Atletism: A doua ediţie a Maratonului Bucureşti

A doua ediţie a Maratonului Bucureşti va avea loc la 18 octombrie 2009, pe un circuit în jurul Palatului Parlamentului.

Anunţul a fost făcut, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. Au participat Valeria Racilă van Groningen, preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatoarea competiţiei, Octavian Bellu, secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, Sorin Matei, preşedintele F.R. de Atletism, Răzvan Munteanu, vicepreşedinte la Raiffeisen Bank şi Ovidiu Dâmbean, consilier în Primăria Bucureşti.

Competiţia va cuprinde un maraton clasic pe distanţa 42,195 km, un semimaraton de

21,095 km, un maraton ştafetă destinat firmelor, atenţiilor guvernamentale, ambasadelor din România şi din alte ţări, la care participă echipe de câte patru persoane, cursa populară de 4 km, cursa copiilor de 1 km, cursa scaunelor cu rotile.

Pentru detalii şi înscriere în competiţii, miercuri, a fost lansat site-ul http://www.bucharestcitymarathon.com.

Maratonul a fost acredita de Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Crosurilor Stradale.

Valeria Racilă van Groningen a declarat: "Am convingerea că bucureştenii sunt adepţii unui mod de viaţă sănătos, iar alergând nu doar te menţii în forma, ci laşi în urma toate gândurile rele, toată oboseala mentală acumulată în timpul zilei.

Valeria este campioană olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle, a obţinut medalia cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle. A câstigat doua medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de canotaj în 1979, 1981, 1982 şi 1985.

A participat la peste 20 de maratoane şi semimaratoane internaţionale.