Ziua judecăţii pentru familia Cosma. Baronul de Prahova şi fiul său faţă în faţă cu magistraţii

.
. (Photos.com)

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, zis şi "Voievodul", şi fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, se vor prezenta luni pentru prima dată în faţa magistraţilor în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Cei doi au fost trimişi în judecată la data de 11 aprilie, sub control judiciar. Vlad Cosma, care a scăpat de arestarea preventivă ca urmare a votului dat de colegii săi din Parlament, este acuzat de trafic de influenţă, în timp ce tatăl său va fi judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

"Voievodul" şi fiul său sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi cerut şi primit în jur de 1 milion de euro mită pentru a le aranja unor societăţi comerciale obţinerea de contracte supraevaluate de la CJ Prahova pentru întreţinere de drumuri şi deszăpezire, precum şi decontarea prioritară a unor lucrări efectuate anterior. Respectivele contracte obţinute prin trafic de influenţă erau supraevaluate tocmai pentru ca oamenii de afaceri să le poată plăti celor doi PSD-işti "comisioanele" consistente pe care aceştia le cereau.

Împreună cu cei doi au mai fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, şi directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, ambii aflându-se în arest la domiciliu. Aceştia vor apărea în faţa magistraţilor pe 16 iulie, când va avea loc un nou termen pentru verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului la domiciliu în cursul judecăţii, informează Agerpres.

În rechizitoriul procurorilor DNA se precizează că cei doi pesedişti ar fi încasat un comision de 10% din fiecare contract atribuit cu dedicaţie, transformând astfel judeţul Prahova într-o afacere de familie şi de partid.

Potrivit Realitatea.net, o parte din banii încasaţi de aceştia ajungeau la organizaţia judeţeană a PSD. Sumele de bani erau transferate din conturile societăţilor care câştigau licitaţiile către firma omului de afaceri Răzvan Alexe, prin contracte fictive. Întâlnirile de taină în cadrul cărora s-ar fi împărţit banii au avut loc în localitatea Tătărani lângă Ploieşti, iar după ce totul era pus la punct, Mircea Cosma le interzicea partenerilor să mai ia legătura cu el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne