Zeci de mii de persoane, intr-un lant uman "pentru pace", la Bombay

Zeci de mii de persoane au format vineri un lanţ uman "pentru pace" la Bombay, după atacurile teroriste care au avut loc la sfârşitul lunii noiembrie în capitala economică a Indiei
Zeci de mii de persoane au format vineri un lanţ uman "pentru pace" la Bombay, după atacurile teroriste care au avut loc la sfârşitul lunii noiembrie în capitala economică a Indiei (SAJJAD HUSSAIN / AFP / Getty Images)

Zeci de mii de persoane au format vineri un lant uman "pentru pace" la Bombay, dupa atacurile teroriste care au avut loc la sfarsitul lunii noiembrie in capitala economica a Indiei, relateaza AFP.

La manifestatie au participat intre 85.000 si 100.000 de persoane, care si-au dat mana, in special in fata hotelurilor de lux Taj Mahal si Oberoi Trident, dar si in fata garii orasului, locuri vizate de teroristi in perioada 26 - 29 noiembrie.

Postul "Bombay pentru pace" a adunat peste 200 de grupuri ale societatii civile indiene: organizatii neguvernamentale, organizatii studentesti, asociatii profesionale si sindicate.

"Am vrut sa acoperim 100 de kilometri si am reusit sa acoperim pana acum 80", a precizat presedintele comunitatii catolice din Bombay, Dolphy D'Souza. "In pofida disperarii si temerii locuitorilor, suntem uniti, vrem pace si nimeni nu ne poate desparti (...), a adaugat el.

Megalopolisul de 18 milioane de locuitori a fost scena mai multor defilari pentru pace si a unor procesiuni in memoria victimelor atentatelor care au fost calificate de presa drept "11 septembrie al Indiei".