20 iulie marcheaza 12 ani de suferinte pentru practicantii Falun Gong in China

Foto
Foto (Ian Waldie / Getty Images)

The Epoch Times Romania a primit la redactie comunicatul de presa "20 iulie marcheaza 12 ani de suferinte pentru practicantii Falun Gong in China" de la Asociatia de Qigong Falun Dafa Romania.

Va prezentam comunicatul mai jos:

"Saptamana aceasta, pe 20 iulie se implinesc 12 ani de cand fostul lider al Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a pornit o campanie violenta de eradicare a disciplinei spirituale Falun Gong, practicata la acea vreme de zeci de milioane de cetateni chinezi. De atunci, Partidul Comunist Chinez a folosit constrangerea, intemnitarea, tortura si defaimarea sistematica in efortul de a forta pe oricine practica Falun Gong sa renunte la aceasta credinta pasnica, care adera la principiile morale universale Adevar, Compasiune si Toleranta.

Prin crearea Biroului 610, un departament care isi poate desfasura activitatea fara constrangeri legale, regimul comunist chinez a incercat permanent sa elimine Falun Gong prin cele mai brutale mijloace de tortura. Deviza folosita in actiunea de eradicare a Falun Gong a fost: „Distrugeti-le reputatia, ruinati-i financiar, eliminati-i fizic”.

In anul 2006 au fost dezvaluite stiri inspaimantatoare privind existenta in China a 36 de lagare de exterminare, unde practicantilor Falun Gong le sunt sustrase organele pe viu si vandute pentru transplanturi. Investigatiile facute de domnul David Kilgour, fost parlamentar canadian, si domnul David Matas, un renumit avocat de drepturile omului, au scos la iveala aceste fapte inumane care se intampla in China (raport).

In prezent in China se continua campania violenta de eradicare a Falun Gong, prin intetirea aresturilor, torturilor si detentiilor arbitrare, si prin amplificarea actiunilor Biroului ilegal 610 impotriva Falun Gong (demascarea persecutiei).

Raportul Amnesty International pe anul 2011 mentioneaza: „Practicantii Falun Gong au continuat sa fie vizati in timpul raziilor securitatii, intreprinse inaintea evenimentelor nationale importante. Surse Falun Gong au documentat cazurile a 124 de practicanti detinuti in Shanghai, inaintea expozitiei World Expo, zeci dintre ei fiind condamnati la reeducare prin munca sau inchisoare. Avocatii in materia drepturilor omului sunt indeosebi supusi la pedepse de catre autoritati pentru ca au preluat cazuri Falun Gong, ei pierzandu-si astfel licenta de practica, fiind hartuiti si urmariti penal”. (raport pg. 105)

Mii de practicanti Falun Gong din intreaga lume si simpatizanti marcheaza acesti 12 ani de persecutie severa prin apeluri pasnice si demonstratii, lumanari aprinse in memoria celor ucisi, marsuri etc., toate acestea pentru a se pune capat acestei persecutii si pentru comemorarea tuturor celor care si-au pierdut viata in timpul represiunii (articol).

In Romania acest eveniment este marcat in ziua de 20 iulie a.c. prin urmatoarele actiuni:

- orele 11:30 – 13:30 – apel pasnic in fata Ambasadei Chinei la Bucuresti

- orele 16:00 – 20:00 – Infoday la Intrarea principala din Parcul Plumbuita.

Ne puteti contacta telefonic: Cristina Furman Tel .0723.147.234, Kuki Szabolcs Tel. 0746.088.218

***

Falun Dafa este o practica straveche de autodisciplina, un stil de viata bazat pe principiul Adevar - Compasiune – Toleranta, care se practica in peste 110 tari din lume. (http://www.falundafaromania.net, http://ro.clearharmony.net/articles/200906/2024.html).

Nota: Ne-a ajuns la cunostinta faptul ca agentii Partidul Comunist Chinez trimit mail-uri false in numele practicantilor Falun Gong, mail-uri ce au un ton bizar si ilogic, in incercarea de a diminua simpatia publicului fata de suferintele acestora in China. In cazul in care ati primit asemenea mail-uri va rugam sa ne anuntati la adresa: editor@ro.clearharmony.net (http://epochtimes-romania.com/news/2011/07/emailuri-false-din-china-cauta-sa-discrediteze-falun-gong---117992) Va multumim!

Distrugeti-le reputatia, ruinati-i financiar, eliminati-i fizic

Mai multe informatii puteti gasi la adresa:

http://apel.falundafaromania.net/

Sau din surse independente la adresele:

House of Representatives SUA

http://www.unitedstatesaction.com/real/HR605.html

Natiunile Unite:

http://www2.ohchr.org/english/bodies/treaty/CD_Concl_Obs_2008/CAT/41st%20session/CAT%20C%20CHN%20CO%204%20(e).doc

http://www2.ohchr.org/english/bodies/chr/docs/62chr/ecn4-2006-6-Add6.doc

Amnesty International:

http://amnesty.org/en/region/china/report-2011

http://www.amnesty.org/en/ai_search?keywords=Falun+Gong&op=Search

Pentru o lista completa de surse guvernamentale si non-guvernamentale, va rugam vizitati:

http://faluninfo.net/topic/72/

ASOCIATIA ROMANA DE QI GONG “FALUN DAFA” ROMANIA

Presedinte Kuki Szabolcs

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne