Gelu Trandafir despre dezinformare şi seminţele minciunii

Gelu Trandafir despre dezinformare şi seminţele minciunii

Se încarcă player-ul...

Prezent la lansarea volumului Dezinformarea. Un fost spion-sef dezvăluie strategiile secrete de subminare a libertăţii, de atac împotriva religiei şi de promovare a terorismului apărut la Editura Humanitas sub semnătura celebrului Ion Mihai Pacepa şi a lui Ronald J. Rychlak, jurnalistul Gelu Trandafir a ridicat problema seminţelor minciunii.

Deşi am fost educaţi că minciuna nu trăieşte mult timp, aceste obiecte plantate în procesul de dezinformare şi menţinute în viaţă prin grija şi efortul celui care le-a dat viaţă, încolţesc generaţii mai târziu, iar efectul lor este devastator, mai ales într-o lume aflată în viteză, unde educaţia nu se mai transmite cum trebuie de la o generaţie la alta:

"Este aiuritor ca o ţară, ca exponentul unui regim şi al unei ţări care se află în [proces de, n.r.] prăbuşire morală (...) să fie considerat de mulţi în vest şi în ţara noastră drept campion al familiei sau al valorilor vieţii.

Toate acestea sunt rodul unor dezinformări, al unor minciuni. Minciunile nu prind la vremea respectivă dar rămân ca nişte seminţe ale minciunii. Poate asta explică situaţii aberante la care s-a ajuns şi la noi".

Gelu Trandafir îşi ilustrează teza cu două cazuri celebre - al Monicăi Macovei, acuzată, la nesfârşit, pe nedrept, de a fi anchetat victimele Mineriadei şi cazul H.R. Patapievici - Mihai Eminescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale