144 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanţul ajunge la 906. Opt persoane, în stare gravă

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Până miercuri, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, cu 144 mai multe decât în ziua precedentă, a informat Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

"Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 23 la Bucureşti, 6 la Craiova, 2 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi). Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Craiova, Timişoara şi Bacău, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 3 ani şi 79 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 18 pacienţi, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară", au transmis autorităţile.

Potrivit comunicatului oficial, pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.016 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

"Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unităţi medicale private. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.391 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 9.359 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor. Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 167 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal", a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus: 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franţa şi câte unul în Tunisia, Irlanda şi Luxemburg. De la începutul epidemiei de coronavirus şi până la acest moment, 8 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 7 în Italia şi unul în Franţa, au decedat.

"Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor 4021.320.20.20", se mai arată în documentul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură