Procuror şef: Vom ajunge să protejăm excesiv suspecţii si inculpaţii, în detrimentul cetăţeanului nevinovat

Se încarcă player-ul...

Dacă modificările Codurilor Penale ar intra în vigoare în forma în care au fost discutate în Parlament, s-ar ajunge ca sistemul judiciar românesc să protejeze excesiv persoanele suspectate de comiterea unei infracţiuni, în detrimentul interesului general al cetăţeanului care nu are nicio vină, a explicat, miercuri, Romulus Varga, procuror-şef în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Dacă modificările Codurilor Penale ar intra în vigoare - dar am îndoieli serioase că ar putea să intre în vigoare în forma în care sunt acum, dar dacă ar intra - ar dezechilibra, fără discuţie, rolul pe care îl avem de a proteja toţi reprezentanţii societăţii, şi pe cei care comit infracţiuni - că sunt prezumaţi nevinovaţi - şi pe cei care sunt poate victime sau potenţiale victime ale acestor infracţiuni. Am ajunge să protejăm excesiv persoanele suspectate de comiterea unei infracţiuni, în detrimentul interesului general al cetăţeanului care nu are nicio vină!", a declarat Varga, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times, la finele ultimei ediţii a emisiunii Rezistenţa TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank