Ziua marelui miting: 200.000 de oameni, în stradă împotriva "Statului Paralel" [video]

Piaţa Victoriei este plină de susţinători PSD în haine albe veniţi din toată ţara să protesteze împotriva "abuzurilor" aşa-zisului "Stat Paralel".
Mitingul PSD
Mitingul PSD (Radu Bădoiu)

UPDATE. Protestul s-a încheiat la scurt timp după ce liderii PSD şi ALDE şi-au aprins luminile telefoanelor mobile, imitând gestul protestatarilor rezist. Viorica Dăncilă s-a chinuit să îşi aprindă lumina, la fel şi Tăriceanu. Mulţimea a început însă să plece din Piaţă înainte de acest moment, lăsând în urmă o mizerie greu de descris în cuvinte. Piaţa Victoriei era acoperită de mormane de sticle goale, pungi, ambalaje, coji de banane lăsate în urmă de oamenii în bluze albe veniţi la mitingul PSD.

Întrebat de Epoch Times cum i se pare mizeria din Piaţă, un participant la protest a răspuns că este normal, că aşa e după toate manifestările publice. Interesant este însă că, după protestele #rezist pe care le-a imitat PSD-ul, Piaţa Victoriei rămânea lună.

Manifestaţie PSD
Manifestaţie PSD (.)

Manifestaţie PSD
Manifestaţie PSD (.)

Reporterul Epoch Times a discutat cu câţiva dintre participanţi. Vă invităm să urmăriţi materialul video.

* * *

UPDATE. Ce a fost de remarcat la ultimul discurs, cel al lui Liviu Dragnea, este faptul că acesta a încercat să îi convingă pe cei aflaţi în Piaţa Victoriei că toţi românii pot fi interceptaţi, toţi pot fi denunţaţi la DNA. Cumva, Dragnea a încercat să-i facă pe oameni să empatizeze cu politicienii cu dosare apăsând pe butoanele fricii, încercând să-i convingă că orice om are motive să se teamă şi orice om poate fi victimă a DNA. La un moment dat, Dragnea a criticat şi instituţia denunţului, spunând că te poţi certa cu un vecin şi te paşte un denunţ.

După discurs, reporterul Epoch Times a întrebat câţiva dintre oamenii veniţi la miting dacă se tem că au fost interceptaţi sau că vor fi interceptaţi. Preponderent răspunsul a fost NU. Întrebat dacă se teme că vecinii îl vor reclama la DNA, unul dintre protestatari a răspuns un scurt Nu.

* * *

UPDATE. La ora 22:10, liderii PSD şi ALDE - în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu - au urcat toţi pe scenă şi şi-au aprins luminile de la telefoanele mobile, mulţimea imitându-le ulterior gestul.

În continuare s-a cântat o strofă din imnul României.

S-a ratat însă momentul de la final, fotografia cu luminiţele aprinse, pentru că mulţimea s-a dispersat prea repede.

* * *

UPDATE. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut un discurs de peste 30 de minute, ideea principală fiind aceea că va merge până la capăt în lupta împotriva aşa-zisului Stat-Paralel.

"Vreau să vă salut cu respect şi admiraţie pe toţi cei care aţi venit astăzi să fiţi alături de noi, aici, în Bucureşti, în Piaţa Victoriei. Membrii de partid dar şi oameni care nu fac parte din niciun partid politic, dar care au speranţa si credinţa că putem trăi într-o ţară mai bună şi au credinţa că vocea poporului trebuie să fie auzită în afara propagandei securiste care vrea să ne facă să credem că suntem puţini. Aţi dat dovadă de curaj venind azi aici, v-aţi asumat cu demnitate poziţia, v-aţi asumat cu demnitate dreptul la libertate şi democraţie iar pentru asta meritaţi aplauzele tuturor. Îi salut, de asemenea, dar de data asta cu milă, pe toţi trimişii în Piaţă ai Statului Paralel, civili sau nu, la ordin sau din curiozitate şi vă rog să-i salutaţi", a afirmat Dragnea.

"Huoooo!", strigă mulţimea.

"Suntem mulţi astăzi aici, mai mulţi decât s-au aşteptat cei care râdeau, mai mulţi decât cei care ne insultau, dar ceea ce trebuie să ştie şi să nu uite niciodată statul-paralel e că suntem foarte mulţi, pentru că noi suntem ceea ce se cheamă democraţie, suntem voinţa populară exprimată şi consfinţită de lege si de Constituţie. Am fost întrebat şi eu ca şi alţi colegi de-ai mei, ce înseamnă statul-paralel împotriva căruia protestăm aici azi. Răspunsul este simplu, e exact cum îi spune numele, e un sistem care foloseşte instituţiile statului într-un mod nelegitim, afară şi în paralel cu democraţia, cu drepturile şi cu voinţa exprimată la vot, în paralel cu drepturile şi libertăţile, cu Constituţia, toate aceste lucruri pot fi cuprinse într-un sigur cuvânt - Securitatea. Au trecut 3 ani şi jumătate de la regimul Băsescu, cel care a construit acest sistem a plecat, dar instrumentele lui au rămas.

Care sunt instrumentele: Procurorii corupţi au rămas. I-aţi văzut la televizor, fabricând dosare. Şefa DNA a rămas. Aţi auzit-o cerând procurorilor capete mari, aţi văzut-o anchetând guvernul, arestând şi umilind zeci de oameni care au fost achitaţi. Generalii au rămas. Ei acţionează prin reţeaua de propagandă securistă. Atacă democraţia prin ONG-uri finanţate ilegal. Ziariştii sub acoperire au rămas, fără să poată unul să spună din ce bani trăiesc. Magistraţii sub acoperire au rămas. A rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete şi justiţia în scopuri politice, să-i pună preşedintelui la picioare capete politice. Au rămas 6 milioane de români ascultaţi, şantajul şi ameninţarea. Beneficiarii politici sunt cei care pierd alegerile la urne dar vor să le câştige prin DNA şi SRI. Ei sunt de cele mai multe ori şi prizonierii statului paralel. Să nu-l invidiem pe prietenul dvs Klaus Iohannis. Ce credeţi, când spune că nu vede protocoalele secrete, are o problemă la ochi sau la dosar? Să nu-l invidiem pe Ludovic Orban, pe care vă rog să-l salutaţi. L-a propus pe Iohannis candidat la preşedinţie la 5 zile după ce a fost achitat. Să nu-i invidiem pe ei, care cred că dacă stau cu cuvântul anticorupţie în gură vor scăpa. Nu vor scăpa de captivitate şi de răspundere. Sunt de fapt nişte unelte jalnice ale acestor securişti.

E o frăţie josnică, o cârdăşie periculoasă, un contract care vrea să scoată democraţia din joc. Acesta e portretul statului paralel. Putem să-i spunem simplu, Securitatea. Această boală care ne-a făcut să trăim într-o societate măcinată de ură şi invidie, acestă boală care ne-a adus mai rău ca pe vremea vechii Securităţi. Nu sunt vorbe propagandistice, sunt realităţi de zi cu zi. Staliniştii securişti vor să ne transforme pe toţi într-un popor de denunţători, suntem şantajaţi să depunem denunţuri împotriva rudelor, prietenilor, a unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată. E un plan odios de dezbinare a societăţii româneşti, de insinuare a terorii că oricine, oricând poate fi luat, că oricine poate fi transformat în suspect. S-a mers mult prea departe, delaţiunea ajunge să ţină loc de probe, întreaga societate devine prizoniera terorii. Toţi putem fi la un moment dat atinşi de mâna lungă a acestui stat-paralel. Priviţi la cel din stânga voastră, din dreapta, cel puţin unul din ei a fost ascultat sau interceptat.

E posibil să fi fost amândoi. Chiar tu, probabil, ai fost interceptat sau eşti. E posibil să fii chiar tu printre cei şase milioane de români cărora le-au fost încălcate drepturile şi libertăţile. E mult prea mult, e intolerabil. Şi nici măcar nu contează dacă eşti vinovat sau nu. Important e doar ca statul paralel să ştie ce vorbeşti, ce gândeşti, ce simţi şi ce doreşti. Cu cât ştie mai mult cu atât devine mai puternic şi mai represiv iar noi devenim mai vulnerabili. Tot ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta. Să nu vă faceţi iluzii că sunteţi în afara mizei, că nu contaţi, toţi suntem ţinte sau putem deveni ţinte. Nu trebuie să vă faceţi iluzii că doar înalţii demnitari sunt ţinte, sau cei cu funcţii publice. Toţi puteţi deveni ţinte vii ale acestui sistem odios (lumea scandează: Liviu Dragnea nu ceda, noi suntem de partea ta). Hai să vorbim şi de celelalte categorii care credeau că nu sunt ţinte: medicii, dascălii puşi sub urmărire pentru un buchet de flori, la oamenii de afaceri care se tem să mai vorbească chiar şi cu portari pentru a nu fi acuzaţi de trafic de influenţă, oameni simpli luaţi în colimator pentru a da exemplu cât de puternici sunt ei. Nimeni nu e la adăpost, absolut oricine poate fi vizat de un denunţ care să-i aducă o condamnare. Dacă ai ghinionul să cunoşti pe cineva care e în vizorul statului paralel, eşti chemat să devii denunţător.

Pentru ei contează doar denunţul, povestea inventată. Putem opri acest lucru? Suntem hotărâţi să ne luăm democraţia înapoi? Să mergem până la capăt? Statul paralel trăieşte şi pe picior mare, are cheltuieli uriaşe, toţi hrănim această maşinărie uriaşă cu care se înfrâng destine. Am plătit sute de milioane de euro pe interceptări. E mult prea mult. Nu mai putem accepta, cei care au făcut abuzuri trebuie să răspundă, să plătească din buzunarul lor, nu din buzunarul nostru. De ce vor să saboteze democraţia? Au două motive: guvernarea noastră are succes. Merge atât de bine încât au crescut şi veniturile securiştilor. Am depăşit Grecia la PIB şi vom depăşi Cehia şi Portugalia în acest an. Această evoluţie economică înseamnă voturi pentru noi şi securiştii vor pierde iar alegerile. Democraţia pentru ei e fatală, e iadul pe Pământ. De aceea vor să ne îndepărteze de la putere prin abuz, prin dosare fabricate. Vrem prosperitate, nu securitate, asta e esenţa luptei noastre. Al doilea motiv: este frica. Ştiu bine că suntem aproape să le destructurăm reţeaua, au văzut Parlamentul anchetând abuzurile, serviciile, au văzut că procurorii securişti din DNA încep să fie eliminaţi, judecătorii încep să prindă curaj. Au văzut că nu mai ţine şi s-au îngrozit Se tem de adevăr ca dracul de tămâie.

Preşedintele Iohannis păstoreşte acest sistem acum. Fără statul-paralel, el nu ar fi câştigat procesul pe care toţi ceilalţi primari l-au pierdut. Cu statul-paralel în spate, Iohannis îndrăzneşte să ameninţe guvernul, să nesocotească CCR. Ce ar trebui să facem noi, să stăm cu mâinile în sân? Să-i lăsăm să îşi bată joc de ţara asta? Să tremurăm de frica lor? Să nu mai creştem pensiile şi salariile? Să lăsăm Justiţia aşa cum a aranjat-o Macovei? Nu mai putem accepta aceste lucruri. Trebuie să spunem stop, gata cu abuzurile, cu denunţurile, cu securitatea, cu anchetele de tip sovietic, cu poliţia politică. Ajunge! Speranţa mea şi a tuturor vine şi din numărul mare în care aţi venit azi aici. Dacă vom fi uniţi, nu vom fi înfrânţi niciodată! Niciodată nicio tiranie nu a câştigat lupta cu propriul popor. Noi îi ştim foarte bine pe ei. Ei ştiu că au încălcat legea şi Constituţia.

Ştiu bine că ziua în care vor trebui să răspundă e aproape. Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb. Albul simbolizează curăţenia şi noi asta facem. Curăţăm ţara de mizeria împrăşitată de aceşti şobolani. Mi-a spus cineva că parcă suntem brigăzile albe. Suntem şi brigăzile albe dacă e cazul. Am tot crezut că vor înţelege, că nu va trebui să ducem această luptă şi în stradă. Le-am cerut mereu să nu mai incite la proteste, să nu mai manipuleze oamenii pentru a apăra acest sistem corupt, odios, toxic. Am hotărât să ieşim şi noi şi dacă nu vor înţelege că regimul lor s-a sfârşit, vom veni din nou şi vom veni mai mulţi şi nu vom mai pleca pentru că suntem hotărâţi să mergem până la capăt. Românii s-au trezit din somnul cel de moarte în care-l adânciră barbarii de tirani. Aşa să ne ajute Dumnezeu. Victorie!"

* * *

UPDATE. Pe scenă a urcat premierul Viorica Dăncilă.

"Dragi prieteni, suntem astăzi în Piaţă, împreună, pentru a spune câteva lucruri esenţiale: rezultatul votului românilor trebuie respectat, abuzurile din justiţie trebuie să fie stopate, trebuie să închidem epoca urii si a dezbinării. Iată care este diferenţa dintre noi şi cei care ne împiedică să guvernăm. Noi am mărit salariile românilor, ei le-au tăiat atunci când au fost la guvernare. Noi am mărit pensiile românilor, ei au fost împotrivă. Noi am început reformele în justiţie, ei se opun. Economia a crescut şi creşte în continuare, ei au spus că măsurile guvernului vor conduce la un dezechilibru economic.

Cui foloseşte asaltul permanent împotriva Guvernului? Cei care fac acest lucru doresc cu adevărat binele României? Eu nu cred. Am fost acuzată de trădarea ţării. Acuzaţiile care mi se aduc sunt aberante, dar mă aştept la orice din partea unor oameni laşi şi incapabili să ducă o luptă politică la luminea zilei.

Preşedintelui PSD, Liviu Drganea, i s-a deschis dosar penal chiar înaintea campaniei electorale din 2016, preşedintelui ALDE i s-a deschis dosar penal chiar înaintea campaniei din 2016. Au făcut totul ca noi să pierdem alegerile, dar împreună am câştigat", a declarat Dăncilă.

"PSD, PSD", strigă mulţimea.

"Dar ei nu vor să accepte nici astăzi că au pierdut, nu au onoare, dar ceea ce este grav este că le lipsesc convingerile democratice. Critica guvernării are în acest moment o singură coordonată - ura faţă de PSD. Niciun program alternativ, nici măcar o critică aplicată. Încă nu au aflat că românii nu mai doresc abuzuri? Că nu-i vor vota niciodată pe cei care urăsc si dezbină? În încheiere as vrea să vă transmit două mesaje importante.

Primul mesaj: Guvernul va lupta în continuare pentru prosperitatea românilor, nu vom ceda presiunii, nu vom ceda în faţa abuzurilor", a precizat Dăncilă.

"PSD, PSD", strigă iar oamenii.

"Al doilea mesaj pe care vreau să îl transmit dvs celor din Piaţă şi românilor de pretutindeni: Noi trebuie să îi aducem înapoi pe români, să-i aducem împreună. România are nevoie de unitate, nu are nevoie de ură şi dezbinare. Vă mulţumesc si vă iubesc", a afirmat Dăncilă.

* * *

UPDATE. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit pe scenă pentru a continua "lupta" cu Statul Paralel.

"Dragi români, astăzi este pentru mine o după-amiază foarte frumoasă pentru că simt că adie vânt de libertate. Sunt mândru de voi şi sunt mândru de România! Vreau să vă spun că acum câteva zile băiatul meu mijlociu, Mihai, m-a întrebat de ce organizăm acest miting şi nu am avut prezenţa de spirit să-i răspund aşa cum ar fi trebuit, simplu de tot: Mihai dragă, facem acest miting pentru ca tu, când vei fi ca noi, să poţi să faci miting la fel, pentru libertate. Am venit să mă întâlnesc cu cei care mai cred că România trebuie să rămână liberă, democratică şi independetă, cu cei care cred că România este o ţară suverană, că românii merită să trăiască liberi, cu drepturile şi libertăţile protejate, fără să fie batjocoriţi când supără un procuror sau un potentat al zilei. Am venit azi la miting pentru a striga că judecătorii trebuie lăsaţi să hotărască liber, fără protocoale şi înţelegeri secrete. Spuneţi-le că aţi venit pentru că cu toţii am greşit crezând că după 1989 am câştigat definitiv dreptul la democraţie şi libertate. Spuneţi-le că nu v-am îndemnat nici eu, nici Liviu, spuneţi-le că nu vă e frică să recunoaşteţi că democraţia nu supravieţuieşte singură, ea trebuie ajutată, trebuie încurajată şi trebuie apărată. Dar astăzi vedem că visul României de libertate încă nu s-a împlinit pe deplin.

Trăim, din păcate, după cum ştiţi într-o democraţie controlată, de peste zece ani, şi cu precădere după ultimele alegeri prezidenţiale din 2014 ne luptăm cu un fenomen care ameninţă democraţia noastră, libertatea şi independenţa noastră şi acesta este statul paralel care este omniprezent în politică, în economie, în mass media şi în justiţie. Astăzi, constat că, după 1989, speranţele noastre că democraţia s-a instalat definitiv în România nu sunt îndeplinite şi noi trebuie să continuăm să luptăm. Trebuie să ne luăm libertatea înapoi. O democraţie adevărată înseamnă o justiţie corectă, separaţia puterilor în stat, respectarea rezultatului alegerilor libere. Vreţi să trăiţi din nou într-un stat poliţienesc în care unul din trei români sunt supravegheaţi? Statul paralel e cel mai mare duşman al nostru. Sunteţi duşmanii României? Sunteţi o ameninţare? Atunci ce a fost în mintea SRI şi DNA să ne transforme pe toţi în ţinte? Cum se explică faptul că Kovesi a devenit mai importantă decât Constituţia?

Sunt convins că nu veţi accepta să spuneţi că securitatea nu a murit, ci doar s-a transformat. Ea vrea să fie din nou la putere. Acum nu mai are în spate tancurile sovietice, dar s-a instalat pas cu pas. Din 2008 până azi mii de români au căzut victime ale noii securităţi. Noua securitate are doi părinţi: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis. Traian Băsescu a creat noua securitate şi Klaus Iohannis o foloseşte împotriva opozanţilor politici. Sunt convins că nu vă veţi lăsa intimidaţi. Vă promit că ascultările telefoanelor vor înceta. Eu nu vreau răzbunare. Fac un apel către toţi cei care sunt acoperiţi, din presă, justiţie, administraţie. Tuturor le cer curajul să fie parte a schimbării şi reconcilierii".

* * *

UPDATE. Următorul la rând a fost Liviu Pleşoianu, cunoscut pentru poziţiile sale dure la adresa preşedintelui şi a şefei DNA.

Social-democratul a invitat mulţimea să scandeze cu el: "Ieşi afară, cucuvea torţionară!", "Doamna cucuvea, unde v-aţi ascunselea?", "Noi majoritatea, voi securitatea!", "Din sufragerie, te duci … puşcărie!" sau "Ludovic, nu fi trist, tu eşti noul securist!".

La final, Pleşoianu a ţinut un discrus în engleză ca să îl audă şi presa internaţională şi preşedintele american Donald Trump.

* * *

UPDATE. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost primul lider PSD care a ţinut un discrus pe scena improvizată în Piaţa Victoriei.

"În anul centenar, ne întâlnim să ne apărăm din nou demnitatea, libertatea. Da, am ajuns să luptăm pentru libertate. S-au spus atât de multe minciuni încât trebuie să le dăm o lecţie: Aţi venit de bună voie la Bucureşti? (Da, răspunde mulţimea) V-a obligat cineva? (Nu, răspunde mulţimea). Votul românilor e sfânt. Nu mai putem accepta în ţara noastră să votăm şi altcineva participând la mitinguri ilegale să confişte votul românilor.

Mitingul nostru e legal, noi respectăm legea, noi nu o încălcăm niciodată. Această piaţă a Victoriei trebuie să fie a tuturor românilor. Nu mai trebuie confiscată de oameni plătiţi de interese contrare intereselor noastre. Justiţie, dreptate, adevăr, peste tot. Nu putem trăi cu dictatura minorităţii. Alegerile au fost libere şi corecte şi votul românilor trebuie să fie sfânt. Vreţi justiţie corectă? Vreţi instituţii puternice şi respectate? (Da, răspunde mulţimea)", a declarat Firea, după care a recitat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie" a lui Mihai Eminescu.

* * *

UPDATE. În Piaţa Victoriei şi-a făcut intrarea, cu o mică întârziere, şi preşedintele PSD Liviu Dragnea, în timp ce din boxe răsună Oda bucuriei.

foto
foto (Octavia Roxana Murgulescu)

* * *

UPDATE. La ora 20:00, îmbrăcaţi în alb, membrii Guvernului Dăncilă şi alţi lideri PSD şi ALDE, printre care şi Darius Vâlcov, au venit să facă baie de mulţime în Piaţa Victoriei.

În Piaţa Victoriei şi în zonele adiacente ar aproximativ 200.000 de susţinători PSD.

Pe ecranele din Piaţă au fost difuzate diverse clipuri video în care se lansau acuzaţii dure la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a DNA.

"Jos Kovesi", strigă mulţimea.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au declarat, pentru Agerpres, că au fost sesizate 47 de cazuri cu stări de rău, dintre care nouă au fost direcţionate către Spitalele Floreasca şi Elias.

* * *

UPDATE. În jurul orei 19:30, în faţa Guvernului şi în bulevardele din împrejurime s-au adunat peste 100.000 de oameni. Clădirea Executivului este acoperită de un mare steag tricolor.

În Piaţa Victoriei - unde ar fi în jur de 80.000 de persoane - a fost de asemenea desfăşurat un imens tricolor, iar pe ecrane uriaşe apare mesajul "Jos statul paralel!"

* * *

Sute de mii de social-democraţi şi simpatizanţi PSD sunt aşteptaţi, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, la mitingul "anti stat-paralel" anunţat de Liviu Dragnea. Puternic mediatizat, susţinut de ALDE ba chiar şi de formaţiunea condusă de Aurelian Pavelescu care-şi spune PNŢCD, evenimentul va începe oficial la ora 8 seara.

Pregătirile au început însă din timp. Piaţa Victoriei a fost amenajată special pentru eveniment: s-au montat garduri înalte, s-a construit scenă cu lumini, s-au pus corturi etc. Parcarea de lângă Piaţă a fost golită iar Poliţia a impus restricţii de trafic în zonă. La miting vor fi prezenţi jandarmi echipaţi cu echipament antitero, iar evenimentul va fi supravegheat şi din elicopter.

Între timp, sute de autobuze curg spre Capitală, aducând oameni din toată ţara. Însă, în timp ce PSD se mândreşte cu susţinerea de care se bucură, pe site-ul mitingcujapca.ro şi nu numai, s-au strâns sute de marturii ale unor cetăţeni care susţin că au fost obligaţi să participe la miting, sub ameninţarea de repercursiuni - pierderea postului, pierderea ajutoarelor sociale etc. Presa şi televiziunile au difuzat numeroase astfel de mărturii. S-a scris inclusiv că o echipă de fotbal din Dolj - fieful lui Claudiu Manda şi al Olguţei Vasilescu - e obligată să piardă un meci la masa verde căci fotbaliştii, în loc să joace, vor fi urcaţi în autocar pentru a scanda contra "statului paralel" la Bucureşti.

Acestea nu sunt singurele acuzaţii legate de miting. Social-democraţii sunt acuzaţi ca prin dress-code-ul impus (cămăşi albe) copiază, pângărind prin aceasta, Marşul Alb din iulie 1990 pentru eliberarea lui Marian Munteanu. De asemenea, participanţilor li s-a cerut să vină cu imnul imprimat, pentru a-l putea cânta în Piaţă şi cu "lanterne mici sau telefon mobil cu lanternă", luminile aprinse în Victoriei în timp ce se cânta imnul fiind ceva specific protestelor #rezist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne