22 de ţări blochează moţiunea ONU pentru educaţie sexuală pro-LGBT pentru copii

Copii (@thewearyteacher)
D.B.
05.05.2023

Peste 20 de ţări din Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi Europa de Est s-au opus unei rezoluţii promovate de administraţia Biden, Uniunea Europeană şi alte ţări occidentale pentru a oferi educaţie sexuală "cuprinzătoare" pentru copii, informează Medias-Presse-Info.

Potrivit sursei citate, educaţia sexuală "cuprinzătoare" propusă de rezoluţie încurajează copiii să se implice în plăcerea sexuală, masturbarea şi ideologia transsexuală.

Cele 22 de ţări care se opun unei astfel de educaţii sexuale pentru copii sunt: Algeria, Bielorusia, Brunei Darussalam, Camerun, Republica Democratică Congo, Egipt, Eritreea, Etiopia, Gambia, Irak, Iran, Libia, Mali, Mauritania, Nigeria, Siria, Federaţia Rusă, Arabia Saudită, Senegal, Yemen, Uganda şi Zimbabwe.

În ajunul conferinţei, preşedintele moldovean Georghe Leucă a prezentat un proiect final care pledează pentru educaţia sexuală a copiilor, în ciuda obiecţiilor formulate de cele 22 de ţări la începutul săptămânii. Proiectul a inclus un nou paragraf care pledează pentru accesul copiilor la avort, contracepţie şi alte servicii de sănătate reproductivă fără acordul părinţilor.

Totuşi, cele 22 de ţări menţionate au respins rezoluţia propusă şi au exprimat "îngrijorări grave". După ore întregi de dezbateri, ambasadorul Republicii Moldova la ONU a fost nevoit să revoce rezoluţia.

Delegatul din Pakistan a condamnat ţările occidentale pentru că refuză să ofere asistenţă educaţională ţărilor dacă acestea nu oferă educaţie sexuală şi pentru că îşi impun agenda asupra altor ţări, spunând: "Priorităţile unei ţări nu pot fi priorităţile tuturor."

În mod similar, delegatul egiptean a condamnat ţările occidentale pentru că refuză să recunoască "dreptul prioritar" al părinţilor asupra educaţiei copiilor lor, deşi acest drept derivă din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

"Limbajul Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului nu este acceptabil pentru aceleaşi delegaţii care ne ţineau lecţii despre a avea o atitudine constructivă", a adăugat el.

În ultimii ani, ONU a continuat să avanseze agenda sa asupra micilor ţări non-occidentale. În acest an, ONU a anunţat un viitor raport care propune un nou cadru de gândire cu privire la tensiunile dintre libertatea religioasă şi interesele LGBT, despre care experţii în materie de libertate religioasă afirmă că le va oferi avocaţilor LGBT un nou instrument pentru a limita drepturile grupurilor religioase.

Însă unele ţări opun rezistenţă. Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, care a fost criticat în mod repetat de liderii occidentali pentru respingerea fermă a agendei LGBT, a luat cuvântul la prima Conferinţă interparlamentară privind valorile familiei şi suveranitatea în acest weekend. Tema evenimentului a fost "Protejarea culturii africane şi a valorilor familiei" şi au participat lideri din peste 20 de ţări africane şi din Regatul Unit.

În mod similar, ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, a declarat recent că Ungaria nu va face compromisuri în ceea ce priveşte legile sale favorabile familiei şi că este hotărâtă să aibă cel mai strict regim de protecţie a copilului din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor