lume. Norii se risipisera de deasupra Ambasadei. Un fotograf de la Agentia internationala de stiri Reuters a venit sa imortalizeze momentul, urmat apoi de un altul, amator, care fusese alaturi de participantii la eveniment si in Parcul Moghiros.

La organizarea evenimentelor au participat numai voluntari care prin darul lor de timp au dorit sa aduca la cunostinta romanilor cei greu incercati de atrocitatile comise de regimul comunist, suferintele unor oameni care nu fac altceva decat sa-si urmeze calea lor spirituala.

In saptamana voluntariatului, acesta este darul oferit de practicantii Falun Dafa romani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne