Grădinile Versailles-ului

Gradinile Versailles
Gradinile Versailles (Marius Iacob - Epoch Times Romania)

Despre Palatul Versailles aţi auzit cu siguranţă. Este un castel regal construit la Versailles, în Franţa, şi a servit drept reşedinţa regilor Franţei: Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea şi Ludovic al XVI-lea. A fost construit în stil baroc, în perioada 1623 - 1683.

Castelul se înscrie printre cele mai remarcabile monumente din Franţa, nu numai prin frumuseţe, ci şi prin prisma evenimentelor. Acesta devine reşedinţă regală permanentă începând cu anul 1682, când regele Ludovic al XIV-lea a mutat curtea de la Paris, până în 1789, când familia regală a fost forţată să se întoarcă în capitală, cu excepţia câtorva ani din timpul Regenţei.

Castelul Versailles, simbol al monarhiei absolute adoptate de către Ludovic al XIV-lea, este locul în care a fost semnat Tratatul de la Versailles şi a devenit primul muzeu de istorie al Franţei în anul 1837.

Astăzi ne-am propus însă să vă prezentăm câteva imagini din Grădinile Palatului Versailles. În cazul în care nu ştiaţi, în Grădinile Muzicale de la Versailles aveţi posibilitatea să va plimbaţi pe alei străjuite de copaci, printre fântâni în care apa dansează în ritmul muzicii baroc.

De la jumătatea lunii iunie şi până la mijlocul lui septembrie, în grădinile de la Versailles au loc spectacole pe timpul nopţii, aşa numitul „Spectacol de noapte al fântânilor”, show în care apa fântânilor arteziene se unduieşte elegant şi graţios după acordurile muzicii clasice şi sub culorile unui spectacol de lumină.

Şi cum o mie de cuvinte nu valorează cât o singură imagine, vă invităm să vedeţi fotoslide-ul ce vi l-am pregătit.

Vizionare plăcută!