3 plante pentru o piele sănătoasă

Bujor alb
Bujor alb (Epoch Times)

Încă din cele mai vechi timpuri chinezii au formulat multe reţete secrete pentru înfrumuseţarea pielii şi hrănirea părului.

Se spune că frumuseţea le-a obsedat pe unele dintre concubinele imperiale care au urmat în mod regulat anumite reţete pentru a rămâne tinere şi frumoase chiar şi atunci când erau de 50 de ani.

Aceasta este o prescripţie pentru qi şi sânge, precum şi pentru eliminarea pistruilor: "Se iau 5 grame de rădăcină de bujor alb, 5 grame de căpăţâni mari de Atractylodes, 5 grame de rădăcină chinezească şi 2,5 grame de lemn dulce. Se încălzeşte în apă şi se bea cald". Acest conţinut este potrivit pentru pielea aspră, pete maro şi pigmentare.

Chinezii cred că pielea este strâns legată de funcţiile abdominale. Prin urmare, prescripţia care aduce beneficii qi-ului, sângelui şi celor cinci organe interne poate fi de asemenea bună pentru o piele curată şi sănătoasă.

Plantele menţionate mai sus erau folosite în medicina tradiţională chineză pentru a hidrata pielea. Combinate cu lemnul dulce, aceste plante ne pot ajuta de asemenea să rămânem tineri.

În teoria medicinei chineze, rădăcina de bujor alb are un gust dulce şi acru, este de natură puţin rece şi are un efect de hrănire al sângelui.

Căpăţâna mare de Atractylodes are gust dulce şi amar, natura sa este caldă şi are un efect de anti-îmbătrânire.

Rădăcina chinezească are gust dulce, natura sa este calmă şi poate face pielea curată.

Lemnul dulce are un gust dulce, natura sa este calmă şi are efectul unui deodorant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură