Zvonuri Facebook introduce plăţi de afaceri online

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (Justin Sullivan / Getty Images)

Carl Icahn ştie unde sunt banii. El împingea ebay să scoată în evidenţă o filiala a sa Paypal, deoarece ştia ce face. Acum, Facebook sare să scoată o alternativă pentru plăţile electronice.

Potrivit unui raport efectuat de Financial Times, Facebook va obţine o licenţă pentru "bani electronici", în Irlanda, care ar permite Facebook furnizarea serviciilor similare la paypal şi Google Wallet.

Ambele permit utilizatorilor să lege cardurile de credit şi magazinele on-line. Iar, în timp ce Google Wallet este folosit în principal pentru a plăti serviciile Google, Paypal este acceptat pe milioane de site-uri în afară de ebay. Paypal permite, de asemenea, utilizatorilor să-şi expedieze bani reciproc.

Paypal, care are cea mai mare reprezentare europeană în Dublin, deţine, de asemenea, licenţa pentru "bani electronici", care permite companiei să facă tranzacţii electronice în toată Europa.

Potenţialul Facebook

Facebook a declarat pentru Financial Times că nu a dorit să comenteze "zvonurile şi speculaţiile". Cu toate acestea, este logic ca ei să participe la masiva piaţă a transferurilor de bani la nivel mondial, mai ales pe pieţele în curs de dezvoltare, unde Facebook este în creştere rapidă.

Facebook are în jur de un miliard de utilizatori, astfel încât potenţialul este imens. Paypal are 143 de milioane de conturi şi tranzacţii de 180 miliarde de dolari SUA în 2013, mai mult cu 24 % faţă de 2012. Venituri: 6.6 miliarde dolari SUA, în creştere cu 20 la sută faţă de 2012.

Iată de ce, potrivit raportului FT, Facebook a discutat deja potenţialele parteneriate cu companii de transfer de bani din Londra: TransferWise, Moni Tehnologies şi Azimo. Aceasta chiar a oferit Azimo 10 milioane dolari SUA, ca să angajeze unul dintre co-fondatori, pentru a-l pune responsabil în dezvoltarea afacerilor, conform Financial Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie