21 de motive pentru care merită să votaţi împotriva lui Ponta în turul 2

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Din păcate miza din alegerilor de duminică este foarte mare – a avea sau a nu mai avea justiţie independentă care să funcţioneze în România? Ne întoarcem sau nu ne întoarcem la domnia baronilor corupţi? PSD-partidul stat va controla totul sau va avea o contrapondere şi va exista un echilibru minimal? Ştiu, Klaus Iohannis este departe de a fi un candidat care să entuziasmeze, să mobilizeze, să inspire. Pe mulţi doar Ponta vă poate convinge să-l votaţi pe primarul Sibiului. Lista motivelor pentru care Ponta este răul cel mare este însă mult mai lungă. Iată doar câteva puncte principale pentru care şeful PSD este de nevotat:

1. Pentru slugărnicia periculoasă faţă de China comunistă şi admiraţia faţă de Partidul Comunist Chinez, cât şi pentru ambiguitatea în politica externă – azi cu NATO şi UE, mâine cu China şi Rusia. Pericole: Incapacitatea de a trasa nişte linii roşii cooperării cu China, cât şi implicarea lor în sectorul strategic al energiei.

2. Pentru că a apărat constant corupţii şi baronii penali din PSD, discreditând justiţia şi făcând presiuni asupra ei.

3. Pentru că nu oferă nicio garanţie credibilă pentru menţinerea independenţei justiţiei şi statului de drept, ba dimpotrivă, garantează ca acestea vor fi încălcate zilnic– dovadă sunt Marţea Neagră, lovitura de stat din 2012, legea amnistiei şi graţierii, ordonanţa privind migraţia primarilor, încercarea de a opri dezvăluirile din marile dosare de corupţie prin incriminarea jurnaliştilor şi procurorilor, legea cu dedicaţie cu RMGC şi lista poate continua la nesfârşit.

4. Pentru slugărnicia arătată faţă de marile companii străine şi încălcarea interesului naţional în cazul exploatărilor de resurse – legea cu dedicaţie pentru RMGC, susţinerea explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică fără consultarea comunităţilor locale, acordarea de contracte de concesiune fără bază legală, angajamentul luat faţă de companiile străine de a ţine la actualul nivel sau chiar de a reduce redevenţele, şi aşa derizorii.

5. Deoarece pentru el ”dreptul de vot al românilor este o lozincă” - exprimare din dezbaterea cu Iohannis – iar dispreţul guvernului Ponta pentru cei care n-au putut vota din cauza unei organizări deliberat defectuoase este maxim. Faptele: refuzul de a suplimenta numărul secţiilor de votare şi de a prelungi programul de votare, schimbări cosmetice care nu rezolvă problema votului din diaspora – precum demiterea lui Corlăţean doar pentru imagine.

6. Pentru că a demonstrat cât de mult îi pasă de cetăţenii României la Pungeşti unde a instituit un regim de teroare în care jandarmii au bătut oameni nevinovaţi care mergeau pe drum sau îşi vedeau de treabă în gospodărie, sau care au protestat pentru o cauză justă – apa, aerul şi viaţa lor şi a copiilor lor. La fel, la protestele din Bucureşti unde s-a încercat intimidarea protestatarilor, cu amenzi şi dosare penale. Sau la inundaţii când i-a vizitat pe sinistraţi cu barca de cauciuc, împinsă de pompieri.

7. Pentru că este preşedinte celui mai corupt partid din România, lider autoritar la corupţi anchetaţi şi arestaţi, un partid care a făcut şi face foarte mult rău României. O victorie a lui Ponta înseamnă şansa baronilor PSD care au jefuit România atâţia ani la rând să fie scoşi din închisoare. Legea graţierii nu este întâmplătoare după cum s-a văzut şi din deja celebrul dialog Şova-Hrebenciuc. Iar Ponta şi-a afirmat de atâtea ori sprijinul pentru baroni. Un vot pentru Ponta este un vot pentru Cătălin Voicu, Hrebenciuc, Voiculescu şi ceilalţi.

8. Pentru că alegerea lui Ponta va face reversibilă toată reforma în justiţie, restaurând sistemul corupţilor şi penalilor, al impunităţii celor puternici în faţa legii, al găştilor care jefuiesc de 20 de ani prin rotaţie ţara aceasta. Nu veţi mai auzi niciodată de dosare de mare corupţie, justiţia va deveni obedientă, iar liniştea din vremea Năstase se va întoarce.

9. Pentru că este nevoie de o contrapondere care să garanteze un echilibru între instituţii şi între puterile din stat. Cu Ponta preşedinte, PSD şi sateliţii săi vor concentra toată puterea cu consecinţe dezastruoase pentru justiţie – DNA şi ANI. Premierul care admiră Partidul Comunist Chinez va face din PSD partid-stat.

10. Pentru că premierul Victor Viorel are un trecut profesional mediocru, un doctorat-plagiat şi nu are niciun fel de performanţe şi principii morale.

11. Pentru că vorbeşte oricând, oricât despre orice pentru imagine, dar este gol de conţinut.

12. Pentru că-i minte pe români fără să clipească, fără jenă şi fără remuşcări – nu recunoaşte nici acum că a plagiat, ci spune că are decizie definitivă de la ÎCCJ, spune că în turul 2 vor putea vota toţi românii, deşi ştie că nu este adevărat, susţine că România în mandatul său n-a fost niciodată în recesiune, deşi datele şi economiştii îl contrazic, spune că vrea justiţie independentă şi încearcă s-o discrediteze, afirma că a respins amendamentul Nicolae de incriminare a jurnaliştilor care fac dezvăluiri din dosare de corupţie şi e contrazis de stenogramă etc.

Premierul care admiră Partidul Comunist Chinez va face din PSD partid stat.

13. Pentru că n-avem nevoie de un preşedinte bipolar care se dedublează – ca deputat votează anti legea cu dedicaţie pentru RMGC, ca premier o susţine, înainte de alegeri este împotriva exploatării gazelor de şist, apoi o impune cu forţa. Nici în plan extern, n-avem nevoie de un preşedinte care azi spune că parteneriatul cu SUA şi cu UE este cel mai important, iar apoi virează brusc către China punându-i tot sectorul energetic pe tavă şi-şi trimite ministrul Apărării la Beijing să discute despre un parteneriat militar.

14. Pentru că deşi este tânăr energic, aşa cum zice Radu Beligan, este un tânăr îmbătrânit în rele cu mentalitate comunistă, copil de casă şi urmaş direct al tovarăşilor Ion Iliescu şi Adrian Năstase şi face parte dintr-o galerie selectă de ”lupi tineri” la fel de răi sau mai răi decât cei vechi: Şova, Corlăţean, Dragnea, Vanghelie.

15. Pentru că un candidat mândru că este român care coabitează cu un UDMR care în plină campanie prezidenţială lansează un proiect radical de autonomie pentru Ţinutul Secuiesc şi nu reacţionează poate fi suspectat de schizofrenie politică.

16. Pentru campania mizerabilă pe care a făcut-o la prezidenţiale cu atacuri abjecte la religia, etnia şi lipsa de copii a lui Iohannis, cu găini moarte aruncate în curtea PNL, lucruri care arată că nu este în niciun caz un bun ortodox

17. Pentru că l-a folosit pe Părintele Arsenie Boca, sfântul Ardealului, ca agent electoral

18. Pentru că în plan economic a demonstrat că este incompetent – nu doar în episodul MTO-Petrescu-Băsescu, ci şi prin introducerea de noi taxe, acordarea de pomeni electorale nesustenabile şi incapacitatea de a indica sursele financiare pentru măsuri precum reducerea CAS sau incapacitatea de a prezenta un proiect de buget pentru anul viitor. Şi nu în ultimul rând pentru că fuge de întrebările jurnaliştilor şi când cică prezintă rezultate pozitive precum datele INS.

19. Pentru că n-avem nevoie de o teleguvernare cu un premier care să fie mai mult pe la TV, decât la guvern, ahtiat de imagine care se pozează cu Obama, cu ciobanul Ghiţă sau încearcă să-şi facă imagine pe seama performanţelor Simonei Halep pentru a-şi ascunde de fapt micimea şi lipsa de personalitate şi performanţă.

20. Pentru că un premier care-şi vinde ţara companiilor străine, baronilor şi oricui îl susţine şi-i oferă ceva în schimb, urmărindu-şi doar propriile interese este de nevotat

21. Pentru minciuna repetată obsesiv cu obţinerea independenţei energetice prin exploatarea gazelor de şist – în realitate România este deja independentă, iar exploatarea în actualele condiţii înseamnă o catastrofă pentru mediu şi oameni şi o nouă dependenţă, de americani.

Vă invit să reflectaţi, s-o completaţi şi apoi să votaţi!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii