Ziua Unirii. Ce le transmit românilor Klaus Iohannis şi Victor Ponta

Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ)

Astăzi, România sărbătoreşte Ziua Unirii. A 156-a aniversare a unirii Mol­dovei cu Ţara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza a constituit un bun prilej pentru ca cei doi lideri ai ţării, noul preşedinte Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, să le transmită un mesaj românilor.

"Ziua Unirii Principatelor Române, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea şi unitatea unui popor", scrie pe Facebook şeful statului.

În mesajul video alăturat postării, Klaus Iohannis aminteşte că în 1859, la Iaşi, o generaţie de oameni politici vizionari realiza un pas important către unirea tuturor provinciilor româneşti, istoria ţării îndreptându-se atunci către modernitate şi către valorile europene.

"156 de ani mai târziu, România este ţară a Uniunii Europene, cu drepturi depline, iar românii călătoresc şi muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o naţiune a unirii şi un popor al unităţii, în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România", a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat, pe contul său de Facebook, că astăzi, la împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor sub conducerea unui Domnitor român - Alexandru Ioan Cuza, vrea să transmită "un singur şi simplu mesaj - dezbinarea a fost întotdeauna marele duşman al românilor."

"Doar uniţi suntem puternici şi putem asigura copiilor noştri un viitor mai bun. Fericiţi cei care iubesc şi lupta pentru unire, răi sunt cei care şi azi se bucură să dezbine şi să promoveze cearta şi războiul între români şi români. Am încredere că uniţi vom fi puternici", a adăugat premierul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.