Oierii la uşă la Daea: "E o crimă pentru România!"

Se încarcă player-ul...

Mai mulţi oieri au venit, miercuri, să protesteze în curtea Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de faptul că statul pune prin acţiunile şi inacţiunile autorităţilor oieritul pe butuci.

Oamenii acuză că pentru a beneficia de subvenţii trebuie să cumpere berbeci cu certificate de origine dar fără buletine de sănătate, ceea ce înseamnă că riscă să-şi îmbolnăvească turmele. Mai mult, acei berbeci subvenţionaţi sunt mult mai mici decât cei normali.

În plus, oierii acuză fraude la acordarea subvenţiilor şi a accesului la păşuni.

"Am văzut, domnule ministru (Daea), ce aţi construit! De la 10 lei/kg de carne de oaie, preţul a ajuns la 2 lei. Ce aţi construit? Aţi promovat oaia, pentru cine?! Pentru restaurante şi cârciumi în Bucureşti?! Păi dacă tu distrugi pe cine munceşte, cine mai rămâne fraţilor aici? E o crimă pentru România!", declară oierul Dan Petrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale