Antonescu: Dacă organizaţii ale PNL nu ajung la consens cu cele ale PSD se plasează în afara partidului

Crin Antonescu
Crin Antonescu (www.pnl.ro)

Organizaţiile PNL care nu ajung la o înţelegere cu PSD pentru realizarea unei colaborări se plasează în afara partidului, a declarat luni preşedintele PNL, Crin Antonescu, precizând însă că nu vor exista cazuri de judeţe în care liberalii să nu ajungă la un consens cu social-democraţii.

"La rigoare, deşi asta nu se va întâmpla, acea filială, acea persoană - e valabil şi pentru noi şi pentru PSD - înseamnă că ies în afara partidului, care a luat o decizie şi care o respectă. Forul care a luat această decizie are putere, conform statutului, să decidă pentru tot partidul şi în sensul acesta decizia e luată. Tot conform statutului, organizaţiile judeţene sau preşedinţii organizaţiilor judeţene sunt ţinuţi să se conformeze acestor decizii şi se vor conforma. La nivelul întregii ţări, până la urmă, au fost două, trei locuri - care practic s-au rezolvat toate - unde au existat nişte mici probleme: cazul Bacău mai special, dar în rest nu a fost tămbălăul la care sperau unii şi nu va fi", a explicat Antonescu, întrebat, în conferinţa de presă după şedinţa USL, ce se va întâmpla cu organizaţiile judeţene ale PNL care nu vor reuşi să ajungă la o înţelegere cu PSD.

El a amintit că în PNL a avut loc o consultare neoficială înaintea semnării acordului cu PSD, iar atunci când s-a luat decizia oficială nu a existat niciun vot împotrivă al preşedinţilor de organizaţii.

"Atâta vreme cât în PNL (...) a avut loc o largă consultare neoficială care a premers dezbaterea şi decizia oficială şi atâta vreme cât la decizia oficială nu a existat niciun vot împotrivă - mă refer la preşedinţii de organizaţii - nu pot să înţeleg că există vreun motiv pentru care mai departe acest proces să nu decurgă. Că vor exista tot felul de dificultăţi de parcurs, asta e de înţeles şi le vom rezolva împreună la nivel local şi la nivel central. Dar ca să accept o discuţie ca şi cum aş fi în situaţia ca organizaţia cutare să ratifice o decizie a partidului la nivel naţional asta nu e de acceptat şi ca atare nu avem aici o problemă de orgoliu, avem de fapt o problemă de raţiune şi putem să facem politică mai mult sau mai puţin orgolioşi, dar lipsiţi de raţiune nu", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a afirmat însă că nu e niciun fel de problemă cu semnarea protocolului nici la Bacău şi nici la Bucureşti.

"În Bucureşti s-ar putea să mai dureze, dar nu din cauza liderilor locali, ci din cauză că noi avem convenit să abordăm la nivelul USL în Bucureşti o discuţie mai largă privitoare la proiecte pentru comunitatea bucureşteană, pentru Primăria generală şi mă refer la situaţia actuală, nu la candidaturile pentru anul viitor. Probabil că, după ce aceste lucruri vor fi stabilite, va avea loc semnarea şi aici", a explicat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne