170 de tone de lapte praf contaminat gasite in China

Laptele praf contaminat cu melamina a provocat aparitia de pietre la rinichi la multi bebelusi.
Laptele praf contaminat cu melamina a provocat aparitia de pietre la rinichi la multi bebelusi. (Screenshot NTDTV)

170 de tone de lapte praf contaminat cu melamina au fost gasite in regiunea nordica chineza Ningxia. Alte 100 de tone ar putea fi deja in magazine, conform ziarului de stat chinez China Daily.

Autoritatile chineze sustin ca laptele contaminat reprezinta ramasite din scandalul din 2008 provocat de laptele contaminat cu melamina, care a cauzat moartea a cel putin sase bebelusi si a imbolnavit peste 300.000 conform statisticilor de stat.

Compania din Ningxia Tiantian Dairy a primit 170 de tone de lapte praf contaminat ca plata a datoriei in iulie 2009. Compania a reimpachetat apoi majoritatea laptelui, si l-a vandut la cinci companii din Mongolia Interioara si in provinciile sudice Guangdong si Fujian.

Nu este clar daca compania Tiantian a stiu ca laptele era contaminat. Autoritatile inca incearca sa depisteze cele 100 de tone ramase, conform ziarului China Daily.

Produsele din lapte contaminat cu melamina au fost gasite recent pe cuprinsul Chinei, incluzand provinciile Guizhou, Hebei, Jilin, Liaoning, Shanghai, Shaanxi si Shandong.

Melamina este folosita pentru producerea de plastice, fertilizatori si adezivi. Furnizorii chinezi de produse lactate l-au adaugat la produsele din lapte pentru a creste continutul de proteine. Cand este inghitita, melamina poate cauza probleme de sanatate precum pietre la rinichi sau blocarea rinichilor.